Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

PŘEHLEDNĚ: Změny v pražské MHD. Jakou tramvají do práce, co jede ke škole

  6:16
Od září se mění trasy desítek autobusových a tramvajových linek pražské MHD. Metropole od povodní před deseti lety podobnou "revoluci" nezažila. Přinášíme vám přehled veškerých změn včetně deseti map a schémat s novým linkovým vedením.
Trasu mění desítky linek, další Ropid ruší...

Trasu mění desítky linek, další Ropid ruší... | foto: Jiří Benák, iDNES.cz

Tramvaje od 1. 9. 2012

1 Beze změny (Petřiny – Spojovací).
2 Beze změny (Petřiny – Podbaba).
3 Ve směru z centra je odkloněna ze zastávky Bílá labuť přes Florenc, Invalidovnu, Palmovku, Bulovku do zastávky Kobylisy, v úseku Kobylisy – Nádraží Braník celotýdenně vložené spoje (nově PÁTEŘNÍ LINKA); v úseku Vltavská – Lehovec nahrazena linkou 25.

Všechny linky MHD. PDF otevřete kliknutím

4 Ve směru z centra je odkloněna z Anděla na Kotlářku, z Čechova náměstí je prodloužena na Kubánské náměstí, v úseku Sídliště Barrandov – Anděl nahrazena linkou 6.
5 Ve směru z centra je odkloněna ze Strossmayerova náměstí po trase linky 26 přes Hradčanskou a Dejvickou na Divokou Šárku (v úseku Špejchar – Divoká Šárka jede pouze ve špičkách pracovních dnů), z Olšanských hřbitovů je prodloužena přes Želivského na Černokosteleckou; v oblasti Holešovic nahrazena linkami 14 a 24; nově provozována ve dvouvozových soupravách.

Tramvajové linky. PDF otevřete kliknutím

6 Ve směru z centra je z Karlova náměstí odkloněna přes Albertov a Náměstí Bratří Synků na Spořilov; z Anděla je odkloněna přes Smíchovské nádraží do Sídliště Barrandov (v úseku Smíchovské nádraží – Sídliště Barrandov jede pouze v pracovní dny ráno); v úseku Anděl – Kotlářka nahrazena linkou 4.
7 V úseku Černokostelecká – Ústřední dílny DP jede o víkendu a večer pouze každý druhý spoj.
8 V úseku Dlouhá třída – Hradčanská odkloněna přes Malostranskou (na Letné nahrazena linkou 5), o víkendu pouze jednovozové soupravy.

Metrobusové linky. PDF otevřete kliknutím

9 Beze změny (Sídliště Řepy – Spojovací). PÁTEŘNÍ LINKA.
10 Beze změny (Sídliště Řepy – Sídliště Ďáblice).
11 Zkrácena o úsek Olšanské hřbitovy – Černokostelecká (nahrazena linkou 5), v úseku Olšanské hřbitovy – Náměstí Bratří Synků v pracovní dny cca 6:00 – 19:00 vložené spoje (nově PÁTEŘNÍ LINKA).
12 V úseku Malostranská – Strossmayerovo náměstí odkloněna přes Letenské náměstí.
14 Ve směru z centra odkloněna ze zastávky Masarykovo nádraží přes Bílou labuť, Vltavskou, Dělnickou na Ortenovo náměstí (odtud pokračuje jako linka 24 do centra); o víkendu zkrácení intervalu na polovinu a provoz jednovozových souprav; v úseku Strossmayerovo nám. – Vozovna Kobylisy nahrazena linkou 17.

Kde hledat informace

15 Zrušena (Špejchar – Nádraží Vysočany), nahrazena linkami 12 a 16.
16 Ve směru z centra odkloněna z Biskupcovy přes Palmovku a Nádraží Vysočany na Lehovec.
17 Ve směru z centra odkloněna ze zastávky Kobylisy k Vozovně Kobylisy, ve špičkách pracovních dnů nově všechny spoje v celé trase. PÁTEŘNÍ LINKA.
18 Beze změny (Petřiny – Vozovna Pankrác).
19 Zrušena (Radošovická – Lehovec), nahrazena linkami 16, 26.
20 Beze změny (Divoká Šárka – Sídliště Barrandov).
21 Zrušena (Nádraží Braník – Národní třída – Nádraží Braník), nahrazena linkou 3.
22 Beze změny (Bílá Hora – Nádraží Hostivař). PÁTEŘNÍ LINKA.

