Předseda ČSSD Jiří Paroubek a volební manažer strany Jaroslav Tvrdík (28.5.2009)

Předseda ČSSD Jiří Paroubek a volební manažer strany Jaroslav Tvrdík (28.5.2009) | foto: ČTK

Nejsme strana starých lidí, ČSSD nehrozí vyhynutí, tvrdí Paroubek

  • 48
Šéf ČSSD Jiří Paroubek odmítá, že by sociální demokraty volili důchodci, zatímco mladí lidé by po nich pouze házeli vejci. Máme dost příznivců i mezi mladou generací, řekl Paroubek na tiskové konferenci, kde se řešila i vajíčková "válka" na Andělu či Topolánkův výrok o "řízené provokaci Lidového domu".

"Politik musí počítat s tím, že se něco takového stane. Já osobně bych byl ochoten mladým odpustit. Neodpustíme ale útoky na účastníky mítinku, naše příznivce. Létaly i vajíčka natvrdo a brambory, to je fyzický útok," řekl na tiskové konferenci volební manažer Jaroslav Tvrdík.

ČSSD má ze středečního mítinku v Praze na Andělu natočené záběry, které předala policii. Žádá především postih těch, kteří napadli příznivce sociálních demokratů. "Věříme, že kampaň dokončíme," podotkl Tvrdík.

Jiří Paroubek měl zítra v rámci předvolební kampaně dorazit ještě do Královéhradeckého a Pardubického kraje. Ještě včera to avizoval web ČSSD. Dnes už tam ale dodatek "za účasti Jiřího Paroubka" není.

Na tiskovce se také řešil výrok předsedy ODS Mirka Topolánka, který včerejší akci označil za řízenou provokaci Lidového domu.

"Den předem jsem to na tiskové konferenci předpovídal. Je to spekulace opřená o vzorce chování Dimunů a propagandistické zákonitosti ČSSD. Ožeru se, řídím, bourám a za viníka označím Topolánka," řekl iDNES.cz předseda ODS.

"Měl by se stydět," reagoval na jeho slova Tvrdík. Pro ČSSD je podle něj prioritou, aby předvolební mítinky probíhaly v poklidné atmosféře, aby se na ně lidi nebáli chodit a aby šli volit.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video