Diskuze

KOMENTÁŘ: Mánes vs. Jirčík. Autor kontroverzního přemalování kalendária mlčí

Na Staroměstském orloji visí už čtyři roky zvláštní kopie Mánesova kalendária. Jednotlivá pole mají aktuálně podobu, kterou kdyby Josef Mánes viděl, tak by asi padl na záda a nechal se ošetřovat. Za kalendárium byl při opravě v roce 2018 odpovědný malíř Stanislav Jirčík.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Tak v LN je dnes urcite shrnuti "autorova" pitoreskniho vysvetlovani... Ale ze by to mel tento clovek predelat? To snad ani omylem. Podle jeho vlastnich reci je to SEBESTREDNY (...vzil jsem se do pocitu Manese...), podle popisu malby zde NEUMETEL Rv

0 0
možnosti
MM

Autor té stupidity by neměl mlčet, nýbrž sedět.

2 0
možnosti
PR

P88a15v83e66l 77R26u57s

4. 6. 2022 23:56

Debilita "malíře", debilita těch, co to zaplatili (ne ze svého), debila těch, co to měli na starosti a pustili to ven.

4 0
možnosti
AS

Nejpravděpodobnější vysvětlení je to, že pan malíř je mazal. Tohle nemá žádný rukopis ani styl, je to jen amatérská patlanina.

5 0
možnosti
RK

To je ale ve finale ten nejmensi prusvih ze vsech, ktere v teto souvislosti nastaly.

1 0
možnosti
PB

Ze si autor malby udelal z magistratu dobry den, lze jeste pochopit, i kdyz tim zcela znicil svoji povest, ale ze to dilo od nej nekdo musel prevzit, tak to mi hlava nebere.

10 0
možnosti
OU
PH

P73e94t55r 22H15u44l78k43a

4. 6. 2022 20:28

Čtyři roky to tam visí a nikomu to nevadilo. Jak už zaznělo, vypovídá to především o tom, jak laxně "pracuje" veřejný sektor. Malíř něco namaloval a NĚKDO to od něj převzal a zaplatil mu za to z veřejných peněz. Veškeré peníze je potřeba vymáhat po člověku, který se pod to podepsal. Malíře z toho vynechte.

9 0
možnosti
RK

Malire z toho vynechat nelze, byl soucasti procesu. Jestlize mi nekdo postavi krivy barak, zafunguje dozor nebo ja jako majitel to neprijmu, ale stavebnika/autora/malire/sochare (Spinarova) bych nevynechaval. Muze to byt i tak, ze nesplnil zadani, presne zneni zakazky nezname.

1 0
možnosti
JS

Kdybych to takto zpackal, tak taky mlčím;-).

7 1
možnosti
Foto

Pokud mělo kalendarium přinést změnu, tak proč ne úplnou, radikální?

3 1
možnosti
JK

A proč by mělo přinášet změnu ?

5 0
možnosti