Připomínky

Autorem změn je Ropid, organizátor veřejné dopravy v Praze a okolí, nikoli Dopravní podnik. Podněty, stížnosti nebo připomínky je možné psát přes tento formulář nebo na e-mail ropid@ropid.cz

24 Ve směru z centra odkloněna z Masarykova nádraží přes Náměstí Republiky, Strossmayerovo náměstí a Nádraží Holešovice na Ortenovo náměstí (odtud pokračuje jako linka 14 do centra); o víkendu zkrácení intervalu na polovinu a provoz jednovozových souprav; v úseku Masarykovo nádraží – Kobylisy nahrazena linkou 3.
25 Ve směru z centra odkloněna z Palmovky přes Nádraží Libeň na Lehovec; v úseku Palmovka – Kobylisy nahrazena linkou 3.
26 Beze změny (Divoká Šárka – Nádraží Hostivař).
36 Zrušena (Divoká Šárka – Špejchar), nahrazena linkou 5.

Autobusy od 1. 9. 2012

100 Beze změny (Zličín – Letiště Ruzyně).
101 Rozšíření provozu celotýdenně večer.
102 Prodloužení intervalu v pracovní dny ráno. METROBUS.
103 Beze změny (Ládví – Březiněves).
104 Zrušena (Na Knížecí – Slivenecká), nahrazena linkou 120.
105 Nová linka (Smíchovské nádraží – Filmové ateliéry – Smíchovské nádraží). V provozu celodenně, celotýdenně.

Praha 4 a 12. Zvětšíte kliknutím

106 Ve směru od Kačerova odkloněna přes Starý Spořilov, Spořilov, Sídliště Spořilov na Roztyly (v úseku Kačerov – Roztyly v provozu pouze každý druhý spoj). METROBUS.
107 Beze změny (Dejvická – Suchdol).
108 Beze změny (Bílá Hora – Ciolkovského).
109 Beze změny (Palmovka – Výzkumné ústavy Běchovice).
110 Beze změny (Teplárna Třeboradice – Hostavice).
111 Beze změny (Skalka – Koloděje).
112 Prodloužení intervalů celotýdenně v zimním období. METROBUS.
113 Prodloužení intervalů v mimošpičkových obdobích – koordinace s linkami 331 a 333.
114 Zkrácení do zastávky Ústavy Akademie věd (v úseku IKEM – Šeberák nahrazena linkou 193); nově v provozu pouze v pracovní dny do cca 20:00.
115 Beze změny (Chodov – Blažimská – Chodov).
116 Beze změny (Dejvická – Nebušice).
117 Zrušena (Kačerov – Poliklinika Modřany), nahrazena linkami 165, 215.
118 V pracovní dny cca do 20:00 prodloužena o úsek Dvorce – Smíchovské nádraží, ve směru z Budějovické odkloněna ze zastávky Depo Kačerov přes Severozápadní na Sídliště Spořilov (v oblasti Spořilova a Roztyl nahrazena linkou 106), zkrácení intervalů celotýdenně. METROBUS.
119 Beze změny (Dejvická – Letiště Ruzyně). METROBUS.
120 Ze zastávky Poliklinika Barrandov prodloužena po trase linky 246 přes Slivenec a Lochkov na Nádraží Radotín (v úseku Pod Lochkovem – Nádraží Radotín jede jen část spojů), zkrácení intervalů celotýdenně, obsluha Klukovic nahrazena linkou 230.
121 Zkrácení o úsek Nádraží Braník – Na Knížecí, ve směru z Braníka odkloněna ze zastávky Nádraží Krč přes Rosečskou na Budějovickou (v úseku Budějovická – Sídliště Spořilov nahrazena linkou 118), prodloužení intervalů celotýdenně.
122 Zkrácení o úsek Opatov – Jižní Město (nahrazena linkou 136), prodloužení intervalů.
123 Zkrácení o úsek Kavalírka – Na Knížecí (nahrazena tramvajovými linkami), zkrácení intervalu v pracovní dny ráno a o víkendu, prodloužení intervalu v pracovní dny odpoledne.
124 V oblasti Budějovické vedena obousměrně přes zastávky Budějovická a Krčská, zřízena zastávka Pod Jezerkou; zkrácení intervalu v pracovní dny ráno. METROBUS.
125 Prodloužena o úsek Horčičkova – Skalka po trase linky 271, zkrácení intervalů v pracovní dny. METROBUS.

