Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

STALO SE DNES: První případ mutace delta plus, 180 miliard pro Česko

Experti zachytili v Jihomoravském kraji první případ nové varianty delta plus. Česko je druhé nejhorší v dostupnosti bydlení, hůř dopadlo jen Srbsko. Na jižní Moravě bude po tornádu trvat stav nouze do 23. srpna. Evropská komise schválila plán obnovy, problémem může být Babišův střet zájmů. Přečtěte si výběr pondělních zpráv.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Článek záměrně podvádí a neuvádí to nejdůležitější. Těch 180 miliard není dar ale půjčka. Jaká splatnost? A bude to pro nás vůbec výhodné? To nám zamlčují.

0 0
možnosti
TP

T76o92m 19P57e32c39i18n79a

20. 7. 2021 7:54

Podle čeho soudite, že se jedná o půjčku a jaká je její splatnost?

0 0
možnosti

Pokud si půjčuje celá EU, tak je to špatně pro Němce. Ty si mohou půjčit i ze zápornými úroky, přesto teď spoluručí i za ty méně zodpovědné, kteří si půjčují draze. Ano, zadlužené státy to mají horší, půjčují si za větší úroky. Česko Andrej Babiš zadlužuje skutečně rychle. Ale jak by řekla ministryně financí Schillerová jiné státy mají větší dluhy. Jistě zatím, ale oni mají taky daleko víc věcí vyřešeno za ty peníze. A hlavně ti co nám půjčují, nás prostě pořád berou jinak, než staré členské země EU. Takže nám ty úroky půjdou nahoru víc, než bychom si zasloužili, pokud se ukáže, že u nás vyhrál populizmus nad rozpočtovou odpovědností. Česko začalo mít problémy už před pandemií a před volbami nikdo nechce říkat, že se budou muset zvedat daně, nebo se bude projídat budoucnost. Hold se v dobrých časech špatně hospodařilo, ale nebylo to tak poznat, protože byly dobré časy.

2 0
možnosti
VB

V92á26c70l70a58v 88B64o91k

19. 7. 2021 22:03

No, těch 180 miliard znamená jen to, že si smíme tolik půjčit. Ovšem také to znamená, že musíme ručit všem ostatním za jejich půjčky, přičemž u řady z nich se jedná o poměrově vyšší číslo než u nás a někteří z nich to nebudou ani schopni splatit. Moc dobrý kšeft. A použití? Pffff.... jen na tzv. zelené projekty. Třeba na dotace elektroaut pro tu bohatší vrstvu... Samé nesmysly, které šetříc ovzduší znečistují svou existencí víc, než kdybychom je neměli.

Nebo na víc řepky, víc větrníků, ochrsna myší, syslů, komárů a jiných škůdců ... zákaz olověného střeliva, kontrola tisku, televize internetu abychom se nedopustili nějaké nesprávné myšlenky, podpora teploušů a jiných úchylů, ničení dětství dětí vyučováním genderových a homo nesmyslů atd.

No jo, príma kšeft.

Já to tedy nevítám. My si půjčujem jen na svoji likvidaci, a zničení našich tradic, historie, kultury a i toho krátkého závanu svobody, co se nám dostalo.

Jo, socialismus či komunismus se nám rychle vrací a to v daleko horší a rafinovanější formě, jen se to jmenuje jinak... akorát lidi, co to vedou jsou pořád titíž...

1 2
možnosti

Ano, ekologie tam je silně zastoupená. Nakonec tak jako tak bychom do řady věcí museli investovat, protože jsme se už v minulosti zavázali třeba k tomu, že přestaneme vyrábět elektřinu z uhlí ( do r. 2030). Mimochodem výroba elektřiny z uhlí stejně klesá kvůli povolenkám. Víc řepky v žádném případě nechce EU. To je přání pana premiéra. Nedávno v tom chtěl ještě přitvrdit (ANO chtělo více biosložek do paliv, což by benzín zdražilo), ale v PS to neprošlo. Po volbách to třeba už projde.

Hlavní část peněz z plánu obnovy je určena na infrastrukturu, ekologické projekty a digitalizaci. Další peníze jsou určeny na vzdělávání a trh práce, vývoj a inovace, podporu podnikání a zdraví. Ono je to všechno propojené. Např. je potřeba podpořit regiony, kde skončí těžba uhlí. Nejde jen o nové zdroje energie jako jsou paroplynové a solární elektrárny. Je potřeba se také postarat o ty regiony a tamní trh práce. O to aby se vytěžená krajina znovu zelenala. Jinými slovy jde o lidi v těch regionech. Na to navazuje další problém. Nejde tam postavit další montovnu. Je třeba postavit něco, co má budoucnost a bude znamenat vyšší zhodnocení. Ale musí se začít už u školství a pokračovat třeba přes digitalizaci, vývoj a inovace. Ochrana zdrojů vody je také velká výzva do budoucnosti. To taky není nějaká ekohloupost. Takže to máte investice do rychlejšího internetového připojení, brownfieldů, adaptace na klimatickou změnu, ochranu přírody, obnovu lesů po kůrovcové kalamitě, modernizace rozvodných sítí dálkového vytápění a výměny uhelných kotlů. Pod ekologii si můžete představit i rozvoj železnice jako poměrně dost ekologické dopravy. Ne, není to jen o EU. Je to hodně o ČR jaký model prosazuje. Jestli je to snaha, aby na tom někdo zase vydělal jako na řepce, nebo půjde opravdu o budoucnost.

