Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Na návštěvu lékaře jsme příliš nemocní. Život skončil, říká žena s long covidem

„Brzy to určitě přejde,“ slýchala sedmadvacetiletá Hana Pololáníková. Koronavirus, kterým se nakazila před více než rokem, jí spustil sérii komplikací, které jí znemožňují vykonávat téměř jakoukoli běžnou činnost. „Nyní považuji za úspěch, když sama zvládnu osobní hygienu nebo si uvařit čaj,“ popisuje, jak se jí obrátil život vzhůru nohama.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BS

Předpokládám, že všichni takto postižení byli neočkovaní účinnými a bezpečnými vakcínami mRNA proti covidu-19, případně bez dostatečného počtu "posilujících" dávek.

Protože přece stále platí tvrzení exministra zdravotnictví Blatného z jara 2021, že "kdo je plně očkovaný, neonemocní a nikoho dalšího nenakazí".

A jenom pro "objasnění": v oficiálním (!!) dokumentu firmy Pfizer z února 2021 (!), který původně nebyl zveřejněn a měl zůstat 75 let "utajen", uvádí sám "výrobce" v Příloze I kumulativní seznam nahlášených zdravotních problémů očkovaných po očkování (pseudo)vakcínou BNT162b2 Comirnaty, které měly být nadále sledovány.

Ta Příloha I má 8 stran, obsahuje 1291 názvů zdravotních problémů (diagnóz).

Stačí si vybrat...

Tyto "poznatky" měl výrobce již v počátcích velké očkovací kampaně.

Nevím, co bylo obsahem tzv. Informovaného souhlasu s očkováním, se kterým bylo povinností (!!) lékaře aplikujícího očkovací látku seznámit zájemce o očkovaní, alespoň ústně, i když některé zdravotní organizace (nemocnice) měly vytvořený speciální formulář Informovaného souhlasu s očkováním pro podepsání občanem.

Mj. u této "vakcíny" stále běží závěrečná fáze klinického testování, jejíž výsledky by měl výrobce zveřejnit v prosinci t.r., případně až v červenci 2024.

0 0
možnosti
MH

podle některých diskusních hvězd by měla tato diskuse nést pouze punc kondolenční knihy nebo vyjádření upřímné soustrasti, nic jiného není demokraticky povoleno

0 3
možnosti
MH

maximálně přidat vlastní příběh o svém boji s long kovidem

0 0
možnosti
MM

A nemůže se jednat spíše o problém psychický? Pokud se paní izolovala od svých dřívějších přatel a svůj problém probírá jen s postiženými a to ještě po síti, moc bych se tomu nedivil. Z jejího vyjádření, že lékaři by se měli postarat o vysvětlování "následků covidu", jak je cítí ona, jsem v rozpacích.

Jako by si hledala alibi.

1 9
možnosti
EK

No jasně. To slyší všichni chronici. I od doktoru.

2 0
možnosti
MB

A? Takže když je lidí dost, tak ať klidně takoví nemocní lidé trpí, jo? Nebo co měl váš výkřik do tmy vyjadřovat ?

6 0
možnosti

Já se z covidu lízal skoro rok. Nejhorší dva týdny mého života, poprvé jsem si ve svých 35 myslel, že fakt natáhnu ráfy.

8 0
možnosti
LM

Velice "vtipné" to měl známý. Měl příznaky jako u chřipky (teplota, celková slabost, svaly, klouby... problém se i otočit na posteli) a k tomu příšerný průjem. Trvalo to jenom 3-4 dny, ale asi si taky prošel peklem. A jeho žena asi i něčím jiným.

0 0
možnosti
MB

Je smutné, že na toto nemohou dostat invalidní důchod. Když bude člověk omezen v takovéto míře z důvodu deprese, invalidní důchod mu bude bez problémů přiznán. Třeba ne plný, ale částečný určitě.

8 0
možnosti
ZH

Člen mé rodiny se dostal také do této fáze. Z vynikajícího sportovce se stávala troska. Vše se k lepšímu obrátilo, když po jednom námi vynuceném vyšetření našli tělu chybějící vitamín B12. Po injekčních aplikacích se tělo během několika měsíců a silné vůle dává opět dohromady a k fyzické zdatnosti.

Přeji všem hodně zdraví a psychické pohody.