Strahov a Smíchov. Zvětšíte kliknutím

128 Beze změny (Hlubočepy – Žvahov – Hlubočepy).
129 Zkrácení intervalu v pracovní dny dopoledne, prodloužení intervalů v pracovní dny odpoledne a o víkendu (koordinace s linkami 241 a 318).
130 Zrušena (Na Knížecí – Sídliště Stodůlky), nahrazena linkami 137 a 176.
131 Beze změny (Hradčanská – Bořislavka). METROBUS.
133 Beze změny (Florenc – Sídliště Malešice). METROBUS.
135 Ve směru z centra je odkloněna ze Spořilova přes Roztyly, Chodov na Koleje Jižní Město, ve směru z centra zajíždí do Sídliště Spořilov; v úseku Spořilov – Jižní Město nahrazena linkou 136, zkrácení intervalů v pracovní dny. METROBUS.
136 Ve směru z centra je odkloněna ze Spořilova přes Chodovec, Opatov a Háje na Jižní Město, nově nezajíždí do Sídliště Spořilov; v úseku Spořilov – Koleje Jižní Město nahrazena linkou 135. METROBUS.
137 Vybrané spoje ve špičkách pracovních dnů prodlouženy o úsek U Waltrovky – Sídliště Stodůlky po trase linky 130. METROBUS.
138 Nová midibusová linka (Sídliště Skalka – Skalka – Centrum Zahradní Město – Topolová – Sídliště Spořilov – Spořilov a zpět směr Sídliště Skalka). V provozu celodenně, celotýdenně.
139 Ve směru z centra odkloněna z Tylovy čtvrti přes Nádraží Modřany do Komořan (v úseku Tylova čtvrť – Na Beránku nahrazena linkou 150), zřízena zastávka Pod Jezerkou, zkrácení intervalu v pracovní dny ráno. METROBUS.
140 Beze změny (Palmovka – Čakovice). METROBUS.
143 Nově v provozu celodenně, celotýdenně; zkrácení intervalů celotýdenně.
144 Prodloužení intervalu v pracovní dny ráno, o víkendu provozována ve standardních vozech. METROBUS.
147 Beze změny (Dejvická – Výhledy).
148 Zkrácení o úsek Kavčí hory – Budějovická (nahrazeno linkami 188 a 193), zkrácení intervalů o víkendu.
149 Zrušena (Dejvická – Nové Butovice), nahrazena linkami 143, 176.
150 Z Polikliniky Modřany prodloužena do zastávky Na Beránku, zrušena zastávka Čechova čtvrť; nově v provozu v kloubových vozech a celodenně, celotýdenně. METROBUS.
151 Beze změny (Českomoravská – Novoborská).
152 Zrušení provozu v pracovní dny večer a o víkendu celodenně (nahrazeno linkami 183, 202).
154 Zkrácena do trasy Chodov – Jižní Město, nahrazena linkami 125, 135, 183, 240 a tramvajovými linkami, zrušení ranních vložených spojů Donovalská > Chodov. METROBUS.
155 Zrušena (Želivského – Depo Hostivař), nahrazena linkou 163.
156 Beze změny (Nádraží Holešovice – Strossmayerovo náměstí – Nádraží Holešovice).

