Michael Kocáb vedl na počátku 90. let jednání o odchodu sovětských vojsk z tehdejšího Československa.

Michael Kocáb vedl na počátku 90. let jednání o odchodu sovětských vojsk z tehdejšího Československa. | foto: David Port, MF DNES

Kocáb: Jsem zděšen dalším průlomem komunistů na naši politickou scénu

  • 85
Sametová revoluce byla nádherným okamžikem našich trudných novodobých dějin. Sotva se totiž Masarykovi a Benešovi s velkou pomocí amerického prezidenta Wilsona podařilo prosadit vznik Československa, začaly vnitropolitické problémy.

ČSDSD (Českoslovanská sociálně demokratická strana dělnická) podle ruského vzoru porodila KSČ a ta se stala rozvratnickou pátou kolonou v začátcích života republiky.

Pak nás rozmáčknul Hitler, následoval Gottwaldův totalitní socialismus a Pražské jaro zardoušené brežněvo-husákovskou normalizací. Škoda slov.

S Václavem Havlem jsme prožili pár nadějných let. Euforie ze znovu nabyté svobody a svrchovanosti však postupně vyprchala a společnost ovládl hysterický zápas o české pojetí svobody a trhu, svár vychytralosti s kondelíkovštinou, doprovázený obhroublou bulvarizací a zesměšňováním hodnot, bez kterých se skutečná demokracie vybudovat nedá.

Zaujati vnitropolitickými spory, vyplývajícími často i jen z neschopnosti politiků nám srozumitelně vysvětlit jejich podstatu, nám unikla naprosto zásadní a alarmující skutečnost: další průlom komunistů na naši politickou scénu. Týchž komunistů, se kterými se měla "sametová revoluce" natrvalo rozloučit.

"Lehce přelakovaná KSČM"

Jen lehce přelakovaná KSČ(M) i nadále vychází z učení V. I. Lenina, moskevskými archivy odhaleného největšího zločince 20. století, který neváhal po nástupu k moci rozpoutat v Rusku peklo na zemi a nese odpovědnost za desítky miliónů zavražděných občanů vlastního státu (democida).

Lenin, učitel Stalina a Hitlera, nechal postavit první koncentrační tábory (i dětské), přikazoval střílet do vlastních vojáků zezadu, nařídil masové popravy bez soudů (cca 200 000 popravených), písemně nařizoval různé brutální způsoby vyvražďování a požadoval vyrozumění o splnění.

KSČM se nezřekla ani zločince Gottwalda, který jako slouha Moskvy (Gottwald v roce 1929: "My se od ruských bolševiků do Moskvy chodíme učit, jak vám zakroutit krk") rozpoutal násilí a vraždění i u nás (přes 230 rozsudků smrti a 100 000 vězňů svědomí).

KSČM má dodnes ve svých řadách spolupracovníky StB, úředníky husákovy "nomenklatury" a je orientována proti EU, NATO, USA a pro Rusko.

"Komunisty jsme měli zakázat"

Bylo chybou, že jsme pro roce 1989 tuto zločineckou stranu nezakázali a souhlasím s návrhem Senátu ČR, aby se tím opět zabýval Nejvyšší správní soud.

Jak bychom se cítili, kdyby se dnes dostala v Německu k moci neonacistická strana a částečně vycházela z učení Hitlera tak, jako KSČM stále částečně vychází z Lenina? Paralela komunismus - nacismus je totiž zcela na místě.

Za tuto situaci je plně osobně odpovědný předseda ČSSD Jiří Paroubek, který v roce 1978 veřejně prohlašoval, že "pro nás mladé jsou ideje Února živou výzvou" a dnes tuto "gottwaldovštinu" převádí do současné politiky tím, že zakazuje krajským reprezantacím koalice s ODS.

Tím, že Paroubek arogantně pohrdl základním poselstvím listopadových změn a komunisty opět k moci přizval, se politicky zdiskreditoval. ČSSD by neměla respektovat jeho doporučení a naopak by měla urychleně vyvinout tlak na jeho odstoupení.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video