Jiří Roček při proslovu ve vojenském kostele

Jiří Roček při proslovu ve vojenském kostele | foto: Michal Voska, iDNES.cz

STALO SE DNES: Na Slovensku spadlo letadlo, vojenskou policii povede Roček

  • 0
Na západním Slovensku po třetí hodině odpolední havarovalo malé motorové letadlo v poli. Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka z KDU-ČSL jednal se zvoleným prezidentem Petrem Pavlem. Vojenskou policii povede veterán z Balkánu Jiří Roček. Čína je připravena prohloubit strategické partnerství s Ruskem. Moře vyplavilo v Japonsku podivný předmět. Přinášíme přehled středečních událostí.

Na západním Slovensku po třetí hodině odpolední havarovalo malé motorové letadlo v poli, nehodu nepřežili čtyři lidé. Podle televize Joj byl stroj typu DA-42 registrován v Česku. Na místě jsou záchranné složky.

Na Slovensku se zřítilo malé letadlo z Česka. Zemřeli čtyři lidé

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka z KDU-ČSL jednal se zvoleným prezidentem Petrem Pavlem. Probrali nejen problematiku důchodů, ale i změny systému kontrol sociálních dávek. Úřad práce podle Jurečky nevidí všechny příjmy, například pracovníků na dohodu, kteří dostanou peníze takzvaně na ruku.

Jurečka přiznal, že kvůli vysokým nákladům může koalice přehodnotit výchovné

Výbor pro obranu na dnešní schůzi projednává mimo jiné rezignaci náčelníka Vojenské policie Otakara Foltýna, který se svého postu vzdává k 28. únoru. Nahradit by ho měl zkušený, dlouholetý vojenský policista Jiří Roček, který v minulosti zastával například pozici velitele Velitelství ochranné služby.

Vojenskou policii povede veterán z Balkánu i ochranné služby Jiří Roček

Čína je připravena prohloubit strategické partnerství s Ruskem, uvedl vysoce postavený představitel čínské diplomacie Wang I. Ten se ve středu setkal v Moskvě s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Obě země podle Putina dosahují nové úrovně spolupráce a letos by mohly dosáhnout i nové úrovně obchodu.

Putin s Wangem domlouvali bližší partnerství. Vojenskou pomoc popřeli

Japonské pobřežní město Hamamacu je vzhůru nohama. Mořské proudy sem na pláž vyvrhly obří kovovou kouli o průměru 1,5 metru. Úřady uklidnily obyvatele, že se nejedná o minu či jiné výbušné zařízení, její účel ale neznají. Japonci na sociálních sítích tak zatím jen hádají, jestli jde o špionážní balón, UFO nebo dokonce mýtickou dračí kouli z anime seriálu Dragon Ball, píše deník The Guardian.

Moře vyplavilo v Japonsku podivný předmět. Spekuluje se o UFO i dračí kouli


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video