Zahradní Město. Zvětšíte kliknutím

157 Zkrácena o úsek Poliklinika Modřany – Na Beránku, ve směru Kačerov zřízena zastávka Čechova čtvrť, nově v provozu obousměrně a také v pracovní dny odpoledne, zkrácení intervalu v pracovní dny ráno, nově provozována ve standardních vozech.
158 Beze změny (Českomoravská – Miškovice). METROBUS.
160 Beze změny (Dejvická – Lysolaje).
161 Prodloužena o úsek Nebušice – Přední Kopanina (sloučena s linkou 254).
162 Prodloužení intervalu v pracovní dny ráno.
163 Prodloužena o úsek Depo Hostivař – Želivského.
164 Prodloužení intervalu v pracovní dny ráno.
165 Zkrácena o úsek Zbraslavské náměstí – Cementárna Radotín (v úseku Zbraslavské náměstí – Nádraží Radotín nahrazena linkou 255), ze Zbraslavského náměstí nově vedena do Sídliště Zbraslav, zkrácení intervalů v úseku Komořany – Sídliště Zbraslav ve špičkách pracovních dnů.
167 Nově provozována v kloubových vozech, prodloužení intervalů celotýdenně. METROBUS.
168 Beze změny (Nové Butovice – Nemocnice Na Homolce).
169 Prodloužení intervalu v pracovní dny ráno.
170 Ve směru od Jižního Města je ze zastávky V Zápolí odkloněna přes Budějovickou, Ryšánku, Branické náměstí, Přístaviště a Chaplinovo náměstí do zastávky Pražská čtvrť, kde nahrazuje linku 192 (v úseku Budějovická – Pražská čtvrť jede o víkendu pouze každý druhý spoj). Ve zrušeném úseku nahrazena linkou 106; zkrácení intervalů ve špičkách pracovních dnů. METROBUS.
173 Omezení provozu v úseku Obchodní náměstí – Násirovo náměstí.
174 Beze změny (Hradčanská – Velká Ohrada). METROBUS.
175 Beze změny (Florenc – Opatov).
176 Vybrané spoje celotýdenně prodlouženy o úsek Stadion Strahov – Spiritka – Klamovka – Jinonice – Nové Butovice, zkrácení intervalu v pracovní dny ráno, prodloužení intervalu v pracovní dny dopoledne. METROBUS.
177 Beze změny (Poliklinika Mazurská – Chodov). METROBUS.

Spořilov. Zvětšíte kliknutím

179 Prodloužení intervalu v pracovní dny dopoledne v úseku Sídliště Na Dědině – Letiště Ruzyně.
180 Beze změny (Dejvická – Zličín). METROBUS.
181 Beze změny (Černý Most – Opatov).
182 Zrušena (nahrazena linkami 139, 189).
183 Ve směru od Nádraží Hostivař odkloněna ze zastávky Boloňská přes Nádraží Horní Měcholupy a Sídliště Petrovice a dále prodloužena na Háje, zkrácení intervalu o víkendu. METROBUS.
185 V úseku Palmovka – Letňany jede jen ve špičkách pracovních dnů, koordinace jízdního řádu s linkou 302.
186 Linka je zkrácena a odkloněna do nové trasy Hloubětínská – Hloubětín – Lehovec – Satalická obora, prodloužení intervalů celotýdenně (ve zrušených úsecích nahrazena linkami 201 a 202).
188 Nově provoz kloubových vozů, prodloužení intervalů v pracovní dny, zřízena zastávka Pod Jezerkou. METROBUS.
189 Prodloužení intervalů ve špičkách pracovních dnů. METROBUS.
191 V úseku Podbělohorská – Televizní věž odkloněna přes Stadion Strahov, na část spojů nasazeny kloubové vozy, zavedeny vložené spoje Na Knížecí – Stadion Strahov, zkrácení intervalů celotýdenně; obsluha Spiritky nahrazena linkou 176. METROBUS.
192 Zrušena (Budějovická – Pražská čtvrť), nahrazena linkami 121, 170.
193 Ze zastávky IKEM, resp. Ústavy Akademie věd prodloužena na Šeberák, zkrácení intervalů ve špičkách pracovních dnů. METROBUS.
195 Beze změny (Jesenická – Sídliště Čakovice). METROBUS.
196 Prodloužena o úsek Kačerov – Michelská – Jesenická – Strašnická, nově v provozu celodenně a celotýdenně ve standardních vozech, zkrácení intervalů. METROBUS.
197 Zkrácení intervalů v pracovní dny, o víkendu nově provoz kloubových vozů (sloučení s linkou 198). METROBUS.
198 Zrušena (Smíchovské nádraží – Sídliště Písnice), nahrazena linkou 197.

