Horská služba neví, kde přesně se muž ztratil. Ilustrační foto.

Horská služba neví, kde přesně se muž ztratil. Ilustrační foto. | foto: David Hainall, iDNES.cz

Záchranáři v Tatrách hledají už šestý den českého turistu

  • 11
Horská služba v centrálních Tatrách hledá třiašedesátiletého českého turistu. Jeho zmizení nahlásila manželka před šesti dny. Do pátrání byly nasazeny pozemní i letecké síly. Nejpravděpodobnější lokalitu už záchranáři prohledali třikrát. "Naděje umírá poslední," říká však náčelník slovenské horské služby Josef Janiga.

Manželka zavolala slovenské horské službě, když se její muž nevrátil v očekávaný termín zpět do Česka. Turista se ztratil při několikadenním pochodu v centrální části Tater. Záchranáři tak musí prohledávat celou oblast, kterou se mohl ubírat.

"Pátrání pokračuje. Zítra to už bude sedmý den," potvrdil iDNES.cz Janiga.

"Jsou nasazené pozemní i letecké síly. Nejpravděpodobnější lokalita byla prohledána pro jistotu už třikrát," dodal šéf horské služby. Podle něho je možné, že muž uvízl někde pod kameny či sutí a není vidět.

Otázku, jaké jsou šance třiašedesátiletého muže přežít šest dnů a pět nocí v Tatrách, Janiga nechce komentovat. "Takhle se nesluší mluvit, naděje umírá poslední," říká.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video