Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

21:30

Vážení čtenáři děkujeme za pozornost, on-line přenos z dnešního dne končí.

21:17

Podle odhadů agentury ČTK demonstrovalo na Staroměstském náměstí několik tisíc lidí. Bylo jich méně než v sobotu 17. listopadu, kdy se na stejném místě sešlo podle odhadů iDNES.cz přes 15 tisíc lidí.

21:02

Demonstrace na Staroměstském náměstí již skončila. Zazněla píseň Modlitba pro Martu a česká hymna. 

20:39

Chceme slušnou vládu, skandovali účastníci protivládních protestů

přečíst článek
19:05
  • Demonstrace proti premiérovi Andreji Babišovi v Praze. (23. listopadu 2018)
  • Demonstrace proti premiérovi Andreji Babišovi v Praze. (23. listopadu 2018)
  • Demonstrace proti premiérovi Andreji Babišovi v Praze. (23. listopadu 2018)
19:30

Průvod začal v 18.00 na Hradčanském náměstí, odkud se lidé vydali přes Malostranské náměstí, Karlův most a Národní třídu až na Staroměstské náměstí. Tam se konala krátká demonstrace. Lidé skandovali „seniora na Krym“, „demisi“ či „chceme slušnou vládu“.

18:27
  • Demonstrace proti premiérovi Andreji Babišovi v Praze. (23. listopadu 2018)
18:20
TOP 09
23.listopadu 2018 v 17:38, příspěvek archivován: 23.listopadu 2018 v 18:20

Dnešní hlasování bylo výlučnou věcí svědomí každého poslance. Sociální demokraté hledali svědomí na chodbě, ale nenašli.

18:10

V Praze probíhá demonstrace proti premiérovi Babišovi. 

23.listopadu 2018 v 17:47, příspěvek archivován: 23.listopadu 2018 v 18:14

Vyhlašujeme celonárodní kapesníčkovou sbírku! Kdo můžete, doneste nějaký balíček kapesníčků panu premiérovi. Chudák se může ufňukat, jak mu všichni ubližují. Ideálně je přineste dnes ve 20:00 na Staroměstské náměstí! #PrayForAndrej

18:09

Babiš ustál hlasování o nedůvěře vládě, opozice nesehnala dost hlasů

přečíst článek
17:54
SPD

„Chceme vytrvat ve snaze vystřídat ČSSD. Naše důvody pro nevyslovení důvěry jsou však jiné, chceme především prosazovat náš program. Z dnešního hlasování je jasné, že tato vláda bude nestabilní, plná turbulencí. Svědčí o tom počet hlasů pro a proti, stejně jako odchod poslanců ČSSD ze sálu. Nevidíme to tedy jako dobrý projekt pro naše občany,“ řekl na brífinku SPD předseda Tomio Okamura.

17:28
ANO

„Žádná vládní krize nebyla a není,“ dodal a zopakoval, že nemá v plánu odstoupit. Podle Babiše ho dnešní vystoupení politiků nijak neovlivnila, označil je jako „spoustu lží“.

Babiš dále nevidí důvod, aby se nějak měnily vztahy a poměry ve vládě. Postoj ČSSD chápe jako její vnitrostranický kompromis.

17:25
ANO

„Šlo o to, aby opozice měla možnost mě urážet a ponižovat. Hlavně ze strany Pirátů, u kterých jsem měl pocit, že jsou pod vlivem drog. Bylo to mimořádně nechutné, plné vylhaných tvrzení. Celkově to byla dobře načasovaná čtrnáctidenní kampaň. Věřím, že naši lidé nejsou hloupí,“ okomentoval schůzi Sněmovny premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

17:20
STAN

Za hnutí STAN poskytl vyjádření místopředseda Vít Rakušan. „Nebyli schopni vyjádřit důvěru vládě, v níž sedí pět jejich ministrů. Bude zajímavé sledovat vnitřní vývoj sociální demokracie v následujících měsících,“ řekl k postoji ČSSD.

17:12
TOP 09

„Ukázali se dnes největší spojenci Andreje Babiše, jedním z nich jsou komunisté,“ řekl předseda TOP 09 Jiří Pospíšil na brífinku.

„Máme tu pokračování marasmu, který nebyli partneři Andreje Babiše schopní odstranit,“ doplnila Markéta Pekarová Adamová. „Žádné překvapení se nekonalo. Sociální demokraté asi hledali svědomí na chodbě, zjevně ho nenašli,“ řekl Miroslav Kalousek.

17:06

Přiblížili jsme se předčasným volbám, věří předseda ODS Fiala

přečíst článek
17:01
ODS

„Tímhle se problémy jen odložily a prohloubily, jak pro vládu, tak pro Českou republiku. Ukázalo se, že vláda už není polokomunistická, ale v podstatě se opírá o KSČM. Také se ukázalo, že vláda důvěru nemá, což jsou všechno důležité poznatky,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala.

16:54
Piráti

„Většina poslanců, kteří se nebáli vyjádřit svůj názor, vyslovila vládě nedůvěru. My nyní chceme pokračovat jako konstruktivní opozice a jako hlídací psi. Dnes jsme dokázali, že naše kritika vyvolává diskuze,“ řekl předseda Pirátů Ivan Bartoš.

16:50
KDU-ČSL

„Dnes jsme postupovali věcně, ovšem na naše otázky jsme od pana premiéra ani od pana vicepremiéra nedostali žádné odpovědi. Takže my se určitě budeme ptát dál,“ doplnil místopředseda Marian Jurečka.

16:46
KDU-ČSL

„Nesmíme rezignovat, musíme být trpěliví. Tato situace poškozuje právní stát, poškozuje Českou republiku. Je třeba trvat na principech, zásadách a hodnotách. Dnešní hlasování ukázalo, že trestně stíhaný člověk nemá sedět ve vládě,“ řekl předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek na konferenci strany, jejíž členové vyslovili kabinetu nedůvěru.