BTW investice do zdravotnictví tam skutečně jsou. Taky nepotřebný nesmysl?

0 0
možnosti
Foto

L55u93d13e44k 86R46a11u69e96r

19. 7. 2021 20:30

Hlas z Brusele odstraňte Babiše.

0 3
možnosti
PS

:-/ Hlas z Brusele vyreste Babise. ;-)

Reseni je navzajem se prizpusobit.

Podle nasich zakonu je to OK. Podle evropskych je to stret zajmu.

Stejne jako napriklad Polsko je proti potratum, Madarsko proti gayum ... (To jsou jen priklady o kterych se tady u nas nejvice mluvi. Skoro kazda zeme neco ma.) S cimz ma Brusel problem. Proto je treba pritvrdit tlak, aby se zeme prizpusobily. Nejlepe financni. Na to slysi kazdy. I z toho Brusel pozna, ktery stat je jak pevny a ktery se da "ohybat". Pokud budeme mit po volbach jinou vladu, ta bude Bruselu vdecna za jeho pomoc dostat se k moci a svym vdekem mu to patricne vrati. At uz je to pro nekoho dobre, nebo spatne. ;-)

1 1
možnosti
SR

180 mld je s podminkou, kterou Bures nechce splnit

3 3
možnosti
PS

Duvod proc by nechtel? :-/

1 0
možnosti
MK

Těch 180 drobných je proto, abychom se podepsali pod astronomickou půjčku, která je především pro Itálii a Španělsko. Náš sprostě okradli. Bohužel nás budou okrádat tím, že jsme se právě stali čistýmiplátci, tzn, že ikdyž máme poloviční platy jako Ita Šp, oni jsou příjemci a my je budeme dotovat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! https://www.dw.com/de/die-eu-einigt-sich-auf-finanzpaket-gegen-corona-krise/a-54251342

2 5
možnosti
PS

"Bouhzel nas budou okradat tim, ze jsme se prave stali cistymi platci ... "

Jinak receno: Pokud do ted nekdo nekoho okradal, tak my je. ;-)

Myslel jste to takhle, nebo jste se jen spatne vyjadril? :-/

0 0
možnosti
MP

Takové zprávy beru s nadhledem. Měl jsem deltu a pak jsem tady četl články, že v tom týdnu (kdy jsem byl pozitivně testovaný já) ji mělo v ČR 6 lidí a všichní úúúúplně z jiných krajů, než žiju já. Takže v klidu. A heslo dne: zatím žádný problém, pořád je ještě mnohem víc blbých než nakažených. Zdar [>-]

3 0
možnosti
VB

V17á12c81l64a98v 98B15o66k

19. 7. 2021 22:07

Přeji brzké uzdravení. Mě na to zemřel kamarád. V pondělí testován, v pátek na pravdě boží. Silný zdravý člověk.

0 0
možnosti
MS

Andrej udělal čulibrka a zabralo to R^

0 0
možnosti
TN

Ty placené teste, to se nehodí napsat? Na SZ to visí už skoro 2 hodiny. Jistě to Andrejovi před volbama přinese od neočkovaných koblih hodně hlasů a popularity ;-)

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Policie zabavila 300 milionů na nákup vojenského materiálu pro Ukrajinu

5. června 2024

Premium Česká policie v tichosti řeší třaskavý případ, který může mít negativní dopad na zbrojní obchody...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Povodně zpustošily západní Čechy. Zasahovaly vrtulníky, sesuv zastavil trať

2. června 2024  12:06,  aktualizováno  21:58

Části Česka o víkendu zasáhly bouřky provázené místy silným deštěm. Zejména na jihozápadě Čech...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Turek pod tlakem. Promazal sítě, ruší debaty. Zdviženou pravici řeší policie

6. června 2024  14:28,  aktualizováno  16:45

Lídr kandidátky Přísahy a Motoristů sobě Filip Turek se nezúčastní posledních debat před...

Dánskou premiérku v Kodani napadl útočník. Je v šoku, ale bez zranění

7. června 2024  22:23,  aktualizováno  22:54

Dánskou premiérku Mette Frederiksenovou večer v centru Kodaně napadl a udeřil muž, kterého následně...

Zmizel Zelenka, šéf kampeličky z kauzy Fialova milionu. Hledá ho policie

7. června 2024  22:13

Pražská policie pátrá po zmizelém devětačtyřicetiletém muži Robertu Zelenkovi. Jde o předsedu...

Skončil první den voleb. Lídři odevzdali hlasy, přejí si vysokou účast

7. června 2024,  aktualizováno 

Češi si v pátek vybírali nové europoslance. Volební místnosti se uzavřely ve 22 hodin, lidé budou...

Vyšší volební účast? Možná, ale podle předběžných výsledků ne o moc

7. června 2024  19:31,  aktualizováno  21:32

Naděje na dramaticky vyšší účast v eurovolbách se zatím neprojevují. Dvě hodiny po otevření...

Jak hodnotíme obilné kaše GERBER Grain&Grow?
Jak hodnotíme obilné kaše GERBER Grain&Grow?

Výživné kaše GERBER Grain&Grow přináší to nejlepší ze světa obilovin. Potěší všechna malá bříška a především uspokojí potřeby děťátka v klíčovém...