Diskuze

Covid se dotkl i léčby psychiky. Terapie jsou online, platí zákaz návštěv

Protiepidemická opatření omezily i léčbu psychických nemocí. Soukromí terapeuti se mohou s pacienty setkávat jen online a řada opatření platí i v psychiatrických léčebnách. „Léčíme duši, což není jen jednoduchá rovnice choroba rovná se příslušný lék,“ říká Pavel Mošťák, ředitel Psychiatrické nemocnice Brno.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

P62e58t90r 80P41l48o78t

31. 1. 2021 9:12

Muzou jit k farari, tam se snad muze.

0 0
možnosti
Foto

tak to jsou dobré vyhlídky pro mladou generaci to jim budou vládnout nevzdělaní blázni

0 0
možnosti
SS

V čem se to změní oproti dnešní době?

0 0
možnosti
MG

Covid priniesol aj mnoho pozitívneho:

-introverti postihali za rok 2020 neskutočne vela prace, lebo sa konecne mohli vyhnúť väčšine meetingov

-ti, co trpia strachom z vlastnej skaredosti ušetrili vdaka home office dve hodíny každodennej prípravy pred odchodom medzi ludi (do prace)

- a my vsetci, co sme lietali na parhodinove jednania do Bruselu, ci do Berlína a potom nazad -sme pochopili, ake to bolo smiešne a je nam jasne, ze pred-covidovy sposob prace sa nevráti a je to len dobre.

O negatívach sa nerozpisujem, lebo zase nezaspim. Želám každému človeku ľudsky dotyk blízkej osoby.

1 0
možnosti
AM

Pro Babiše je na tiskovkách důležité psychické zdraví obyvatel ČR - a proto zařadil terapeuty do kategorie řemeslo s provozovnou a uzavřel jim ordinace.

7 0
možnosti

Ale hlavně že nás stát usilovně chrání před tím, abychom čínskou chřipku chytili - a je jedno, jestli o takovou ochranu stojíme.

2 0
možnosti
KL

Clovek je tvor bio-psycho-socialni, stykat se se sirsi rodinou a prateli nelze, ani na kafe si po pernem dni nemuzete zajit,..... Jen prace, nekdo ani tu nema. Nasi politici jednaji nelogicky, bezhlave utraceji. Konec v nedohlednu. Vidim to kolem sebe, jak uz jsou lide unaveni a podrazdeni. Neni se cemu divit.

4 0
možnosti
KS

Spousta lidí nepovažuje psychickou nemoc za nemoc, dokud s tím nemají vlastní zkušenost. Sám jsem před čtyřicítkou začal trpět klaustrofobií. Do práce jsem musel jezdit metrem, ale nešlo to. Autem to taky nešlo, protože jsem mohl zešílet v zácpě na Nuselském mostě. A už po prvním sezení s psychiatrem jsem do práce tím metrem dojel. Sice mi zůstaly potíže, které se projevují především v nečekaných situacích, jako je třeba zastavení metra v tunelu, ale jinak žiju vcelku normálně. Nedovedu si představit, že by mi ten doktor pomáhal online, to je úplný nesmysl. A kolik takových lidí u nás je? Při současném stavu jich bude stále víc a víc. A až se začne situace lepšit a omezení uvolňovat, začnou naopak přepadat panické strachy ty, kteří jsou nyní vyděšeni z kovidu.

12 1
možnosti
JP

J39i61ř92í 54P13á25n52e88k

30. 1. 2021 23:38

:-))))) lidi, vždyť na světe je tolik hezkejch věcí, proč hmed psychiatra?

2 7
možnosti
SS

Čistě náhodou, tušíte jaký je rozdíl mezi psychiatrem a psychologem?

1 0
možnosti
ŠS

Bohužel to nikdo neřeší, to není vidět naše deprese nikoho nezajímá. Bohužel velké problémy mají i studenti!

2 1
možnosti
MK

Já si svoje šílenství hlídám v únosných mezích. Střídavě pobývám na obou březích. :-)

4 0
možnosti