V případě potřeby lze podle starosty pronajaté měřící sady nechat přemístit i...

V případě potřeby lze podle starosty pronajaté měřící sady nechat přemístit i do jiné lokality. | foto: Jana Nedělková, MF DNES

Sami víte nejlíp, kde má policie měřit rychlost? Nyní můžete dávat své tipy

  • 13
Lidé mohou od středy navrhovat místa, kde bude policie na silnicích kontrolovat, zda řidiči dodržují povolenou rychlost jízdy. Hlasování na webu potrvá do konce března, informovala policejní mluvčí Hana Rubášová.

Lidé mohou do mapy na webu akce nazvané Speed Marathon zadávat místa, která považují za problémová kvůli tomu, že tam řidiči jezdí rychleji, než je bezpečné. Může jít například o místa u škol, v nepřehledných úsecích a podobně.

Policie pak bude v těchto lokalitách po celý den měřit rychlost. Policie bude místa vybírat také podle svých dopravněbezpečnostních analýz.

Dáte nebo dali jste nějaký svůj tip policii?

Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 středa 8. března 2023. Anketa je uzavřena.

„Cílem těchto preventivních akcí je především snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost na pozemních komunikacích,“ uvedla mluvčí.

„Nejdříve přibližte mapu na místo, kam chcete tip vložit a následně stiskněte tlačítko pro vložení ‚Přidat tip‘,“ uvádí se v pokynech.

Tipy nemají zájemci vkládat příliš blízko k sobě.Raději dejte hlas (palec nahoru nebo dolů) těm tipům, které jsou v místě, kam jste chtěli svůj tip vložit, již vložené. Hodnocení totiž probíhá ne podle počtu vložených míst, ale podle počtu hlasů daným místům,“ uvádí se dále v upozornění.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Témata: policie

Video