Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Žáci druhého stupně i středoškoláci se vracejí do škol. Výuka bude omezená

Druhý stupeň základních škol a střední školy se od pondělka mohou znovu otevřít všem žákům. Kvůli opatřením proti koronaviru do nich od 11. května mohly chodit zatím jen poslední ročníky. Podobně jako v jejich případě je ale i nadále pro všechny docházka dobrovolná. Školy se navíc mohly samy rozhodnout, zda a jak aktivity pro žáky zorganizují. Podle zjištění ČTK zamíří na druhý stupeň škol v následujících dnech zřejmě v průměru víc než polovina dětí. Nebudou ale do školy chodit každý den.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MA

Plaga kvalitní ministr nikdy nebyl. Víc než učitelům naslouchá svému šéfovi a je jen taková figurka v pozadí, o čemž svědčí i konkrétní situace z 10. března, kdy se Plaga (ministr) dozvěděl o zavření škol až z médií. S ním to nikdo nekonzultoval. Od té doby se snaží, vydávají doporučení, ale všechno (odpovědnost) je na ředitelích škol. Ten člověk neřídí nic...

2 0
možnosti
LS

Tenhle národ si lepší ministry nezaslouží. Máte co jste si zvolili. ANO - vláda odborníků. Příště jim opět hoďte lístek a přijďte si tady stěžovatRv

3 0
možnosti
LS

Nedávejte děti druhého stupně do škol. Nebudou je pořádně učit, pokud bude horko tak se tam budou pařit. Jediný smysl který mi to dává je ten sociální kontakt, ale ten můžou mít klidně venku na čerstvém vzduchu. Neposílejte je tam, nemá to cenu.

1 4
možnosti
VP

Však je neposílejte, jestli nějaké máte...

0 1
možnosti
LS

Pardon, ale jako učitel bych s k tomuhle rád vyjádřil. Ministerstvo školství je absolutně neschopné. Máme porady kde navrhujeme s vedením řešení. Plaga nám to moc neulehčuje, bouří se a vylévají si na nás zlost rodiče, přitom mi tohle nevymysleli.... Chápu docházku pro první stupeň, kdy rodiče musí do práce a děti nemá kdo hlídat, ale pro druhý stupeň je tohle zvěrstvo. Buďto povinně nebo nic. My je dle instrukcí nemáme ani učit, protože ti co nedorazí, tak by byli znevýhodnění. Je to na hlavu postavené. Jednou bych se rád dočkal, aby každý rezort řídil člověk z praxe a ten který rozumí problematice. Školství bývalý učitel a nejlépe ředitel. Obranu, člověk od armády, finance - ekonom, atd... Tohle je katastrofa!Rv

5 0
možnosti
OU
JD

To jsem zvědav na září. Zjisti jeden případ a zavřou zase? Již to mělo dávno dle mého jet, dcera tento týden 2x na 2 hod a příští to stejné a pak jednou a pak zase 2 měsíce nic.

1 0
možnosti
FF

Podle výsledků českého školství je výuka omezená řadu let až desetiletí.

0 1
možnosti
TN

No bohužel velký podíl na tom má i domácí příprava a přístup některých rodičů, kteří si myslí, že škola bude suplovat jejich výchovu, i kompletní vzdělávání, ale vážení, to je povinností i rodičů, nikoliv jen školy.

1 0
možnosti
BD

Někteří učitelé opravdu jeli. A někteří jeli i více než při normální výuce. Byla jich ale jednoznačně menšina. Většina si povolila a část z nich, a ne vůbec malá, to opravdu pojala jako prázdniny. Ale výukou v červenci nebo srpnu bychom znevýhodnili i ty, kteří prostě makali a tedy to nejde.

0 0
možnosti
PO

V červenci a srpnu se tak jako tak nemůže učit protože školy mají na prázdniny skoro vždy naplánované a přestavby, údržbu a podobně. Většinou hned prvního července naběhnou do škol zedníci, malíři atd.

0 0
možnosti
LH

Tohle je čiré zoufalství. Na jednu stranu sedí v kině / divadle cizí lidé vedle sebe, jsou otevřené obchody a restaurace, lze pořádat akce pro 500 lidí,ale nemůže být ve třídě víc než 15 dětí? Který psychopat tohle vymýšlí?

Online výuka je na většině škol sci-fi. Učitelé nemají ani vlastní e-mail. Naše školství je úplně zoufalé a řeší se, jak (ne)pustit děti do škol. Už tam měsíc měly být!!

6 0
možnosti

A dokonce pro vyhlášení výsledků ústních maturit nemůže být ve třídě (komise a studenti) dohromady víc než 15 dětí, takže se to za ten pulden musí udělat nedůstojně nadvakrát...

0 0
možnosti
TN

Zdravím některé diskutéry, opět vidím, že tu plácáte nesmysly o tom jak měli učitelé 2 měsíce prázdnin a jak je učitelské povolání brnkačka za nehorázné peníze, tak se vás ptám, proč tedy to povolání neděláte vy a proč je učitelů napříč republikou nedostatek?

2 3
možnosti
VP

A já se ptám proč učitelé normálně nepracují a berou plat, když my všichni ostatní normálně pracujeme a z našich vydělaných peněz ty učitele platíme? Respektive, jak je možné že učitel klidně může říct že nepříjde do práce, protože se bojí a nic se neděje....?

2 0
možnosti
MV

Opravdu saskarna. Žáci se mimo školu libovolně shlukuji, přinejmenším v HD, ale do školy nemohou. A když už, tak jsou v tom tridnicke hodiny, většinou o ničem.

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

ANALÝZA: Ukrajina se loučí se snem o NATO. Biden jí dal jen slabou náplast

14. června 2024

Premium Joe Biden a Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek podepsali bezpečnostní dohodu, která by Ukrajině na...

Urychlovač z pušky kulomet nedělá, rozhodl nejvyšší soud USA a zrušil zákaz

14. června 2024  18:09,  aktualizováno  19:56

Nejvyšší soud Spojených států dnes zrušil téměř šest let starý zákaz technických doplňků...

Velké požáry ve středních Čechách: vzplála výroba pyrotechniky a sklad

14. června 2024  15:28,  aktualizováno  19:34

Středočeští hasiči zasahují u dvou velkých požárů. V obci Praskolesy poblíž Hořovic na Berounsku...

Prezident daroval krev. Nejjednodušší způsob, jak zachránit život, vyzval ostatní

14. června 2024  19:34

Prezident Petr Pavel v pátek daroval krev a apeloval, aby lidé, kteří jsou zdraví, zvážili totéž....

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!