200 Prodloužení intervalů ve špičkách pracovních dnů. METROBUS.
201 Nová linka (Nádraží Holešovice – Madlina – Střížkov – Letňany – Tupolevova – Bakovská). V provozu celodenně, celotýdenně.

Jižní Město, Petrovice. Zvětšíte kliknutím

202 Ve směru od Ďáblic odkloněna ze zastávky OC Čakovice přes Staré Letňany, Kbely, Satalice a Rajskou zahradu na Černý Most, zkrácení intervalů celotýdenně.
203 Zrušena (Vavřenova – Jižní Město), nahrazena linkami 106, 170, 293.
205 Zkrácena do trasy Zelený Pruh – Budějovická / Poliklinika Budějovická, zkrácení intervalů v pracovní dny ráno, provoz pouze do cca 23:30, nově provoz standardních vozů (ve zrušeném úseku nahrazena linkou 139).
206 Nově v provozu celotýdenně již od cca 6:30.
207 Beze změny (Staroměstská – Ohrada). METROBUS.
213 Beze změny (Želivského – Jižní Město). METROBUS.
214 Beze změny (Bílá Hora – Nové Butovice).
215 Prodloužení intervalů ve špičkách pracovních dnů. METROBUS.
216 Zkrácena o úsek Bořislavka – Nové Vokovice (nahrazeno linkou 218).
217 Zrušena (Dejvická – Na Knížecí), nahrazena linkami 143, 191.
218 Zkrácena o úsek Nádraží Veleslavín – Dejvická (nahrazeno tramvajovými linkami), prodloužení intervalů ve špičkách pracovních dnů, vybrané spoje ve špičkách pracovních dnů prodlouženy do zastávky Nové Vokovice.
220 Beze změny (Černý Most – Františka Veselého – Černý Most).
221 Zrušení ranních vložených spojů Votuzská > Černý Most.
223 Beze změny (Depo Hostivař – Ratibořická).
224 Zrušena (Strašnická – Skalka), nahrazena linkami 138, 196.
225 Beze změny (Nové Butovice – Ciolkovského).
230 Prodloužena o úsek Chaplinovo náměstí – Filmové ateliéry, nově zajíždí do Holyně a do Klukovic, vložené spoje Sídliště Stodůlky – Řeporyjské náměstí převedeny na linku 256 (v úseku Klukovice – Holyně v provozu pouze část spojů, v úseku Holyně – Sídliště Stodůlky pouze vybrané spoje ve špičkách pracovních dnů).

Barrandov a Slivenec. Zvětšíte kliknutím

231 Zkrácení intervalů v pracovní dny ráno a dopoledne.
232 Prodloužena do nové zastávky Milíčov.
235 Beze změny (Nové Butovice – Velká Ohrada). METROBUS.
236 Beze změny (Podhoří – Zámky).
240 V úseku Wattova – Horčičkova odkloněna přes zastávky Morseova a Newtonova.
241 Nově nasazeny kloubové vozy, prodloužení intervalu v pracovní dny odpoledne, zkrácení intervalu večer.
243 Zrušena (Smíchovské nádraží – Sídliště Zbraslav), nahrazena linkami 129, 241, 318.
244 Beze změny (Smíchovské nádraží – Sídliště Radotín).
245 Beze změny (Nádraží Radotín – Otěšínská).
246 Zrušena (Smíchovské nádraží – Nádraží Radotín), nahrazena linkami 105, 120, 230.
247 Zrušena (Chaplinovo náměstí – Pod Lochkovem), nahrazena linkou 120.
248 Zrušena (Smíchovské nádraží – Holyně), nahrazena linkami 105, 230.
249 Beze změny (Sídliště Stodůlky – Třebonice).
250 Beze změny (Černý Most – Sídliště Rohožník).
251 Beze změny (Nádraží Klánovice – Sídliště Rohožník).
253 Beze změny (Smíchovské nádraží – Na Beránku). METROBUS.
254 Zrušena (Dejvická – Letiště Ruzyně), v úseku Dejvická – Přední Kopanina nahrazena linkou 161.
255 Nová linka (Nádraží Radotín – Zbraslavské náměstí – Nádraží Radotín). V provozu celodenně, celotýdenně.
256 Celotýdenně zavedeny vložené spoje v trase Sídliště Stodůlky – Řeporyjské náměstí (náhrada za linku 230).
257 Beze změny (Zličín – Sobín).
259 Prodloužení intervalů ve špičkách pracovních dnů (koordinace s linkou 375).
260 Beze změny (Nádraží Klánovice – Netušilská).
261 Beze změny (Černý Most – Klánovice).
262 Zřizují se nové zastávky Sendražická a Všestarská.
263 Beze změny (Depo Hostivař – Bezděkovská).
264 Beze změny (Zličín – Bílá Hora).
265 Zkrácena o úsek Nádraží Uhříněves – Depo Hostivař, zkrácení intervalu v pracovní dny ráno, koordinace s linkou 325.
266 Ve směru Královice zřízena druhá zastávka Nové náměstí.
267 Zřízeny zastávky Nádraží Uhříněves, Nové náměstí (ve směru Nedvězí), zrušení vložených spojů Háje – Uhříněves ve špičkách pracovních dnů (koordinace s příměstskými linkami), zavedení návazností na vlaky.
269 Beze změny (Nádraží Uhříněves – OC Čakovice).

