Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Online reportáž

Sníh komplikuje dopravu v Česku

10:47

Řidič Ondra ve vysílání Rádia Impuls: „Cesta z Chomutova na Horu Svatého Šebestiána je nesjízdná pro kamiony, jsou tady našťouchané po stranách.“

10:32

Dispečer krajské správy a údržby silnic Jiří Slapnička uvedl, že mezi Zadním Chodovem a pohraničním Broumovem na Tachovsku je hlášena asi v tříkilometrovém úseku silnice ledovka. Momentálně nejvíc sněží na Tachovsku a Domažlicku. Na území kraje je několik nehod, vše bez zranění.

10:19
10:14

Meteorologové dnes očekávají v Libereckém kraji další velmi silné sněžení, kdy na horách může napadnout až 30 centimetrů. Přijít by mělo před polednem. K tomu se má přidat i silný vítr, který bude vytvářet sněhové jazyky a závěje.

09:45

Žádáme cestující, aby v případě zhoršených povětrnostních podmínek počítali s možným zdržením na cestě, měli s sebou např. tekutiny, jídlo, případně léky, pokud je užívají. Žádáme veřejnost, aby při plánování cesty dnes nebo zítra dopoledne sledovala vývoj počasí a aktuální situaci v provozu na železnici, např. na webu ČD, kde jsou mimořádnosti průběžně aktualizovány,“ uvedl Šťáhlavský.

09:42

Bez komplikací je zajištěn provoz také na Vysočině a na hlavních tazích např. mezi Prahou a městy na Moravě, jako je Brno, Olomouc nebo Ostrava,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

09:38

České dráhy neevidují žádné mimořádnosti způsobené počasím a vlaky jezdí na Vysočině i na hlavních spojích včas nebo s minimálním zpožděním. Zároveň však nabádají cestující, aby byli připravení na zpoždění spojů v případě zhoršení počasí.

09:28

Ve vysílání Rádia Impuls zazněla informace, že od Velkého Meziříčí k Větrnému Jeníkovu směrem na Prahu je na úseku 42 kilometrů odstaveno 438 kamionů. Podle posluchače Petra si většina těchto řidičů jen dává pauzu a nemají žádné technické potíže. Vozovka je zúžená.

09:22
09:09

Lavinové nebezpečí v Krkonoších po sněžení stouplo na třetí stupeň. Napadlo 45 cm sněhu, celkem na hřebenech leží asi 110 cm

09:01

„V Jihlavě během středy napadlo 8 cm nového sněhu, celkem ho je 19 cm,“ hlásí Petr Janoušek, pozorovatel počasí pro ČHMÚ v Jihlavě.

08:31

Úsek Pražského okruhu od Modletic na Ruzyni je momentálně neprůjezdný.

08:24

„Hromadná dopravní nehoda na Pražském okruhu ve směru od Modletic na Ruzyni, přímo u sjezdu na Plzeň. V sobě asi deset aut, začíná se to štosovat,“ informoval jeden z posluchačů Rádia Impuls.

08:17

V Karlovarském kraji v noci na čtvrtek sněžilo, silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Zejména na silnicích nižších tříd se podle serveru mohou tvořit sněhové jazyky.

08:13

V Plzeňském kraji v noci a ráno sněžilo minimálně, vítr oproti středečnímu večeru zeslábl. Sněhové jazyky se stále mohou tvořit zejména na silnicích druhé a třetí třídy na Domažlicku, Tachovsku a severu Plzeňska.

08:10

Na některých jihočeských silnicích se tvoří sněhové jazyky. Na Prachaticku napadlo kolem 15 centimetrů sněhu. Všechny silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností.

08:05

Komunikace v Libereckém kraji jsou dnes ráno sjízdné, sněžení ustalo před půlnocí a silničáři do rána intenzivně komunikace dočišťovali před očekávaným dalším sněžením. Pro nákladní auta nad 3,5 tuny zůstává uzavřená silnice 10 z Tanvaldu na Harrachov a do Polska, pro auta nad šest tun je na Liberecku neprůjezdná i silnice přes Oldřichovské sedlo na Raspenavu. Řidiči musí přes Frýdlant.

08:01

„Na dálnici D1 směrem na Prahu stojí už od včera kolona mezi 140. a 150. kilometrem. Řidiče kamionů postupně budíme a vyzýváme k rozjetí, postupně jim také potvrzujeme výkazy. Osobní automobily jsme v průběhu noci stahovali z dálnice a odkláněli je po ostatních komunikacích,“ uvedla mluvčí krajské policie Dana Čírtková. „Směrem na Brno je dálnice sjízdná se zvýšenou opatrností, vozovka může být zledovatělá,“ dodala.

07:35

Na silnicích v Královéhradeckém kraji po nočním sněžení leží zbytky rozbředlého sněhu. V Krkonoších a v nejvýše položených oblastech Orlických hor leží na silnicích ujetá vrstva sněhu o síle až deseti centimetrů. Po poledni by mělo v kraji opět sněžit, přechodně by sněžení mohlo být i velmi silné.

07:34

V Moravskoslezském kraji zůstává pro kamiony uzavřená silnice I/56 mezi Ostravicí a Bílou na Frýdecko-Místecku. Silnice, jež je jedním z hlavních tahů na Slovensko, vede kolem přehrady Šance, která zásobuje kraj pitnou vodou. Silničáři tam proto nesmějí používat chemické látky, jen inertní posyp. To dělá v kopcích kamionům potíže už při slabé vrstvě sněhu a silnici tam často zablokují.