Ilustrační foto.

Ilustrační foto. | foto: iDNES.cz

Rada rozdávala pokuty, ČT zkasíruje téměř o milion

  • 11
Rada pro rozhlasové a televizní vysílání udělila České televizi celkem 900 tisíc korun jako pokutu za nedodržení podmínek vysílání reklam. TV Prima musí zaplatit 600 tisíc, radní mají výhrady mimo jiné k jejímu zpravodajství.

Pětkrát 100 tisíc a dvakrát 200 tisíc - tolik dostala Česká televize za to, že podle Rady nedodržela povinnosti stanovené pro vysílání reklam, teleshoppingu a sponzorovaných pořadů, případně reklamu rozeznatelně neoddělila od ostatního vysílání.

O více než půl milionů korun pak bude chudší TV Prima. Radním vadí, že v některých svých pořadech včetně zpravodajství zobrazila "osoby umírající nebo vystavené těžkému tělesnému nebo duševnímu utrpení způsobem snižujícím lidskou důstojnost".

Nelíbí se jim, že v hlavní zpravodajské relaci ze dne 11. dubna 2008 odvysílala reportáž o brutálním útoku mladých dívek na šestnáctiletou spolužačku v Americe.

Primu pokutují rovněž za to, že v některých pořadech zařadila v době od 6:00 do 22:00 do vysílání pořady a upoutávky, které by mohly ohrozit fyzický, psychický nebo mravní vývoj dětí a mladistvých.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video