Šéf poslaneckého klubu STAN Jan Farský v Poslanecké sněmovně | foto: Petr Topič, MAFRA

Bartoš jako premiér je dobrá volba, funkce bude Pirátů, řekl Farský ze STAN

  • 973
Předseda Pirátů Ivan Bartoš je připraven usednout na post předsedy vlády a v budoucnu o tuto pozici bude usilovat. Místopředseda hnutí STAN Jan Farský v rozhovoru pro Rádio Impuls potvrdil, že v případě úspěchu plánované koalice STAN Bartoše jako premiéra podpoří. Podle Farského je právě předseda Pirátů dobrá volba.

„Do jednání vstupujeme jako rovnocenní partneři, ale respektujeme, že Piráti mají dlouhodobě větší podporu ve voleních průzkumech. Jsme připraveni je podpořit na pozici premiéra. Pokud to bude Ivan Bartoš, budeme za ním stát,“ uvedl v rozhovoru pro Impuls Farský.

Podle něj by byl právě Bartoš dobrým premiérem. „Myslím si, že dovede myslet do budoucnosti a nezatěžuje se minulostí někoho dalšího. Dokázal by České republice přinést prosperitu, kterou si zaslouží.“ 

Chtěli byste Ivana Bartoše za premiéra?

celkem hlasů: 10536
Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 neděle 13. prosince 2020. Anketa je uzavřena.

Piráti chtějí jít do voleb ve spolupráci se Starosty a nezávislými. Pro koalici se STAN se v pirátském internetovém hlasování vyslovilo 695 z 858 hlasů.  Celostátní výbor STAN o spolupráci rozhodl už na začátku října.

Bartoš: „Chci být premiér“ zní spratkovsky, ale jsem připraven řídit vládu

Ivan Bartoš

Podle Farského je tato koalice projekt, který bude ve volbách bojovat o vítězství. „S Piráty máme hodně společného. Podporujeme vzdělání, regiony, životní prostředí, ochranu krajiny a půdy. Témat máme společných mnoho, například i to poslední. V hlasování kolem daní, jsme byli většinově na jedné lodi,“ okomentoval Farský

S tím, že jsou si obě strany ideově blízko souhlasí i předseda pirátů Bartoš. „Shodneme se ve věci transparentního řízení státu, modernizace vzdělávání, v otázkách digitalizace, demokratického směřování státu i nezávislosti justice,“ řekl v Rozstřelu šéf pirátů.

 „Nejde nám jen o porážku Andreje Babiše. My jsme nikdy svou politiku nestavěli na kritice premiéra. Vždycky jsme přinášeli konstruktivní alternativu. Je to vidět i v našich návrzích. A stejně tak to platí o STAN,“ doplnil Bartoš.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video