Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Problém policie: nepracují v ní menšiny

Jaký je rozdíl mezi západoevropskou a českou policií? Mimo jiné: policejní uniformy na západ od našich hranic oblékají muži a ženy různých barev pleti. V českém čtyřicetitisícovém sboru lze Romy spočítat téměř na prstech obou rukou, hledat v řadách policistů Vietnamce, Číňany či Rusy je zcela zbytečné. Právě příslušníci patřící k národnostním menšinám by podle expertů mnohdy ulehčili vyšetřování zločinů uvnitř jednotlivých komunit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

S

31. 5. 2002 2:57
pozdrav z Colorada, statu plneho mensin
Pani, musim povedat, ze mnohe vase prispevky su primitivne a hrube. Na zaklade vlastnych skusenosti mozem potvrdit, ze zaclenenie mensin do naroda sa oplati. Policajti tmavej pleti su napr. v USA omnoho prisnjesi na vlastnu mensinu ako bieli. V indianskych rezervaciach maju takmer vylucne vlastnu policiu a prislusnost ku klanu/kmenu neprekaza vo vykone sluzby. Vsetko je to otazka pristupu a pravidiel. Odkaz pre "navi"-ho: policajt v USA ti pokutu za prekrocenie rychlosti nedal asi preto, ze si mal zahranicny vodicak. Keby si mal vodicak americky, platis pokutu na 100%, ide to do tvojho zaznamu a dvihne ti to poistne za auto o znacnu sumu. 
0 0
možnosti

Al Ladin

31. 5. 2002 13:00
Re: pozdrav z Colorada, statu plneho mensin
Ještě nám prosím sděl, jaké procento těchto menšin ovládá angličtinu, má středoškolské vzdělání a jak zajímavou kariéru policie nabízí. Pokud vím, všechny menšiny v Česku mají problém s jazykem, nemají odpovídající vzdělání a hlavně práce u policie není zajímavou alternativou. O cikánech je známo, že své děti místo do školy posílají krást. My jim to tolerujeme, tolerovali by to státní úředníci v Coloradu? Osobně se znám velmi dobře s čínskou menšinou. I ten nejposlednější šmudla si vydělá více jako pomocník někde v kuchyni než kdyby byl vyšetřovatelem u policie. Mohl bych pokračovat dál, nemá to ale smysl. Souhlasím s tím, že by u policie měli sloužit příslušníci národnostních menšin, ty je ale třeba nejdřív vychovat tak, aby mohli účinně hájit zájmy České Republiky.
0 0
možnosti

Ukule Mbegele

27. 5. 2002 20:43
Chci, chci
To bude krásné. Budou chodit na cvičiště, Rómovodi je budou krmit a kartáčovat a chlubit se, kdo má hezčího, budou bydlet v kotcích a zasahovat při demonstracích. Já to chci !
0 0
možnosti

Huba La Buba

27. 5. 2002 12:20
Ja taky
Ja taky chtit k policie. U policie ja dostat pistole. Potom ja moc delat pif paf na zlocinci, co nemit radi nase kanibal mensina. Ja pak mit dost maso na posileni nase mensina.
0 0
možnosti

Kocicak

27. 5. 2002 12:05
Je to jasne!
Z clanku zcela evidentne vyplyva, ze cigan neni vhodny clovek pro to, aby delal policajta. Je dobre, ze se v clanku zacalo otevrene mluvit o tom, ze cigani jsou proste v drtive vetsine kriminalnici, coz ovsem spousta lidi nechce videt. Nebylo by vsak od veci, aby policajta delal treba Cinan. Treba bude umet kung-fu a lumpove se budou pred nim trast strachem:-)
0 0
možnosti

