Úterní demonstrace iniciativy Milion chvilek pro demokracii na pražském Václavském náměstí. Přes 120 tisíc lidí žádalo demisi ministryně Marie Benešové a premiéra Andreje Babiše. (4. června 2019) | foto: Petr Topič, MAFRA

VIDEA TÝDNE: Demonstranti na Václaváku, Vondroušová a vlakem sražená žena

  • 0
Desetitisíce lidí demonstrovaly na Václavském náměstí v Praze za nezávislost justice. Spanilá jízda Vondroušové grandslamem v Paříži skončila až ve finále, ve kterém nestačila na Bartyovou. Policisté zveřejnili video zachycující srážku vlaku s ženou přecházející koleje. Naštvaný cyklista si vybil vztek na stěrači auta a zaujal také mrazivý příběh pedofilního vraha.

Desetitisíce demonstrantů požadujících demisi premiéra Andreje Babiše (ANO) a ministryně spravedlnosti Marie Benešové (za ANO) zaplnily v úterý Václavské náměstí v Praze. Organizátoři odhadli účast na 120 000 lidí. Premiér Babiš v sobotu uvedl, že podle jeho informací od policie zde bylo na konci demonstrace 90 tisíc lidí.

Děsivé video zveřejnili jihomoravští policisté jako výstrahu před neopatrným přecházením kolejí. Zachycuje ženu, která v Šakvicích na Břeclavsku nestihla uhnout projíždějícímu vlaku. Znepokojivé je rovněž chování kolemjdoucích, kteří zraněnou bez zájmu míjeli.

Policisté hledají cyklistu, který na konci dubna ničil auto jednomu ze šoférů, který se předtím marně snažil o jeho předjetí. K dispozici mají i kamerové záznamy a o pomoc při pátrání žádají veřejnost.

Na startu kariéry, v pouhých 19 letech, sahala po nejvyšší tenisové metě. Postarala se o největší senzaci letošního Roland Garros. Své parádní tažení ale k trofeji nedotáhla. Markéta Vondroušová podlehla ve finále pařížského grandslamu výtečně hrající Australance Ashleigh Bartyové 1:6 a 3:6.

Sedmdesátiletý pedofilní vrah Zdeněk Moré bude i nadále umístěn v Psychiatrické nemocnici v pražských Bohnicích. Rozhodl o tom Obvodní soud pro Prahu 8. Pedofilovi prodloužil pobyt v léčebně o další dva roky. Moré před třiceti lety, 7. června 1989, znásilnil v Praze-Libni školačku. Pak jí podřízl krk sadařským nožem. 

Po stopách vrahů s Jirkou Pánkem

Sledovat další díly na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video