Petr Uhl ( 25. května 2014)

Petr Uhl ( 25. května 2014) | foto: Jan Zátorský, MAFRA

STALO SE DNES: Vánoční prázdniny delší nebudou. Zemřel Petr Uhl

  • 18
Vánoční prázdniny se neprodlouží, shodli se na tom ministr školství Robert Plaga s budoucím ministrem Petrem Gazdíkem. Zemřel novinář, bývalý disident a politický vězeň Petr Uhl. Státní rozpočet skončil na konci listopadu v deficitu 401,5 miliardy korun. NATO podpořilo Ukrajinu vůči Rusku. Norská Popelka se v českých kinech objeví v jiné verzi než v Norsku.

Zavření škol kvůli koronaviru bude pro nastupující vládu v případě nutnosti až na posledním místě, řekl kandidát na ministra školství Petr Gazdík. Končící ministr Robert Plaga trvá na tom, že vánoční prázdniny se prodlužovat nebudou a Gazdík to odsouhlasil.

Vánoční prázdniny se neprodlouží, zavření škol bude až na posledním místě

Ve věku 80 let zemřel novinář, bývalý disident, politický vězeň a dlouholetý zastánce lidských práv Petr Uhl. Byl spoluzakladatelem, signatářem a aktivistou Charty 77, stál také u zrodu Výboru na obranu nespravedlivě stíhaných (VONS).

Zemřel bývalý disident, novinář a politik Petr Uhl, bylo mu 80 let

Hospodaření státu směřuje k nejhoršímu schodku. Zatímco loni za celý rok skončil v minusu 367 miliard korun, letos to jen ke konci listopadu bylo už přes 400 miliard.

Poprvé padla hranice 400 miliard. Rozpočet míří k rekordnímu schodku

Severoatlantická aliance podpořila Ukrajinu, u jejíchž hranic Rusko koncentruje desetitisíce vojáků. Moskvu mají odradit ekonomické a politické sankce. Ruský prezident Putin chce záruky, že se NATO nebude dál rozšiřovat k ruským hranicím.

NATO podpořilo Ukrajinu vůči Rusku. Od napadení mají Moskvu odradit sankce

Norská variace Vorlíčkova filmu Tři oříšky pro Popelku se v českých kinech objeví v jiné verzi než v Norsku. Do českých kin jde snímek bez scény obsahující polibek dvou mužů. Bontonfilm se brání nařčení z cenzury.

V norské Popelce chybí polibek mužů. Bontonfilm se brání nařčení z cenzury


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video