Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Online reportáž

Sníh komplikuje dopravu v Česku

15:29

D1 kolem 100. km na Prahu omezuje odklízení kamionu z úterní velké nehody. Do jednoho pruhu byla doprava stažena před 15:00. Práce zřejmě potrvají až do večera a pokračovat budou od pátečního rána.

15:28

Hromadná nehoda deseti aut dnes na více než pět hodin zkomplikovala dopravu na Pražském okruhu u křížení s dálnicí D5 směrem na Ruzyň. Srážka se obešla bez zranění, krátce po nehodě ale zůstal průjezdný jen odstavný pruh a před místem havárie se tak tvořily kolony. Před 13:00 byla silnice mluvčího opět průjezdná.

15:21

Nedaleko anglického Readingu dnes do volné přírody uprchl v zajetí chovaný vlk poté, co silný vítr poničil část ohrazení jeho výběhu. Britská policie už vyzvala místní obyvatele, aby se měli na pozoru, a děti z nedaleké školy, aby zůstaly v budově, informoval list The Guardian.

15:10

Sněžení komplikuje sjízdnost v Moravskoslezském kraji. Řidiči musejí být velmi opatrní, kvůli srážkám může být snížená viditelnost, místy je silný vítr.

14:52

„Jedu ze Šternberka směrem na Opavu. Hned za Šternberkem na stoupání u závodiště Ecce homo je cesta zatarasená kamionama. Je tady nasněženo,“ řekl jeden z posluchačů Rádiu Impuls.

14:26

Posluchačka Rádia Impuls: „Před obcí Hrušová stojí porouchaný náklaďák a tvoří se kolona, která se natáhla až do Litomyšle.“

14:18

Pro nákladní auta nad 3,5 tuny zůstává uzavřená silnice 10 z Tanvaldu na Harrachov a do Polska, pro auta nad šest tun je na Liberecku neprůjezdná také silnice přes Oldřichovské sedlo na Raspenavu. Řidiči musí přes Frýdlant. „Apelujeme na řidiče nákladních vozidel, aby v době uzavírky využili alternativní trasu a nepokoušeli se projet uzavřeným úsekem,“ uvedl Petr Šén, ředitel společnosti Silnice LK.

14:16

V Libereckém kraji intenzivně sněží a fouká vítr, i na hlavních tazích leží sníh a mohou klouzat. Problémy mohou mít hlavně kamiony ve stoupáních.  Řidiči by měli jezdit obezřetně a pozor si dát hlavně v zatáčkách a na křižovatkách.

14:12

Spadané stromy způsobily komplikace v dopravě na mnoha místech Británie. Ve východní a jihovýchodní Anglii je kvůli škodám na vedení bez elektřiny asi 59 000 domácností. Se silným větrem a sněžením se potýká také Rumunsko - bez elektřiny jsou v různých částech země asi tři desítky tisíc lidí.

14:07

Už nejméně čtyři oběti si dnes vyžádala větrná bouře v Evropě. Oběti hlásí Nizozemsko, Belgie a Itálie.

13:56

Kopec u Horek u Staré Paky na trase z Nové Paky do Trutnova je celý ucpaný náklaďáky,“ informoval posluchač Rádia Impuls.

13:49

V Jeseníkách dnes vyhlásili horští záchranáři třetí lavinový stupeň z pětibodové škály. Platí v lavinových katastrech, znamená to značné nebezpečí.

13:28

V souvislosti se silným větrem dochází k dopravním komplikacím i jinde v EvropěAmsterodamské letiště Schiphol dnes před polednem zrušilo kvůli vichřici veškeré lety. Prudký vítr dnes narušil provoz i na některých nizozemských dálnicích.

13:25

Problémy řeší i v Německu, momentálně nejezdí vlaky mezi Berlínem a Hamburkem na severu země. Jedná se o část linky Praha - Hamburk. Vlaky na této lince pojedou v současné chvíli pouze v úseku Praha - Berlín.

13:20

Podle vyjádření Českých drah zůstává situace v České republice na železnici klidná, i přes aktualizovanou výstrahu meteorologů.

12:54

Situace v dopravě na Vysočině je podle mluvčí policie Dany Čírtkové zatím klidnější než v předchozích dvou dnech. Dálnice D1 je průjezdná, pouze kolem 100. kilometru směrem na Prahu se před polednem tvořila kolona kvůli odstavenému kamionu. Řidičům osobních aut kraj přesto doporučil, aby dnes na D1 raději nenajížděli.

12:37

„Pokud řidiči na Vysočině nemusí nikam naléhavě vyjíždět, doporučuje se cestu odložit, s ohledem na předpověď počasí, kdy se očekávají sněhové přeháňky a sněhové jazyky,“ uvedla mluvčí kraje Jitka Svatošová v dopolední tiskové zprávě.

11:32

Český hydrometeorologický ústav vydal aktualizovanou výstrahu pro silné sněžení, silný vítr a tvorbu sněhových jazyků a náledí. Pro Plzeňský kraj zvyšuje stupeň nebezpečí ze silného na velmi silný vítr. Platnost výstrahy je od čtvrteční 11. hodiny dopolední do páteční 9. hodiny ranní.

10:58

 Na dálnici D1 je kolona od Devíti křížů až po Velkou Bíteš, provoz stojí.

10:53

Na Karlovarsku hlásí řidiči silný boční vítr a husté sněžení.