Premiér si postěžoval, že kvůli svému angažmá v politice nemá ani čas se opít.

Premiér si postěžoval, že kvůli svému angažmá v politice nemá ani čas se opít. | foto: Michal SváčekMF DNES

Paroubek a Krampol hýřili v divadle vulgárními vtipy

  • 349
Kdyby chtěl herec Jiří Krampol svou novou show s premiérem Jiřím Paroubkem dostat na obrazovku, nemohla by se vysílat před dvaadvacátou hodinou. To aby neohrozila "mravní výchovu mládeže".

Sázka na velmi lidový, místy až vulgární humor, kdy padají vtipy o vyměšování či o nevěstinci v klášteře, takové bylo sobotní představení Premiéra s premiérem v Živanicích u Pardubic.

Paroubek vstoupil na scénu při písni Já už jdu, už mám všechno hotový a začal odpovídat na otázky diváků:

Kdy jste se naposledy namazal?
Premiér si postěžoval, že kvůli svému angažmá v politice nemá ani čas se opít: "Já jsem vlastně oběť listopadové revoluce."

Sledujete reality show VyVolení a Big Brother?
"S obecným vkusem se v tomto až tak nescházím. Myslím, že by to pomalu mohlo přestat," řekl Paroubek s tím, že by se v noci rád, tak jako dříve, díval na akční filmy.

Jaký je váš největší koníček?
Spánek po víkendovém obědě.

Zažil jste v poslední době nějaký trapas?
"Život politika je jednou velkou obavou před trapasem," svěřil se publiku premiér.

Pak už přišly na řadu vtípky. Třeba o tom, jak si jeptišky otevřou nevěstinec či jak má veterinář sex se zvířaty. O vtipy se kromě Krampola staral také sexuolog Radim Uzel.

Premiér: Ukážu lidem, že jsem člověk
Kultivovanější částí představení byly písně Světlany Nálepkové, která zpívala mimo jiné písně francouzské šansoniérky Edith Piaf. "Tu mám velmi rád, někdy, když jsem v Paříži, jdu se podívat na její hrob na hřbitov Pere-Lachaise," glosoval to Paroubek, který se vtipy Krampola a Uzla evidentně bavil, ale sám se nenechal strhnout, aby i on vtipkoval na adresu blondýnek.

"Není to určitě předvolební agitace. Já politice absolutně nerozumím. Například se Slávkem Šimkem jsem se rozešel, protože dělal politickou satiru, tohle nemá s politikou nic společného," řekl po představení Jiří Krampol. Zdůraznil, že pečlivě vytřídil stranou všechny otázky na Paroubka, které se dotýkaly politiky a které mohli diváci napsat před představením.

Celé představení, za které diváci zaplatili stovku, trvalo hodinu a půl. Po něm následovala autogramiáda herců i premiéra. "V Živanicích jsme s tím začali proto, že už se tady dvakrát natáčel pořad Nikdo není dokonalý," řekl MF DNES organizátor akce, Paroubkův oficiální fotograf Miloš Schmiedberger. "Je to takové testovací představení, naostro by to mělo začít po Novém roce," dodal Schmiedberger.

"Nevím, jestli těch představení bude deset, dvacet nebo třeba jenom pět," glosoval představení Paroubek a "lidovost" akce si velmi pochvaloval. "Já si myslím, že se lidé chtějí bavit. Já se rád bavím s lidmi, abych se neodtrhl. Je to dobrý druh pořadu, nebavit se jen o politice, ale i normálních věcech. Ukázat lidem, že jsem člověk," řekl premiér.

Krampol řekl, že kdyby za ním přišel jiný politik, udělal by s ním show klidně taky, ale nikoho jiného to prý nenapadlo. "Pro Mirka Topolánka bych to ale nedělal," řekl Krampol a zamračil se.

S Paroubkem se zná zhruba čtyři roky a kromě série divadelních představení, která se mají konat spíše v menších obcích, počítá také s tím, že před volbami vydá knížku s pracovním názvem "Pane premiére, jste opravdu tak dokonalý?"


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video