ORLIK

27. 5. 2002 12:00
POLICIE MUSI BYT BILA
KTEREJ MAMELUK TOHLETO NAPSAL, ZASLOUZIL BY SI OKAMZITE PAR RAN DO DRZKY. TO JE NEJVETSI VRCHOL DRZOSTI TAHAT I DO POLICIE RUZNY BANDY PITOMEJCH IMIGRANTU, KTERI UZ I TAK VYSAVAJI NASI KRASNOU ZEMI. JESTLI NEKDO CHCE VIETNAMCE, UKRAJINCE A AFGANCE U NASI POLICIE, TAK JE TOTALNI PAKO. NA TO PRISEL NEKDO, KDO CHCE ZCELA ROZVRATIT POLICII. ZRADCE VLASNIHO NARODA.
0 0
možnosti

séma

27. 5. 2002 11:03
ježišikriste to je zase článek - odhlédneme-li od toho že je to policie - máme tu zaměstnavatele, který má asi poměrně jasné požadavky na své zaměstnance, potřebuje obsadit místa, tak udělá výběr a dle požadavků vybere - pokud se mezi přihlášenými a následně mezi těmi, co splňují dané požadavky, neobjeví žádný Číňan, Ukrajinec nebo Indián - no tak je prostě nemůžu vybrat - hotovo - co jiného s tím stále naši Chytří chtějí dělat? a slevit z požadavků a brát kohokoli jen dle národnosti či čehokoli jiného jen proto, abych se se mnou bavil vietnamský trhovec - děláte si legraci? tím chci říct - asi by policii pomohlo větší národnostní rozvrstvení, ale to by se muselo začít dřív - třeba systematickou přípravou ve školách (problém to určitě není jednoduchý) ale rozhodně ne nějakými kvótami nebo zákonem nebo tak něco - to je ale bohužel to jediné co ty socialistické pitomce u vesla napadne
0 0
možnosti

admiral_Atvar

27. 5. 2002 10:46
a araby !
zapomeli jste, ze v policejnim sboru chybi arabove ! prece az jednoho dne povstanou dobre domluveni a koordinovani "uprchlici" s cilem rozvratit a ovladnout evropu, tak musi byt etablovani u policie a mit pristup k zbranim a vybusninam, stejne jako k faktum umoznicim policii v tuto kritickou dobu paralysovat.
0 0
možnosti

petra n.

27. 5. 2002 9:38
Pozitivní diskriminace? Ne, děkuji!
Souhlasím s Pegaskou a spol. Pozitivní diskriminace není asi ta nejlepší cesta, jak řešit problémy menšin. I když, upřímně řečeno, já nevidím řešení žádné. Nejsem ani přílišná liberálka ani nacionalistka. Pokud se ale barva pleti má stát dostatečnou kvalifikací pro výkon určitých povolání, není to náhodou taky rasismus?
0 0
možnosti

Big Lebowski

27. 5. 2002 8:29
Právě jsem chtěl jít na toaletu, ale po přečtení tohoto článku nemusím. Mám to úspěšně za sebou. Krásně jsem si nasral do kalhot.
0 0
možnosti

Johnnny

27. 5. 2002 7:52
DIKSRIMINACE
Nevidim jediny duvod, proc by mel byt policajtem Romsky kriminalnik jenom proto, ze je mensina, to je diskriminace jak vysita.
 
 
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

Býčí zápasy končí i v Kolumbii, podle nového zákona do tří let

29. května 2024  6:44

Kolumbijský parlament schválil zákaz býčích zápasů. K tomuto kroku dospěl po sedmi letech...

Soudy v Česku nepracují. Drtivá většina úředníků stávkuje za lepší mzdy

29. května 2024  6:25

Přes devadesát procent soudních úředníků vstoupí dnes podle justičních odborů do stávky. Některé...

Poslanci chtějí vysvětlení od Jurečky, že mají lidé v penzi trávit 21,5 roku

29. května 2024  6:06

V diskusi o návrhu důchodové reformy, která má zvýšit věk odchodu důchodu nad 65 let podle doby...

V Gaze se 70 procent pomoci z moře ukradlo. Hamásu se „odklánění“ hodí

29. května 2024

Premium Plán amerického prezidenta Joea Bidena nakrmit Gazu pomocí plovoucích přístavů dostal ránu...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!