Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Jsem mladá a sterilizovaná. Ženy k zákroku motivují zákazy potratů i klima

Odjakživa vím, že nechci děti. Představa, že otěhotním a budu nucena být matkou proti své vůli, byla posledním impulsem ke sterilizaci, tvrdí Marie. Stejně jako řadu dalších žen ji děsí protipotratová politika ve světě. Mohu se rozhodnout o svém těle, což je dnes už výsada, tvrdí další z žen, které se rozhodly dobrovolně zbavit možnosti otěhotnět.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Teoreticky je to každého volba. Prakticky to může být taky v pořádku, že se dobrovolně vyřadí z genofondu.

Na stáří potřebuje každý nějakou pomoc nebo péči. A tu zajistí ti mladší, potomci někoho jiného i pro tyto lidi...... Asi by se taky měli dobrovolně rozhodnout, že tu péči jim třeba neposkytnou.....

2 3
možnosti

Peci jim poskytnou lide, kteri jsou za to placeni, takze rozhodovat budou penize. V tom zadne dobrovolne rozhodovani nevidim, paklize ovsem tyto pracovni sily nechteji prijit o praci. Spolehat se na deti neni zrovna stoprocentni. Domovy duchodcu jsou plne stariku, kteri jsou az k placi vdecni, kdyz se za nimi rodina vypravi. Vdecnost je pocit, ktery se vam brzo zprotivi a zbyde smutek.

4 1
možnosti

D89a11v66i46d 87J90e74c75h

8. 8. 2022 16:25

V této vykastrované době ještě vykastrované ženy? Děkuji nechci....;-)

1 1
možnosti

Tak po kapkách. V okamžiku oplodnění již rozhoduje žena o druhém člověku. Ne jen o "svém těle".

Protipotratové běsnění v Polsku vyvolává reakci ve formě sterilizace. Logické. V Česku takový tlak není. A nejspíš to tak zůstane. Dobrý příklad, kam to vede...

(Článek možná opisuje nějaké polské kauzy.)

1 4
možnosti

Čistě historicky (fakticky zcela aktuálně), české ženy odpravily stejný počet mimin, jako jich porodily. Prezervativy se doma mezi českými asociály nepoužívaly. Jiná antikoncepce byla nedostupná. Komunisté rozjeli miniinterrupce a náctiletým soudružkám je poskytli zdarma. Potrat měl obratem formu antikoncepce. Hlavně slavit 1. Máj a MDŽ! Na 98 vesměs zbytečných potratů se narodilo 100 dětí. Ty samé ženy, co vykřikují touhy o svých právech. ;-D

Se sametem se k nám dostala slušná hormonální antikoncepce a po reklamě v roce 2007 52% českých žen začalo zobat. Konečně přestaly popravy dětí "pro radost" ve velkém a umělá přerušení se stala jen záchranou brzdou.

Co vím, sterilizace byla vždy formou antikoncepce početnějších asociálních rodin, kdy rodiče již o další potomky nestály a prachy potřebovali na cigára. Odtud pramení kauzy neoprávněně sterilizovaných Romek. Neb nikoho v českém absurdistánu nenapadlo, že jsou ženy, co sterilizovat nechtějí.

Dále bych pokračoval v debatě o svéprávnosti žen, jejich odpovědném chování a svatém právu na rozhodování o svém těle. ;-D

(To tady myslím nebylo. Sterilizace matek, když je počet plánovaných potomků dovršen. A může jít o ekonomické důvody... Až na detail, kde mají 4 děti, mohou mít klidně 6.)

1 11
možnosti

Prosim vysvetlete mi, kde berete tu "odvahu" (rozumej drzost) rikat a rozhodovat, jak by se meli ostatni lide chovat. Připravujete diktaturu ci co?

Je smutne, ze Vam to neprijde divne. Jednou z moznosti by byla Vase az prehnana bigotnost ve vire. Tito lide byvaji take (a to naprosto v rozporu s Bibli) netolerantni a naprosto nesmlouvavi k odlisnemu okoli. Rekl bych (kdybych nebyl ateista), ze by se i Buh za ne stydel...

7 1
možnosti

Chválím, že se "mimořádně privilegovaná" dobrovolně vyřadila z lidského genofondu.

4 3
možnosti

Ono je docela smutné, že žena to, že může rozhodnout o vlastním těle, musí stále ještě považovat za mimořádné privilegium (protože většina žen tuto možnost neměla a nemá). Měla by to být samozřejmost. Bohužel i tato diskuse ukazuje, že určitá část mužů má tendenci ženám pořád něco diktovat, rozhodovat o jejich životě, o tom, co smějí dělat s vlastním tělem apod.

