ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Shutterstock

Ty jsi kočka, pojď si užít. Ženy čelí oplzlému pokřikování takřka denně

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
„To je ale dobrá buchta. Tý se pěkně houpou ko*y. Ty máš p*del jako broskvičku, můžu si sáhnout?“ Catcallingu, tedy pokřikování, pískání a nevyžádaným lichotkám se sexuálním podtextem, se v životě nevyhne žádná žena. Nezáleží na tom, co má na sobě či kolik jí je let, podobné komentáře jsou součástí každodenního života. Eskalují v létě. Přestože to někteří pokládají za lichotky, ženy se často bojí. O zdraví i o život.

„Stává se to pravidelně, když chodím denně ven, tak minimálně jednou za dva týdny, většinou ale častěji. Je to od pískání, přes mlaskání a kecy o super ko*ách až k dotykům. Nedávno jsem seděla sama na zastávce a náhodný kolemjdoucí muž mi sáhl do rozkroku,“ popsala pětadvacetiletá Klára.

Jak dodává, v takovýchto situacích nezáleží na tom, jak je žena oblečená a nalíčená. „Děje se mi to jak v letních šatech s výstřihem, tak i ve volném tričku a džínách. Dost mě zaujal chlápek, který prohlásil ‚super cecky, slečno!‘, když jsem na sobě měla tlustou péřovou bundu po kolena, přes kterou nešel vidět ani náznak mojí postavy.“

Bylo to v pravé poledne, stojím na zastávce, legíny a volné tričko, žádný výstřih ani minisukně, přibrzdí auto a řidič začne hulákat „pr*áš, kotě?

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video