Student Pavel Pařízek si vyzkoušel, jaké to je být bezdomovcem. | foto: Rádio Akropolis

Student - bezdomovec: Nejhorší byla těhotná s drogou

Hostem iDNES byl student, který se musel tři dny v Praze protloukat jako bezdomovec. "Nejhorší byl pohled na těhotnou ženu, která si aplikovala drogu na záchodcích Hlavního nádraží," uvedl Pavel Pařízek, který se zúčastnil svérázné reality show magazínu Nový Prostor a Rádia Akropolis.

Odpovědi Pavla Pařízka najdete ZDE

"Jídlo nebyl problém, stačí obejít charitativní organizace a dostaneš zadarmo a dobře najíst. Krást není nikdy třeba a popelnici na papír jsem probral jen jednou, abych si sehnal něco na spaní," řekl Pařízek v on-line rozhovoru.

Homeless reality show začala v úterý 21. června. Po tři dny pak třiadvacetiletý student pražské VŠE žil na ulici.

Organizátoři akce z časopisu Nový prostor, kteří na projektu spolupracovali s internetovým Rádiem Akropolis, sebrali Pavlovi Pařízkovi peníze i slušné oblečení. Dostal vytahané kalhoty, malou mikinu a pět čísel časopisu Nový prostor.

Součástí výbavy byl také mobilní telefon, kterým posílal obrazové zprávy, kde se zrovna nachází a co dělá. Po celou dobu ho sledovali "tajní kontroloři", kteří nesměli být odhaleni.

Hned první den dostal studenta pod svá křídla zkušený bezdomovec Jirka, prodavač Nového prostoru ze stanice Skalka. Ukázal mu třeba, kde se dá přespat na záchodcích.

"I když tři dny opravdu nic nejsou, je to pro mě zkušenost. Normálně se mi lidé na ulici neposmívají," citoval Pavla Pařízka týdeník Respekt.

V době reality show navíc pražská policie dopadla muže, kteří se bavili tím, že bezdomovce zapalovali, když například usnuli v tramvaji. - více zde 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video