Novinář a moderátor Luboš Xaver Veselý v diskusním pořadu Rozstřel. (30....

Novinář a moderátor Luboš Xaver Veselý v diskusním pořadu Rozstřel. (30. července 2020) | foto:  David Neff, MAFRA

Skončil jsem tam. Luboš Xaver Veselý opouští Český rozhlas

  • 202
Moderátor a člen Rady České televize skončil jako moderátor v Českém rozhlasu, píše server Médiář. Spolupráci ukončil na vlastní žádost.

„Už nepůsobím v Českém rozhlasu. Skončil jsem tam ze svého rozhodnutí,“ řekl Médiáři Luboš Xaver Veselý. Dodal, že rozhodnutí nesouvisí s jeho členstvím v Radě České televize ani s dalšími pracovními aktivitami.

„Český rozhlas ukončil spolupráci s panem Veselým k 31. červenci. Stalo se tak na žádost pana Veselého z jeho osobních důvodů,“ potvrdil Médiáři mluvčí Českého rozhlasu Jiří Hošna.  Doplnil, že pořad Xaver a host se bude vysílat do konce srpna z předtočených dílů.

„Formát pořadu zůstane zachován, protože byl u řady posluchačů populární. Od září budeme pořad reprízovat a zkoušet potenciální nové moderátory,“ doplnil pro server mluvčí rozhlasu.

Vidět Chalupáře po stopadesáté? Kvůli tomu si ČT neplatíme, řekl Xaver Veselý

Luboš Xaver Veselý v letech 2002 až 2019 působil na rádiu Frekvence 1, kde moderoval i pravidelné rozhovory s prezidentem Milošem Zemanem v pořadu Prezidentský Pressklub. Od června 2019 zpovídal hosty na regionálních stanicích Českého rozhlasu v talk show Xaver a host. V květnu 2020 ho poslanci zvolili členem Rady České televize.

Luboš Xaver Veselý byl hostem Rozstřelu: 

29. července 2020


Video