Oldřich Navrátil v sérii Škoda lásky (2013)

Oldřich Navrátil v sérii Škoda lásky (2013) | foto: Zuzana Páchová

Herec Oldřich Navrátil kývl TOP 09. Bude za ni kandidovat do Senátu

  • 477
Strany začaly hledat kandidáty pro podzimní senátní volby. A opoziční TOP 09 se podařilo domluvit s hercem Oldřichem Navrátilem, který za ni bude kandidovat do horní komory parlamentu v Třebíči. Serveru iDNES.cz to sdělil předseda TOP 09 Jiří Pospíšil.

„Pan Navrátil je dlouholetý podporovatel TOP 09, má stejné hodnotové zakotvení jako naše strana, prozápadní směřování, obrana svobody a demokracie. Tyto hodnoty jsou ohroženy, proto se rozhodl kandidovat,“ uvedl Pospíšil.

Oldřich Navrátil v kampani před prezidentskou volbou podpořil Pavla Fischera, který dostal třetí největší počet hlasů. V klipu na jeho podporu se herec zamýšlel nad tím, že od roku 1948 byly pouze s jednou výjimkou v čele státu „kreatury“. „V osobě Pavla Fischera bychom získali důstojného nástupce Masaryka, Beneše a Havla,“ řekl Navrátil, který se nyní domluvil na senátní kandidatuře s TOP 09.

Strana podle svého předsedy počítá s tím, že by do senátních voleb mohla vyslat až osm kandidátů. Pospíšil řekl iDNES.cz, že TOP 09 bude jednat o postupu v senátních volbách a vzájemné či společné podpoře některých kandidátů s hnutím STAN, lidovci, ale také s ODS.

Jednou z osobností, s níž také Pospíšil jednal, je prezidentský kandidát Marek Hilšer, který iDNES.cz řekl, že počítá s kandidaturou do Senátu v Praze. A není vyloučeno, že ho bude podporovat i TOP 09.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video