Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Proč jsem to nenahlásila? Nevěřili by mi, svěřují se oběti sexuálního násilí

Strach, stud, popření toho, co se stalo, nevědomost, kam se obrátit, obavy z toho, co řekne okolí... To jsou důvody, kvůli nimž ženy často nenahlásí znásilnění nebo zneužití. Jejich anonymní příběhy však našly svůj prostor. Na Instagramu je zveřejňují hned dva unikátní projekty. Sdílením konkrétních příběhů reálných obětí napomáhají s rozšířením povědomí o celé této problematice, shodují se.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Amnesty international...a jsou ta data důvěryhodná? ;)

0 1
možnosti
IS

A kdy konečně bude článek o týraných mužích nebo o manželkách které odpírají svým mužům sex. Přece dle sociálních pracovnic a některých neziskovek mají právo na sex i tělesně postižení. Tak proč se normálním hetero mužům odpírá čím dál více věcí........;-).

1 4
možnosti
PL

První část ano, o tyranych mužích se vůbec nemluví. O odpirani sexu nesouhlas. Když ženská svymu muzovi odpira sex, má to svůj důvod, a ten si ty partneři musí zjistit a vyřešit sami. NIKDO se dobrovolně nepripravuje o něco, co mu dělá potěšení. Čili pokud žena odpira sex, nejspíš ji to s jejím mužem nedělá dobře.

3 0
možnosti
ŠS

Na Netflixu jde seriál Unbelievable je natočený podle skutečnosti. Psychologické drama, které se snaží divákovi přiblížit čím a jak trpí oběti sexuálních útoků (včetně individuálních reakcí jednotlivých obětí) na straně jedné. A za B detektivka, která naopak ukazuje kolik práce je s podobnými případy a kdy ani důkazy a konkrétní pachatel nemusí ještě nutně znamenat výhru, na straně druhé.

0 0
možnosti
GK

Můj názor je poněkud rozporný. Taková tvorba bohužel vede k tomu, že ženy jsou automaticky vnímány jako oběti, zatímco muži jako zlí predátoři nebo hlupáci nebo takoví, kteří tento typ kriminality bagatelizují. Souhlasím s následujícími hodnoceními na csfd, ze kterých vyjímám:

"Feministická krimi série, kde ženy jsou nejen obětmi, ale také všechno řídí. Muži jsou v lepším případě jen do počtu, v tom horším jsou břídilové, kteří vyšetřují zločiny povrchně a ledabyle a pochopitelně jsou to ti násilníci nebo ušlápnutí ňoumové, kteří se neustále omlouvají i za své omluvy. Vyšetřování série znásilnění vede dvojice nesympatických kriminalistek, které mají nad muži vždy navrch a lehce je stírají. Tak genderově jednostranně natočený seriál jsem ještě neviděl".

"... vyšetřovací tým tvoří čtyři superschopné ženské a mužský element je potlačen na jednoho uťápnutého stážistu a jednoho černocha, který byl tak anonymní a nedělal vůbec nic, že vlastně ani nevím, jaká byla jeho úloha.... Pak jsou tu jakože dva zlí poldové, kteří mají být jakože příkladem ignorace a nezájmu patriarchálního systému vůči násilí na ženách".

Ano, něco takového se může stát. Ale také nemusí. Neměl by být nastolován jednoznačný pohled.

1 0
možnosti
KT

Díky za osvětu. Zlepšuji si techniku flirtování. Vždy jsem měl za to, že jde o dosažení vzájemného souhlasu. Zpravidla mi funguje vzrušení, kdy je slečna pak ochotná udělat cokoliv. (Pokud jí ovládly pudy, stejně nejedná dobrovolně a s plným vědomím. Tak co? A je to smyslem flirtu.)

