ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Dan Materna, MAFRA

Přes 6 tisíc případů za den, naznačují čísla. Rekordní je i počet obětí

  • 713
V Česku za čtvrtek přibylo zatím 3139 potvrzených případů covidu-19. Je to o 517 více než dosud rekordní průběžný výsledek ze středečního podvečera. Ve středu zemřelo v ČR 41 lidí s covidem, o 11 více než bylo dosud denní maximum. Dnes zemřelo osm lidí a od začátku epidemie 863 lidí s koronavirem.

V Česku je aktuálně 46 518 aktuálně nemocných covidem. V nemocnicích je podle posledních údajů resortu 1 741 infikovaných, 366 je v těžkém stavu. Od začátku měsíce stoupl počet hospitalizací o 713. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví.

Nárůst počtu případů nemoci covid-19 v Česku ve středu podruhé v řadě překonal rekord. Po úterních skoro 4 500 nově nakažených přibylo 5 335 případů, což byl nejvyšší denní přírůstek od začátku epidemie. Do středečního večera přitom přibylo 2 622 případů. Za čtvrtek se tedy dá očekávat další rekord.

Vláda zavře kulturu, sport a omezí školy i hospody. Nemocnicím uleví hotely

Rekord v denním nárůstu počtu případů covidu-19 padl během posledních dvou týdnů už čtyřikrát. Výrazně se zvyšuje i podíl potvrzených případů nákazy na počtu provedených testů. Už v neděli se dostal na rekordních 23,74 procenta a hned v úterý byl nový rekord opět překonán, když podíl pozitivně testovaných dosáhl rovných 24 procent.

U většiny nakažených má covid-19 lehký průběh. Ačkoli je však podíl lidí, kteří po nákaze skončí v nemocnici, malý, i ten v posledních dnech stoupá. V úterý přesáhl čtyři procenta, vyšší byl naposledy koncem června.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video