Generální ředitel televize Z1 Martin Mrnka.

Generální ředitel televize Z1 Martin Mrnka. | foto: Archiv Z1 TV

Šéf televize Z1: Nejsme amatéři, přeřeky dělají i v CNN

  • 5
Prvních sto dní vysílání Z1 hodnotí její ředitel jako zdařilé. Z rozhovoru se čtenáři iDNES.cz vyplynulo, že je spokojený s moderátory i úrovní reportáží. Odmítl výtku, že je televize na amatérské úrovni. "Přeřeky dělají i v CNN - a v každé televizi, kde vysílají živě," bránil se Martin Mrnka.

"Moderátoři Z1 jsou podle mne špičkou v ČR," doplnil Mrnka.

Nicméně připustil, že je čeká ještě hodně práce, než dosáhnou ideálního stavu. "Jsme na začátku, takže slabin máme ještě mnoho. Na druhou stranu ale máme hodně energie a odhodlání vše neustále zlepšovat," odpověděl čtenáři.

. Odpovědi šéfa televize Z1 čtěte zde

On-line rozhovor

Vysvětloval také, proč někteří diváci nemají tak kvalitní obraz, jak by si přáli. Chyba podle Mrnky není na straně Z1, ale u kabelového operátora. "Vysílají nás nízkým datovým tokem. Pokud je na jiné stanici třeba sport, kde se rychle mění záběry, způsobí to problém ve vašem příjmu," uvedl.

Čtenáře Tomáše Forejta zajímalo, kdy bude moci sledovat televizi po internetu i na počítači Mac. Na to, že to zatím nejde, si nestěžoval sám. "Věřím, že za měsíc, aplikace na platformách Apple byla na začátku nad naše síly," odpověděl Martin Mrnka.

Televize Z1 je první digitální stanicí, která v Česku začala vysílat v rámci diginovely. V éteru je vidět a slyšet od 1. června, kdy odstartovala večerní zpravodajskou relací moderovanou Veronikou Sedláčkovou a Janem Němcem.

Šéf televize Martin Mrnka před startem vysílání deklaroval, že Z1 bude pro bohaté lidi, kteří ke své práci nebo životu potřebují informace. - čtěte Televize Z1 spustila vysílání navzdory výpadkům satelitu a proudu

Nový kanál ale čekal na svou exkluzivní zprávu, kterou by převzala ostatní média a jež by přinesla televizi citovanost, poměrně dlouho. Dostavila se až nedávno, když podnikatel Radim Jančura řekl na Z1, že se s ním několikrát sešli agenti BIS. - čtěte O naše vlaky se zajímala BIS, tvrdí šéf Student Agency


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video