Teď vidím reakci 4F na sexuální nátlak. Boj, útěk, ztuhnutí a zavděčení se. Tak tomu říkám "znásilnění", slečna co na to ochotně vlítne a pak prohlásí, že se vlastně bála, aby se jí nestalo něco horšího. ;-D

Tak mi přijde, že jsme za puberty měli vtip. Říkej si na ulici libovolným holkám. Pět odpoví fackou, šestá dá. ;-D A on je to dnes odborný náhled.

Flirt se tedy urychlí, pokud je muž dominantní a udělá na slečnu bubu. Ztráta času s řečičkami. ;-D

Ale ta hranice, co bylo dobrovolné a co je znásilnění je s ženami a jejich psychikou naprosto ve hvězdách. To je fakt. Muž musí nasadit konspiraci a nenechat se chytit. Jak říkám, dobrá osvěta. ;-D

2 2
možnosti
KT

Z těch výpovědí obětí je zřejmé, že holka má trauma a psychické potíže po zbytek života. Životní partner je jen taková pomocná berlička, která ty psychické stavy své partnerky odnese.

Minule tady bylo "fajn řešení" z Afriky. Za znásilnění kastrace. Absolutně tvrdý postih. Což oplátkou přineslo potřebu zbavit se oběti, aby nebyl svědek. (Jako, že tvrdý postih není cestou.) Ale čisté řešení. Trapné, je to čisté řešení i z hlediska prvního odstavce. :-P

Napadá mě jediné, pokud je sex komoditou konzumní společnosti, měly by se dámy naučit žít s tím, že znásilnění neexistuje a že jim nevyžádaný sex absolutně nevadí. Receptem bude péčko od 12, hodně praxe a je to doma. Taková slečna nějakým traumatem pak možná trpět nebude... (Reálně, odstranit ze společnosti tabu a lynče ulice třeba při honu na pedofily či promiskuitu. Je to řešení? Teď odstraňujeme tabu ohledně LGBT. Má to výsledky?)

Ale sexu vládnou předsudky. Často zcela nesmyslné. Možná by pomohlo, ty předsudky likvidovat. Ale nakonec budeme u sexuální revoluce a volného sexu. To chceme?

No a je cesta, jak holky zbavit traumatu? Každá partnerka mi v rozčilení umí přeříkat moje přešlapy za 20 let dozadu a jak jí to ničí. Fakt lze ženám s jejich nehezkými zážitky nějak pomoci? Přijde mi to beznadějné. Tedy, toto vše je jen mlácení prázdné slámy, bez jakéhokoliv reálného výsledku. A obávám se, že ženy to vědí, proto nahlásí 1 znásilnění z 10. Když si při tom třeba rozšlápnou mobil a pachatel by ho mohl zaplati... ;-D

0 0
možnosti
KT

jimi nevyžádaný...

0 0
možnosti
KT

Vyznavačům Allaha se slibuje 72 panen k libovolnému zneužití. Západ má péčko a prostituci, co nabízí to samé hned, ne až po smrti. U Allaha se popisuje ráj, kde muž má sex, kdy si vzpomene. A stačí zalistovat Biblí...

V konzumní společnosti, vytvořené k plné spokojenosti žen za přizvukování ženské emancipace, je žena jen zboží. Sex je komodita. Smyslem moderního života je vzít si a užít si, dokud to jde.

Vedle toho je MeToo a bulvár, kde je "zneužití a znásilnění" stejná komodita. Jde o vytřískání peněz ze všeho.

Ehm, jak z toho ven? Co je cílem?

2 7
možnosti
KT

Cílem je zhovadilý minus na diskusi... Že se tady na něco ptám. ;-D

0 0
možnosti
KT

Diskuse o ničem, totální hloupost na pochodu. Koukl jsem na To po tom. Dělá to nějaká holka. "Odborné názory" posbírané z bulváru... Co je síla, ty výpovědi. Holka, co jí zneužívají od pěti let. Teprve v dospělosti zjišťuje, že to asi není normální... Apod.

Jak V síti. Vytřískat s perverze sousto pro bulvár. Pár smolařů odsoudit pro lynčující dav ulice a jede se dál.

