Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

10:50
ČSSD

„Vzhledem k tomu, že opozice nemá vizi, je ten dnešek divadlo,“ řekl šéf sociální demokracie a ministr vnitra Hamáček.

„Rozčílení není program, měli bychom si uchovat chladnou hlavu,“ dodal.

10:48
ČSSD

Menšinovou vládu ANO a ČSSD označil za úspěšný projekt. „Prosadili jsme naše klíčové priority, proplácení prvních tří dnů nemoci, zvýšení minimální mzdy,“ jmenoval Hamáček.

10:46
ČSSD

Šéf ČSSD řekl, že opozice vytváří tlak na sociální demokracii, aby shodila vládu, ve které sama sedí.

„Nikdo si nemůže myslet, že se ČSSD bude řídit radami od Petra Fialy (ODS), Miroslava Kalouska (TOP 09) nebo Tomia Okamury (SPD). Když tady vládla pravice, zažívali jsme dobu drastických reforem,“ pokračoval Hamáček.

10:43
ČSSD

Po Filipovi promluvil předseda ČSSD Jan Hamáček.

10:41
TOP 09
23.listopadu 2018 v 10:06, příspěvek archivován: 23.listopadu 2018 v 10:40

Premiér Babiš mluví o pokusu vyslovit vládě nedůvěru podle Ústavy jako o puči. Potvrzuje tím opět, že by neměl být premiérem.

10:40
KSČM

„Nenechám ze sebe dělat idiota, když mi něco média předkládají. Já si věci ověřuji, ovlivnit se nenechám. Jestli ze sebe chcete dělat blázny, je to váš problém,“ řekl Filip.

10:35
KSČM

Filip se ve svém projevu věnoval zejména pokrytí nového vývoje kauzy Čapí hnízdo v médiích. Současné události označil jako mediální kauzu a podle něj vedou k destabilizaci České republiky.

„K tomu KSČM nebude přispívat,“ řekl Filip v debatě k návrhu na vyslovení nedůvěry vládě.

10:30
KSČM

Po Okamurovi se k řečnickému pultu postavil předseda KSČM Vojtěch Filip.

10:26
SPD

„SPD neusiluje o teplá vládní korýtka. Nechceme být součástí vlády, kde je trestně obviněný premiér,“ prohlásil Okamura.

10:25
SPD

Zatímco hnutí ANO označil za pragmatické, které podle něj přijalo některé správné názory, problém vidí v účasti sociálních demokratů ve vládě. Stejně jako v minulosti připomněl Okamura variantu menšinové vlády odborníků. Policii vyzval k urychlenému vyšetření kauzy Čapí hnízdo.

10:19
SPD

Dalším řečníkem je předseda SPD Tomio Okamura.

10:14
Piráti

„Piráti již potřetí vysloví vládě nedůvěru s vírou, že změna je možná,“ zakončil projev Bartoš.

10:11
Piráti

Podle předsedy Pirátů Ivana Bartoše by měl být premiérem člověk, který je etický, morální a čestný. „Takového člověka v čele současné vládě nevidím,“ uvedl Bartoš.

10:08
Piráti

Po Andreji Babišovi začal mluvit předseda Pirátů Ivan Bartoš.

10:05
ANO

„Musíte mě odvolat, nebo nás zkuste porazit ve svobodných demokratických volbách. Jinak se mě prostě nezbavíte,” uzavřel svůj zhruba 40minutový projev premiér Babiš.

Po Babišově projevu se v sálu ozval potlesk.

10:03
ANO

„Dnes už všichni chápete, že můj syn byl na Krymu na výletě. Navíc tam poznal svou přítelkyni. I to je pro někoho asi problém. Přítelkyni, se kterou je momentálně zasnoubený, a já jsem tomu strašně rád,“ uvedl na mimořádné schůzi Babiš.

  • Premiér Andrej Babiš při jednání Poslanecké sněmovny o nedůvěře vládě kvůli...
  • Premiér Andrej Babiš hovoří na jednání Poslanecké sněmovny o nedůvěře vládě...
  • Co řekl na úvod hlasování o nedůvěře ve sněmovně Andrej Babiš
09:58
ANO

„Můžeme být jednou z nejúspěšnějších vlád. My fakt pracujeme. Pracujeme sedm dní v týdnu,“ řekl premiér. „Za čtyři dni v Paříži jsem mluvil s více politiky, než všichni opoziční politici v životě,“ dodal.

09:47
ANO

„Zmizelý syn? Lež. Nedobrovolné držení? Lež. A tyto lži měly od začátku jasný cíl. Pád vlády. Nepřijde vám to strašné, že se něco takového u nás může stát? Navíc v době, kdy jsem byl na zahraniční cestě a nemohl jsem reagovat a bránit se. Proto jsem to celé nazval puč Palermo,“ prohlásil Andrej Babiš.

09:45
ANO

Babiš na plénu odmítl, že by návštěva jeho syna na Krymu představovala bezpečnostní riziko. „Odjeli tam v září a říjnu, to jsem nebyl ani ministr, ani premiér.“

09:43
ANO

„Novináři mě naháněli jako lovnou zvěř,“ pronesl za řečnickým pultem ve Sněmovně Andrej Babiš.

Poté znovu popsal, jak u jeho syna Andreje propukla schizofrenie. Babiš mladší měl policistům na dálnici D1 vyprávět, že má v autě bombu nebo že je George Clooney. Poté ho převezli do psychiatrické léčebny v Havlíčkově Brodě, následně do Národního ústavu duševního zdraví.