9 7
možnosti

Začínám chápat ortodoxní Poláky. Ženám je třeba poskytnout práva jen v nezbytném minimu. ;-D Mateřství začne být také jasné až po narození dítěte. Točí se o tom filmy. Teď zase opakovali První pohled se Šafránkovou, Kačírkovou a Motlovou z roku 1975. Jak se tady může žena svéprávně rozhodovat o své vlastnosti, kterou ještě nepoznala? Pomocí kamarádek? ;-)

Skutečně je těžké ženám přiznat právo rozhodovat o svém těle. V podstatě je to nesmysl. Zrovna jsem si dal pár operací. Lékař nejsem. Dal jsem nezodpovědný alibistický souhlas Neználka k jakémusi zákroku a hlídal si pár vteřin narkózy. Toť vše. Víc není v mé moci. Pak jednali jiní s mým tělem. Kde tady berou ženy představu, že je jejich svaté právo o svém těle rozhodovat? Jen blafy.

Mohu pouze spoléhat, že žiji ve společnosti, kde je primárním zájmem moje tělo uvést do funkčního stavu, abych mohl dál sloužit celku. Pročpak by to u holek mělo být jinak? Role ženy je z pohledu zachování rodu jasná. Potkávám samé nešťastnice, co jsou zoufalé, že nemají děti. A on existuje i opak? Nebo je to forma tolerovaného sebepoškozování? ;-D

0 10
možnosti

Lidí je na světě dost, takže jaképak zachování rodu. Vy se starejte o své tělo a ostatní těla Vám mohou být fuk. Zdá se, že byste se úplně hodil nacistům.

7 2
možnosti

Jsem proti zákazu potratů. Pokud jde o sterilizaci, tam by mě trochu děsilo, že to je opravdu navždy, a spíš bych přemýšlel o možnosti se dítěte ihned po porodu vzdát (pokud k početí nešťastně dojde), pokud ta žena skutečně postrádá mateřský pud. O této možnosti není v článku nejmenší zmínka.

0 2
možnosti

Chápu Vaše uvažování, ale od početí k porodu je 9 měsíců dlouhá cesta, která Vás může připravit i o zdraví, proto pro někoho kdo dítě nechce je lepší vůbec nepočít.

6 1
možnosti

Ackoli jsem chlap, snazim se v techto zavaznych vecech zenu chapat. V zivote by me nenapadlo (jak mnohe zde) mluvit do zenina rozhodnuti - jeji rozhodnuti, jeji odpovednost a jeji dopady.

Problem ovsem je, pokud se seznamite, partnerka na zavatku vztahu razantne rekne, ze deti nechce a po 10! letech Vam vycte, ze jste nemeli deti. To mi jako chlapovi prijde jako podraz!

Ale zpet - jsem rad, ze nejsem zena a navic v nekterem z bigotnejsich statu. Naprosto bych nesnesl, aby o mem zivote ci tele rozhodoval nejaky politicky paprda!!!

7 0
možnosti

Jsou hloupé, ale zase je asi fakt lepší děti nemít, když je nemají rády. Kdoví jakými by byly matkami.

5 2
možnosti

Nrekk bych, ze jsou hloupe. Jsou zodpovedne - znaji se. Spise naopak, je dost narocne nepodlehnout tlaku okoli a obecnemu uzu. Musi byt silne pro dane rozhodnuti. Se zbytkem Vasi vety ale naprosto souhlasim.

4 0
možnosti

...respektuji to, je to jejich rozhodnutí, ale není to fér vůči ostatním ženám, co děti mají... Nepostarají se o budoucí plátce svého důchodu, veškeré finanční prostředky mohou užívat jen pro sebe, na rozdíl od žen s dětmi - jedno dítě - základní škola 1M, střední škola 1M a VŠ stejně... Aby to bylo spravedlivé, pak pro bezdětné vysoké daně... A že některá děti mít "nemůže"? Může...ale pak by měla právo si v ústavu vybrat, a ne, že jí bude "přiděleno".... [>-]

0 10
možnosti

A to, ze jsou zeny samozivitelky je fer? Ze se nevimjak vysoke procento manzelstvo rozvadi je fer?

Zivot proste neni fer!

3 0
možnosti
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Z šéfa zahraničního výboru ministrem pro vědu? TOP 09 vybírá ministra

7. května 2024  5:43

TOP 09 pokračuje v hledání ministra pro vědu, výzkum a inovace. Předsednictvo strany se má zabývat...

Vláda má jednat o pomoci ovocnářům, jimž způsobily mrazy milionové škody

7. května 2024  5:34

Vláda má v úterý jednat o pomoci ovocnářům, kterým zničily úrodu jarní mrazy. Program na řešení...

Soud rozhodne o kastracích pro změnu pohlaví, Piráti s tím v koalici neuspěli

7. května 2024

Ústavní soud oznámí, zda operace zůstane podmínkou pro úřední změnu pohlaví. Česko je jedna z...

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...