JH

J21a45n 70H36o46r50a55k

28. 4. 2024 19:30

Tohle je smutny stret mezi realitou zivota a realitou lidskeho chapani.

Priroda by nedopustila aby takovy clovicek se trapil zivotem, clovek zas nedopusti aby se trapit prestal.

Otazkou je, co je spravne.

Ale rodicu je mi lito, zvlaste kdyz nema nadeji (dle clanku) jako ji mel Martinek :(

Foto

Martínek ji taky uplně nemá. Má třeba naději, že zvedne hlavu apod..., ale normálně žít nebude.

MC

Doufám, že se jako rodič do takové situace nedostanu.

Ale lidé obecně ztratili pokoru před Všehomírem, považují se za bohy, co mají právo na štěstí a musí žít skoro věčně, byť se někteří svými kvalitami skoro neliší od rostlin /myslím třeba veget. kóma/, nebo zvířete /těžká mentální retardace či psychopatie/.

Já veřejně slibuji, že pokud budu trpět nevyléčitelnou nemocí, nebudu křečovitě trvat na prodloužení života za každou cenu, max. tlumení příznaků a bolesti.

Jsme popel a prach a v popel a prach se obrátíme ...

JK

J68a29k10u36b 86K44o96r73e82c

28. 4. 2024 21:14

Aktuálně je ve sbírce přes milion Kč. Dle článku tam bylo 120 tis. Tak to vypadá, že to jde vcelku rychle.

FV

Vím o tragičtějším příběhu, necítí bolest, nekomunikuje, srdce nebije. Spraví to slabejch pět miliard dolarů na základní výzkum oživování mrtvol.

Budem tvrdý a poviem to na rovinu. Rodicia s nervami v prd..... Matyas ani vlastně nežije, přežíva. Nevnímá okolí, nic. Světlo na konci tunelu nie je. Příroda by to vyřešila, my zatvarame oči pred krutou realitou. Matyasa je mi líto..

AJ

Prima, kdo chce, penízky pošle, kdo nechce, nemusí. Sbírky jsou fajn možnost pro tyto případy. Z druhé strany si všichni hrajeme na Boha a financujeme životy, které životy doopravdy nejsou. Děťátko, které nemá ani oční kontakt a které si za peníze bude moci více a déle ubližovat a pojídat více a déle léků, to pro tu společnost není dobré. Utrapi to rodiče, zdravé sourozence odsune stranou apod. Ale ono se to vždy lehce říká, když naše dítě to není, tedy respekt rodičům a hodně sil.

MK

Muze to znit krute, ale tohle je trapeni vsech vcetne samotneho Matyase, pokud neni nadeje na vyleceni patri takovy jedinec do ustavu a rodice muzou mit sanci jeste na dalsi dite.

JB

Někdy mám pocit, že stát spoléhá na dobré srdce a štědrost lidí. Ale jak dlouho to lidi budou zvládat? Pomůžou jednomu, druhému prckovi a přijdou další. Kolik je podobně nemocných dětí? Nemůžou donekonečna suplovat stát. Znovu to napíšu: WHO by měla mít pro takové případy fond, do kterého by přispívali jednotlivci i stát. WHO by si správu takového fondu neměla účtovat nic. Ne udělat nového ředitele fondu s kupou zaměstnanců za horentní platy. Nakonec by mohly mít něco podobného i státy. Ale to jsem asi moc velký snílek.

MZ

V zásadě máte pravdu, ale léčba těchto nezvyklých onemocnění je tak drahá, ale hlavně už ne tak vzácná, že kdyby měly pojišťovny všechno platit, tak máte pětkrát vyšší odvod jen na zdravotním. Krom toho, co ještě před deseti lety se léčit nedalo, tudíž se za to neplatilo, dnes se léčit dá a tudíž se musí platit. A věřte, že ani nepomůže ani to, kdyby všichni zaměstnanci pojišťovny od generálního až po poslední uklízečku dělali zadarmo.