Premiér Andej Babiš a maďarský premiér Viktor Orbán, při poctách k jeho státní...

Premiér Andej Babiš a maďarský premiér Viktor Orbán, při poctách k jeho státní návštěvě v Česku. (29. září 2021) | foto: Michal Růžička, MAFRA

STALO SE DNES: Babiš byl s Orbánem v Ústí, na Příbramsku je ptačí chřipka

  • 21
Premiér Andrej Babiš přivítal v Ústí nad Labem maďarského premiéra Viktora Orbána, na místo dorazili také demonstranti. Hamáček ujišťoval Zemana, že ČSSD se do Sněmovny dostane. Na Příbramsku se prokázal nový podtyp ptačí chřipky. Přinášíme přehled nejdůležitějších středečních událostí.

Premiér Andrej Babiš ve středu přivítal v Praze maďarského premiéra Viktora Orbána. Po jednání v Kramářově vile společně zamířili do Ústí nad Labem. Na místo dorazilo také několik demonstrantů. Ve středu večer přijme Orbána v Lánech prezident Miloš Zeman.

Bez plotu v Maďarsku by šli migranti přes Česko, děkoval Babiš Orbánovi

Šéf ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček přesvědčoval prezidenta Miloše Zemana v Lánech, že jeho strana nebude po volbách chybět ve Sněmovně. Hamáček mluvil také o tom, že ČSSD má volební potenciál 10 procent. Miloše Zemana, jako sociálního demokrata, tato zpráva velice potěšila.

Hamáček ujišťoval Zemana, že ČSSD bude ve Sněmovně a má potenciál 10 procent

Slovensko hlásí nejvyšší denní nárůst případů covidu-19 za posledního téměř půl roku. V úterý laboratoře potvrdily 1 459 infikovaných. V podobné situaci se nachází také sousední Polsko, kde ve středu tamní ministr zdravotnictví Adam Niedzielski ohlásil příchod čtvrté vlny pandemie.

Na Slovensku přibylo nejvíc nakažených za půl roku. Polsko hlásí čtvrtou vlnu

Zhruba po čtyřech měsících se v ČR znovu prokázala ptačí chřipka v malochovu v Trhových Dušníkách, na místě uhynulo pět hus. Zjištěn byl nebezpečný podtyp viru H5N1, který je potenciálně přenosný na člověka. Zdrojem nákazy byli nejspíše volně žijící vodní ptáci. Lidem, kteří byli v kontaktu se zvířaty, bude nařízen lékařský dohled.

Na Příbramsku prokázali podtyp ptačí chřipky, kterým se může nakazit i člověk

Vévodkyně Kate zazářila zlatou róbou na červeném koberci v Londýně na světové premiéře bondovky Není čas zemřít. Róba byla od její oblíbené návrhářky Jenny Packhamové. Vévodkyně Kate nešetřila úsměvy a zářila jako opravdová filmová hvězda. Manželku doprovodil na premiéru princ William.

Královská premiéra bondovky. Zlatá Kate zářila jako filmová hvězda


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video