Jana Maláčová | foto: ČSSD

Když ČSSD převezme Jana Venezuela, je to „Konečná“, napsal exministr Mládek

  • 488
Kandidatura ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové do čela ČSSD nevyvolává u některých dříve vysoce postavených sociálních demokratů nadšení. „Pokud ČSSD převezme Jana Venezuela tak to je pro ČSSD definitivní Konečná,“ napsal na Twitteru Jan Mládek, bývalý ministr průmyslu a obchodu za sociální demokracii ve vládě Bohuslava Sobotky.

Komunisté, kteří ve volbách také propadli, si v sobotu na mimořádném sjezdu zvolili do čela strany europoslankyni Kateřinu Konečnou. A Maláčová jako jedna z prvních gratulovala Konečné, která ve stranických Haló novinách vyhlásila, že KSČM musí být více radikální.

Hamáček v reakci na volební debakl rezignoval, ČSSD chce vést Maláčová

Přezdívku „Venezuela“ si Maláčová od svých kritiků vysloužila za velmi štědrou sociální politiku, která je ale podle jejích odpůrců rozhazovačná.

„Není v tuto chvíli reprezentantkou úspěšného projektu. Je symbolem neúspěšného projektu,“ řekl o Maláčové v rozhovoru pro iDNES.cz bývalý místopředseda ČSSD Michal Šmarda.

Maláčová zájem kandidovat do čela strany vyhlásila poté, co svou rezignaci z čela strany oznámil ministr vnitra Jan Hamáček.

Maláčová byla lídryní kandidátky sociální demokracie ve volbách v Praze a v kampani vystupovala společně s bývalým šéfem Zelených Matějem Stropnickým jako „hustá dvojka“.

Sociální demokracie v říjnových volbách propadla, získala v nich jen 4,65 procenta hlasů a vypadla ze Sněmovny.

Měla by se Jana Maláčová stát šéfkou ČSSD?

celkem hlasů: 14036
Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 pondělí 1. listopadu 2021. Anketa je uzavřena.

25. října 2021


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video