Kbely a Satalice. Zvětšíte kliknutím

271 Zrušena (Háje – Skalka), nahrazena linkou 125.
273 Beze změny (Hloubětínská – Ve Žlíbku).
291 Beze změny (I. P. Pavlova – Karlovo náměstí – I. P. Pavlova).
292 Beze změny (Nemocnice pod Petřínem – Malostranské náměstí – Nemocnice pod Petřínem).
293 Zkrácena o úsek Litochlebské náměstí – Háje (nahrazeno linkou 125).
295 Beze změny (Domov seniorů Ďáblice – Třeboradice).
296 Zkrácena o úsek Skalka – Sídliště Skalka (nahrazeno linkou 138).
297 Beze změny (Nemocnice Vinohrady – Poliklinika Malešice – Nemocnice Vinohrady).
569 Zrušena (Lipany – Picassova), nahrazena linkou 265.
H2 Zrušena (Florenc – Centrum Zahradní Město).

Změny souvisejících příměstských linek od 1. 9. 2012

318 Část spojů v pracovní dny nově v kloubových vozech, zkrácení intervalů v pracovní dny dopoledne, rozšíření provozu o víkendu.
325 Nově vedena přes Benice (ukončena v zastávce Čestlice, Kika).
331 Nově ukončena v zastávce Kačerov.
333 Nově ukončena v zastávce Kačerov, v pracovní dny část spojů nově v kloubových vozech, zkrácení intervalů v pracovní dny dopoledne, o víkendech a večer.
362 Zřízena zastávka IKEM.
364 Ve směru Doubek zřízena druhá zastávka Nové náměstí.
366 Ve směru Březí, Podskalí zřízena druhá zastávka Nové náměstí.

Zdroj veškerých dat: Ropid

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Kvestor ČZU: Nejlepší disciplínu měli při nácviku na útok zahraniční studenti

  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Mohly by hlídat tisíce dětí. Většině z dětských skupin ale stát nedá peníze

26. dubna 2024

Premium Míst pro děti ve školkách je zoufalý nedostatek. Státu se pro letošek přihlásilo 180 lidí z...

Izraelský ministr Ben Gvir měl nehodu, auto po nárazu skončilo na střeše

26. dubna 2024  19:04

Izraelský ministr národní bezpečnosti Itamar Ben Gvir měl autonehodu ve městě Ramla ve středu země....

EU se od zemí jako Česko naučila hodně o Kremlu i Putinovi, řekla Leyenová

26. dubna 2024  18:09,  aktualizováno  18:29

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se...

Zkusil unést hocha ze školky, vydával se za jeho matku. Mladík dostal rok vězení

26. dubna 2024  18:16

Nejprve telefonicky a poté i osobně se čtyřiadvacetiletý muž snažil vynutit si vydání chlapce z...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...