ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Shutterstock

Auta kradená v Česku končí na Ukrajině. V poslední době odhalení přibývá

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Na konci března ukrajinští pohraničníci na přechodu Tisa mezi Maďarskem a Ukrajinou narazili na kradené BMW z Česka. Auto v hodnotě asi milion korun, které majiteli zmizelo před rokem, řídil šestatřicetiletý Moldavan. Jen o měsíc dříve na stejném přechodu hraniční stráž narazila na Škodu Superb, která byla ukradena v Česku pouhých čtrnáct dní předtím. Řidičem byl tentokrát Maďar. Kradených vozidel z Česka odhalených na Ukrajině přibývá.

Ukrajina kvůli válce s Ruskem daleko důsledněji kontroluje hranice a také pohyb aut uvnitř země. Podrobnější statistiku však česká policie podle mluvčího Jakuba Vinčálka nemá.

V Záporoží na jihovýchodě Ukrajiny například policie v březnu při akci zaměřené na auta ukradená v zahraničí našla Audi, které zmizelo z Česka před dlouhými patnácti lety.

A v únoru soud v Ťačivu u hranic s Rumunskem řešil případ, ve kterém byl zabaven superb leasingové firmy, který zmizel z Česka loni v lednu.

Podle soudního dokumentu, který MF DNES prostudovala, jeho krádež řešila pražská policie. Ukrajinský soud nakonec rozhodl o tom, že se má auto vrátit české leasingovce.

Letos v dubnu britský Daily Mail přesto odhalil, že luxusní vozy značek Rolls Royce nebo Range Rover ukradené v Británii končí na ulicích Moskvy, kde je po nich velká poptávka.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Výsledky voleb

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Koalice SPOLU skončila na druhém místě. Koalice Přísahy a Motoristů a Stačilo! předběhli STAN a Piráty.

Video