Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

09:35

Ze schůze svolané z podnětu opozice k návrhu na vyslovení nedůvěry vládě se omluvilo pět poslanců. Z hnutí ANO se omluvili Pavel Juříček a Jan Řehounek, z ČSSD dodali omluvu Jiří Běhounek a Milan Chovanec, komunista Vladimír Koníček a opoziční Pirátka Lenka Kozlová.

Předseda Sněmovny Radek Vondráček později prohlásil, že Kozlová omluvu zrušila a je přítomná.

09:32
ODS

Podle předsedy ODS Petra Fialy představuje premiér Andrej Babiš pro Českou republiku bezpečnostní riziko, také údajně nechrání ústavní roli.

09:30
STAN
23.listopadu 2018 v 09:05, příspěvek archivován: 23.listopadu 2018 v 09:31

První ranní hádka .... většinou mluví jako první zástupce navrhovatelů bodu ( schůze ) ..dnes má prý mluvit první premiér Andrej Babiš....Nová doba ... https://t.co/p7sJhU1zij

09:05

Začala mimořádná schůze Sněmovny k nevyslovení důvěry vládě.

  • Miroslav Kalousek, Radek Vondráček a Vojtěch Filip během jednání Poslanecké...

    Miroslav Kalousek, Radek Vondráček a Vojtěch Filip během jednání Poslanecké sněmovny o nedůvěře vládě kvůli nejnovějšímu vývoji kauzy Čapí hnízdo. (23. listopadu 2018) / Autor: Michal ŠulaMAFRA

  • Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO) během jednání o nedůvěře...

    Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO) během jednání o nedůvěře vládě kvůli nejnovějšímu vývoji kauzy Čapí hnízdo. (23. listopadu 2018) / Autor: Michal ŠulaMAFRA

  • Premiér Andrej Babiš během jednání Poslanecké sněmovny o nedůvěře vládě kvůli...

    Premiér Andrej Babiš během jednání Poslanecké sněmovny o nedůvěře vládě kvůli nejnovějšímu vývoji kauzy Čapí hnízdo. (23. listopadu 2018) / Autor: Michal ŠulaMAFRA

  • Premiér Andrej Babiš během jednání Poslanecké sněmovny o nedůvěře vládě kvůli...

    Premiér Andrej Babiš během jednání Poslanecké sněmovny o nedůvěře vládě kvůli nejnovějšímu vývoji kauzy Čapí hnízdo. (23. listopadu 2018) / Autor: Michal ŠulaMAFRA

08:53
ODS

„Budeme rozhodovat o tom, zda bude pokračovat neudržitelný stav, ve kterém se ocitla ústavní funkce předsedy vlády. Budeme rozhodovat, zda bude pokračovat situace obrovského konfliktu zájmů, situace, kterou bychom si donedávna představili jen v nějaké rozvojové zemi,“ řekl před začátkem schůze předseda ODS Petr Fiala. „Pokud předseda vlády zůstane ve funkci, bude celá země stále řešit problémy premiéra, místo aby premiér řešil problémy země,“ dodal.

08:49
KSČM

Premiér Andrej Babiš dorazil na poslanecký klub KSČM. Před hlasováním Sněmovny o nedůvěře vládě se sešly i kluby dalších stran.

08:29
TOP 09

„Krok ČSSD považujeme za pokrytecký,“ řekl předseda TOP 09 Jiří Pospíšil před hlasováním o nedůvěře vládě. Narážel tím na rozhodnutí ČSSD odejít před hlasováním ze sálu a nepodpořit tak pád vlády.

  • Předseda TOP 09 Jiří Pospíšil
06:45

Iniciativa Milion chvilek pro demokracii svolala protest nazvaný „Pochod za důvěry_hodnou vládu“. Akce začíná v 18 hodin na Hradčanském náměstí, závěrečná demonstrace za odstoupení premiéra Andreje Babiše proběhne ve 20 hodin na Staroměstském náměstí.

06:39

Po čtyřech měsících čeká vládu Andreje Babiše nové hlasování o jejím osudu. Šest opozičních stran vyvolalo hlasování o nedůvěře vládě kvůli nejnovějšímu vývoji kauzy Čapí hnízdo. Mají ale jen 92 hlasů, potřebných 101 pro svržení vlády se jim sehnat nepodařilo.

Pro svržení Babišovy vlády kvůli Čapímu hnízdu opozice 101 hlasů nesehnala

přečíst článek
06:01

Miloš Zeman v rozhovoru pro MF DNES označil rozhodnutí ČSSD odejít ze sálu při hlasování o nedůvěře vládě za šalamounské řešení, které přirovnal více než k alibismu k absurdnímu divadlu.

Alibismus, či spíš absurdní divadlo ČSSD, říká Zeman o nehlasování o vládě

přečíst článek
Pátek

22:07

Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem na TV Barrandov řekl, že premiér Andrej Babiš má podle prezidenta dvě slabiny. „Bojí se davů a médií,“ prohlásil. Zeman soudí, že by měl premiér častěji hovořit i k nepřátelsky naladěným demonstratům a média by neměl brát tak vážně.

Bývalí odpůrci komunismu se chovají jako komunisté, myslí si prezident

přečíst článek
20:11

Proti vyslovení nedůvěry vládě je 48 procent lidí, pád kabinetu by naopak přivítalo 44 procent dotázaných. Vyplývá to z průzkumu Kantar CZ pro Českou televizi.

19:42

Tvrdil, že má bombu a že je George Clooney, říká dokument o Babišovi ml.

přečíst článek
19:41

Demonstrace požadující demisi Andreje Babiše v Liberci

  • Demonstrace požadující demisi premiéra Andreje Babiše v Liberci. (22. listopadu...
  • Demonstrace požadující demisi premiéra Andreje Babiše v Liberci. (22. listopadu...
  • Demonstrace požadující demisi premiéra Andreje Babiše v Liberci. (22. listopadu...
18:12

Desítky lidí dnes v Liberci pochodovaly za demisi premiéra Andreje Babiše. „Chceme slušného premiéra“, „My se koupit nedáme“, „Demisi, demisi“ znělo centrem Liberce. Dav, který po 16:00 vyrazil od Severočeského muzea přes centrum směrem k vlakovému nádraží, se rozrůstal, jak se cestou přidávali další a další lidé.

17:46

Babiš oznámil, že jeho rodina podala trestní oznámení na novináře

přečíst článek
17:10
KDU-ČSL
22.listopadu 2018 v 14:50, příspěvek archivován: 22.listopadu 2018 v 17:10

Politici jsou odpovědní státu. Postoj ČSSD k zítřejšímu hlasování o vyslovení nedůvěry vládě nám bohužel moc odpovědný nepřijde. #Lidovci https://t.co/WXgnno49cM

17:02
KSČM

Předseda KSČM Vojtěch Filip na Twitteru komentoval rozhodnutí ČSSD neúčastnit se hlasování o důvěře vláde. 

21.listopadu 2018 v 23:09, příspěvek archivován: 22.listopadu 2018 v 17:02

Postup ČSSD mne nepřekvapil, je spíše typický, krok vpřed dva kroky vzad, řečeno s klasikem. K smíchu, je nesmyslná, nabubřelá reakce pravicových slouhů nadnárodního kapitálu. Nemají ani 1O1 hlasů, ale už bez jednání s kýmkoli blouzní o 120 hlasech pro přečasné volby, trapné.

16:19

BIS nezjistila v kauze Babišova syna napojení na cizí zpravodajské služby

přečíst článek