Diskuze

KOMENTÁŘ: Na MDŽ diskutujme o mužích. Budou z toho těžit i oni

Slavíme Mezinárodní den žen, ale právě dnes bychom paradoxně měli (či měly) diskutovat spíše o mužích než o ženách. A přát si, aby jich co nejvíce pochopilo – a hlavně podpořilo – boj o rovnost a rovné příležitosti, píše Tereza Vlčková, editorka iDNES.cz.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hezky napsano a ja bych prakticky se vsim souhlasil.

Akorat bych upozornil na to, ze se prave ve vyspelych zemich, kde jsou na tom zeny o poznani lepe, slavi predevsim Den matek a na MDŽ si vzpomene jen malokdo...

1 2
možnosti
MP

Víte co, furt se do nás mužů netentujte. Nechte nás prostě na pokoji dělat naši práci a hledat svoje štěstí

2 2
možnosti
VM

To, že se k tématu rovnoprávnosti žen a mužů ve společnosti mohou vyjadřovat pouze feministky, by jasně mělo poukazovat na zřejmou nerovnost a teď máme být šťastni z toho, že si jeden den v roce uvědomí existenci druhé poloviny lidstva?

Ukažte někoho, kdo se jen lehce přiblížil kritice jich nebo věcí, které prosazují a automaticky nebyl obviněn z misogynie. Možná je načase se začít bavit o misandrii feministického hnutí, protože bez vzájemného dialogu, který je tímto znemožněn, nikdy nedojdeme k nějakému stabilnímu řešení.

10 0
možnosti
PL

Terezko, já Vám vlastně docela fandím, v lecčem máte i pravdu - ale dejte si pozor, aby Vás někdo brzy nenařkl, že jste nedostatečně progresivní nebo dokonce zpátečnická!

Protože - jaká polovina lidstva, jaké "obě" strany? Kde máte všechna ostatní pohlaví, ta snad z rovnosti vylučujete? A jak můžete psát o bohaté společnosti s plejádou pohledů, když by k nim rovně a nerozdílně měla přispívat jen dvě pohlaví, zatímco ostatní se budou diskriminačně krčit v koutku?

1 2
možnosti