Ale to hlavní. Nikdo nic neví, nikdo netuší co dělat a jak pomoci. Jen se tak trochu uklízí spáleniště po požáru, aby měl bulvár vývar. Rv:-P

4 1
možnosti
MJ

Byli jsme napadeni - pokus o okradení a pachatele dopadli a následně byl soud. U soudu se nahlas četli naše iniciále včetně místa pobytu a pak se soudce před pachateli zeptal, co se přihodilo.

3 0
možnosti
JP

J15a33n 84P59i36t48a51k

2. 1. 2021 8:38

Což jste mohli odmítnout....paragraf 55/1c trestního řádu. Stačí znát svá práva

0 1
možnosti
ŠF

Bohužel, nezřídka jdou oběti tomu znásilnění vysloveně naproti. Doporučuji přečíst autentický příběh "Útěk z afrického pekla" a "Návrat do českého pekla" od autorky Barbory Koudelkové.

2 7
možnosti
AW

A20d40a61m 20W87o16l96f

1. 1. 2021 23:44

Prvně: když někdo něco nenahlásí, tak to policie, příp. úřady nemohou řešit. Proč to osoba nenahlásí je samozřejmě věc druhá? To již je částěčně řešeno v článku - viz bojí se, stydí se, nemá důkazy --> bude to "jen tvrzení proti tvrzení", má výčitky svědomí, když je to "osoba blízká" apod. Tady nějaká osvěta pomoci může, ačkoliv vždy budou lidé, kteří odmítnou čin hlásit - obvláště pokud se bude jednat o nějakou mírnou formu sexuálního násilí - šahání pod šaty (osahávání), líbání, ukazování přirození apod. Jako když vám někdo objede klíčem auto a vy raději zajdete na svoji pojišťovnu, než na policii.

A do třetice. Ona viktimizace je nežádoucí jev, který by měl být vymýcen. Je ovšem nutné zdůraznit (čistě prakticky), že někteří jdou sexiálnímu násilí vůči své osobě naproti.

Jestliže lezu někomu při pozvání (v hodinu, kdy jiní se vrací ke svým rodinám) na jachtu/do karavanu, s představou, že si tam spolu vypijeme jenom jednu/dvě lahvinky, a potom půjdeme každý sám na kutě. Nebo jde ve filmové branži na casting role k tvůrci filmu domů, tak jde obtěžování/znásilnění naproti. Mělo by být ve vlastním zájmu každého, aby uměl vyhodnotit (a vyhnout se) situaci, která může směřovat k trestnému činu. Zde se oběť chrání. A k ochraně slouží i prevence protiprávního jednání - to se běžně učí i v sebeobraně.

Je to stejné, jako když si v hospodě vyndám na stůl peněženku a mobil, a pak jdu na záchod. Když mi ji někdo ukradne, tak pouze ON bude viník, neboť on si přivlastnil něco, co mu nepatří - provedl krádež. Ale já jsem vytvořil snadnou příležitost pro zloděje. :-P

3 6
možnosti
Foto

Prevence je jistě zajímavé téma, ale tenhle článek o ní není a je na pováženou, co tě tlačí ji zmiňovat.

A je na pováženou, co znamená ten smajlík na konci.

3 0
možnosti
  • Nejčtenější

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Porota uznala Trumpa vinného z falšování plateb pornoherečce

30. května 2024  23:15,  aktualizováno  31.5

Porota v New Yorku ve čtvrtek shledala exprezidenta Donalda Trumpa vinným ve všech 34 bodech...

Vondra straší a vyrobil si Turka, říká lídr Pirátů. Green Deal chce dodržet

31. května 2024

Piráti zůstali v kampani před eurovolbami prakticky jediní, kdo hájí současnou podobu Green Dealu....

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Švédsko nemá o rekruty nouzi. Zájemci o službu v armádě se jen hrnou

31. května 2024

Premium Západní země řeší nedostatečný zájem o službu ve svých armádách. Švédsko tento problém nemá – může...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!