Jiří Paroubek má ve Vídni dobré přátele, kteří nezapomněli na jeho narozeniny

Jiří Paroubek má ve Vídni dobré přátele, kteří nezapomněli na jeho narozeniny | foto: Jan Zátorský, MF DNES

Paroubkovu oslavu zaplatí rakouští socialisté

  • 1363
Jiřímu Paroubkovi bylo včera pětapadesát let. Dnes se chystá narozeniny oslavit s dvěma stovkami hostů v pražském hotelu Kampa. Party mu zaplatí vídeňská sociální demokracie. Mluvčí strany to vysvětluje dobrými vztahy mezi ČSSD a SPÖ.

Obzvláště přátelský vztah pojí Jiřího Paroubka se sociálnědemokratickým starostou Vídně.

"Byla to jejich nabídka. Pan Paroubek se často stýká s primátorem Vídně Michaelem Häuplem. Ten nám to nabídl na důkaz přízně a dobré spolupráce," vysvětlila mluvčí socialistů Květa Kočová.

Částka to přitom nebude zanedbatelná. Podle odhadů zpravodajství Tyden.cz se může pohybovat od sta tisíc korun výše, nepočítaje v to pronájem prostor.

Paroubek Häupla navštívil například v polovině července, kdy si do Vídně odskočil i se svojí přítelkyní Petrou Kováčovou, Jaroslavem Tvrdíkem a poslancem Michalem Haškem .

Že se bude šéf českých socialistů revanšovat a na oplátku "zatáhne" třeba oslavu svého protějšku Alfreda Gusenbauera (v únoru oslaví padesátiny) nebo právě vídeňského starosty (šedesát mu bude o rok později), není vyloučeno.

"Je to zajímavý podnět, zeptám se pana předsedy, oni jsou dobří přátelé," řekla Kočová iDNES.cz.

Do hotelu Kampa dnes zamíří kromě politiků i řada celebrit a Paroubkových přátel. Podle deníku Aha! bude naopak chybět jeho manželka Zuzana.

Mezi pozvanými byl i prezident Václav Klaus. Ten se ale omluvil a předsedovi ČSSD pouze zaslal blahopřejný dopis. Při nedávných Klausových narozeninách naopak Paroubek pozvání nedostal, ale přesto dorazil. Hlavě státu věnoval hodiny. - více zde


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video