Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Online reportáž

Sníh komplikuje dopravu v Česku

07:31

Stále zůstává uzavřený více než osmikilometrový úsek silnice II/223 mezi Loučnou pod Klínovcem a Kovářskou na Chomutovsku. Řidiči neprojedou ani po místní komunikaci kolem přehrady Fláje, ta je také uzavřená.

07:30

Kluzké vozovky jsou na většině míst Pardubického kraje, zvláště v okolí Poličky, Žamberka, Holic, Skutče, Svitav, Litomyšle a Ústí nad Orlicí. Před sněhovými jazyky silničáři varují na silnici I/11 přes Suchý vrch nebo v Železných horách.

07:29

15 centimetrů sněhu podle dispečera středočeské správy a údržby silnic napadlo v okolí Rožmitálu pod Třemšínem na Příbramsku. Údržbu silnic tam navíc ztěžoval vítr, který sníh nafoukal zpátky na vozovku a tvořily se závěje.

07:28

Řidiči musí být na silnicích v Moravskoslezském kraji velmi opatrní. Na řadě silnic je rozbředlý sníh po chemickém ošetření nebo ujetý sníh krytý posypem. Dálnice D1 je ve směru na Prahu mezi Ostravou a Olomoucí kluzká. Na některých místech v kraji sněží a je tam horší viditelnost.

07:27

Silnice v Ústeckém kraji jsou s opatrností sjízdné. Na horách musí řidiči počítat se zbytky sněhu, vyplývá z informací silničářů. Dopravu nekomplikuje žádná vážná nehoda. Dálnice D7 a D8 jsou stejně jako silnice prvních tříd po chemickém ošetření sjízdné s opatrností. V současné době v kraji nesněží. Na silnicích nižších tříd v Krušných horách leží zbytky rozbředlého sněhu kryté posypem, silničáři proto nabádají k opatrnosti.

07:26

Na mnoha místech v Pardubickém kraji leží na silnicích sníh. Často je po solení rozbředlý, na menších cestách a ve výše položených oblastech i uježděný. Někde se také tvoří sněhové jazyky, všechny komunikace jsou ale s opatrností sjízdné, uvádějí silničáři.

07:25

Silnice v Olomouckém kraji pokryl v noci opět sníh. Sněžení však nebylo zatím příliš intenzivní, napadly většinou dva až tři centimetry sněhu. Správci cest měli přes noc v terénu veškerou techniku. Na silnicích na mnoha místech zůstává po odplužení a chemickém posypu sněhová břečka, zvýšená opatrnost je proto stále nutná.

07:23

Silnice ve středních Čechách mohou klouzat, řidiči by měli být opatrní. Cestáři v noci vyslali do terénu veškerou techniku, někde napadlo až 15 centimetrů sněhu.

07:20

Vozovky ve Zlínském kraji jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Především na silnicích nižších tříd leží místy rozbředlá vrstva sněhu. Na cestách ve vyšších polohách musejí řidiči počítat s uježděnou vrstvou sněhu krytou posypem.

07:19

Silnice na Vysočině jsou kvůli sněhu sjízdné se zvýšenou opatrností. V noci byly sněhové přeháňky a kvůli silnějšímu větru se tvořily sněhové jazyky.  Na dálnici D1 v kraji byly ráno podle informací asistenční služby ŘSD kolony u Velkého Meziříčí směrem na Prahu i poblíž Velkého Beranova ve směru na Brno.

07:08

Silničáři a policie nabádá řidiče, aby se dálnici D1 z Brna do Prahy raději vyhnuli. Jedna z možných objízdných tras vede po sjezdu na 162. kilometru po silnici I/37 přes Žďár nad Sázavou a Havlíčkův Brod. Objížďka po silnici II/602 je ucpaná.

07:05

Složitá situace je nadále na dálnici D1, na několika místech se tvoří kolony. Nejhorší situace je na Vysočině mezi 160. až 134. kilometrem dálnice směrem na Prahu. Provoz komplikují odstavené kamiony. Podle České televize se řidiči zdrží až 1,5 hodiny.

07:01

Vážené čtenářky, vážení čtenáři, i dnes vás budeme informovat o dopravních komplikacích a dopravní situaci na českých silnicích v on-line reportáži.

Čtvrtek 18. ledna

22:45

Vážené čtenářky, vážení čtenáři, online reportáž pro dnešek končí. Informovat o aktuální situaci ohledně počasí vás budeme opět zítra.

21:55

Sněžení může komplikovat dopravu ve vyšších polohách v Jihočeském kraji. Hůře upravené jsou hlavně silnice nižších tříd. Všechny hlavní tahy jsou průjezdné.

21:19

Aktuální stav z dopravy na Vysočině: V obou směrech dálnice D1 jsou pomalu phybující se kolony. Dálnice je extrémně namrzlá, sypače se pohybují s kolonou. Vjezd na dálnici se nedoporučuje, další vozidla komplikuj už tak nepříznivý stav. 112. km směr na Brno je neprůjezdný kvůli nehodě kamionu a osobního vozidla. Na 106. km na Brno je ledovka, kolona má problém se rozjet, uvedla mluvčí kraje J. Svatošová.

20:42

„K tomu 112. kilometru ve směru na Prahu (dálnice D1), podle dopravních informací bude silnice uzavřená do jedenácti hodin na úklid sněhu,“ řekl rádiu Impuls jeden z posluchačů.

20:40

Dálnici D1 blokuje v obou směrech zledovatelá vozovka a nehody. Uzavřen byl 112. kilometr dálnice směrem na Prahu. Ve stoupání se tam vytvořilo náledí a kvůli množství odstavených nákladních vozidel nebylo možné provést potřebnou údržbu vozovky. Směrem na Brno ji zase na stejném místě blokuje vzpříčený kamion přes vozovku. Na 104. kilometru na Prahu je kolona vozidel, která se na náledí nedokáže rozjet.

19:51

„Jedu objízdnou trasou, abych nejela po D1, a to z Brna a jedu směrem na Náměšť nad Oslavou, Třebíč, Telč. Není to nic moc, zasněženo, neprotaženo, klouže, ledovka,“ řekla jedna z řidiček rádiu Impuls.