15 0
možnosti
KM

K61a45r20e83l 21M11u28c93h53a

6. 10. 2023 19:31

Co se týká chronického únavového syndromu (CFS) tak nárůst případů nastal dávno před covidem, jen se o tom nemluvilo. Jsou lidé kteří k CFS mají určitě predispozice, většinou nakažení určitým virem, patogenem nebo bakterií a je jendo jestli je to covid. Akorát problém je s diagnostikou CFS , protože někdy je těžké odlišit třeba od deprese či jiného zdravotního problémů a pod CFS se může skrývat více nemocí. Ani v denšní době doktoři nevědí co za CFS stojí jako vzniká a jak to léčit. Např. u lidí s roztroušenou sklerozou, kde chronickou únavu a další obtíže mají přes 90% pacientů ale třeba i Parkinsonova choroba atd. Prostě současný způsob života může zvyšovat deprese, chronickou únavu a jiné duševní poruchy. Jelikož už téměř každý obyvatel na planetě prodělal covid i vícekrát, tak se vše hází do jednho pytle a něco může být i psychosomatické ... mám nějaký problém ... řeknu jé prodělal jsem covid to bude určitě covidem ....

13 2
možnosti

Ano, covid může být jen spouštěč nějakého podkladového problému. Druhá věc je, že bez toho covidu by k té aktivaci třeba nikdy nedošlo.

9 0
možnosti
RK

Smutné.Mladá žena,ktorý by sa mala radovať zo života,rieši podobné problémy ako ja,päťdesiatosemročný invalidný dôchodca s ťažkou artrózou prakticky všetkých kĺbov... U mňa aspoň nikto nespochybňoval nárok na invalidný dôchodok,takže síce žijem skromne,ale viem,že každého prvého mi prijde aspoň toľko peňazí,aby to stačilo na ten skromný život.Ona okrem starosti a bolesti z nemoci má aj neistotu finančnú?čo je pre psychiku záťaž enormná.Je smutné,že rôznym "sociálne vylúčeným",ktorí trpia len jedinou chorobou a to absolútnou nechuťou pracovať,úrady skôr pridelia nejakú rentu,alebo "dávku v núdzi" a pre slušného človeka,ktorý sa dostal do problémov z dôvodu vážneho ochorenia tak ústretové zďaleka nie sú...

13 0
možnosti
JO

J37i58ř53í 58O42p30l95t

6. 10. 2023 18:10

covid má někeré vlastnosti jako hiv, pro jehož likvidaci ho údajně číňani vyvíjeli, a pokud se zapíše do buněk, tak je nevyléčitelný.

0 0
možnosti
Foto

HIV je retrovirus, SARS-CoV-2 koronavirus. Jinak máte o perzistenci SARS-CoV-2 u neimunosupresované populace nějaký zdroj?

BTW, takto v organismu přetrvává i zcela běžné herpes simplex, variacella zoster, nebo EBV. V genomu pak máme uchované "pozůstatky" po mnohých starších virech...

7 0
možnosti
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Tři dny v práci, poté domů s majákem. Ministr Bek jel záchranářskou uličkou

19. června 2024

Premium Ministerstvo školství proplácí coby přespolnímu politikovi Mikuláši Bekovi (STAN) přes 57 tisíc...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Pravda o střelbě na fakultě. Unikátní rekonstrukce, vrah přišel ve 13:23

17. června 2024

Premium Pravda o střelbě na filozofické fakultě se vynořuje postupně a některé detaily jdou proti tvrzením,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Pátek přinese tropické teploty i silné bouřky, některé doprovodí kroupy

20. června 2024  6:30

Přímý přenos Podle meteorologů bude ve čtvrtek slunečno, jen na západě se k večeru mohou objevit přeháňky. „V...

Kdyby evakuovali školu, žil by, říká bratr oběti. Rakušan podle něj něco kryje

20. června 2024

Premium Rodiny obětí střelby na fakultě kritizují policii – ta i ministr vnitra mlčí. „Kdyby policie řekla,...

Romance dvou diktátorů. Severokorejský vůdce Kim kuje pikle s přítelem Putinem

20. června 2024

Premium Tak už to prasklo: severokorejský diktátor Kim Čong-un si našel nového „nejlepšího přítele“....

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!