Lobbista Roman Janoušek opouští ruzyňskou věznici. (20. prosince 2022)

Lobbista Roman Janoušek opouští ruzyňskou věznici. (20. prosince 2022) | foto: Ladislav Křivan, MAFRA

STALO SE DNES: Lobbista Janoušek opustil vězení, ledovka komplikuje dopravu

  • 5
Za chyby se platí, snad jsem zaplatil dost, řekl Janoušek a opustil vězení. Ledovka komplikuje dopravu, kvůli počasí nevyjela řada vlaků ani autobusů. Situace je extrémně obtížná, připustil Putin. Pravidelné prohlídky zaměstnanců se ruší, řekl Válek, vstupní zatím zůstanou. Nařídila jsem svému otci, aby ukryl peníze, přiznala se podle tisku Kailiová. Přinášíme přehled úterních zpráv.

Roman Janoušek nakonec docílil toho, aby ho předčasně propustili z vězení. Lobbista, který si odpykával 4,5 roku za sražení ženy pod vlivem alkoholu, přesvědčil justici o tom, že se polepšil. Brány vazební věznice v Ruzyni opustil po čtvrté hodině odpoledne. V kraťasech a tričku. Janoušek se do vazby vrátil loni poté, co úřady zrušily přerušení jeho trestu kvůli údajně chatrnému zdraví.

Za chyby se platí, snad jsem zaplatil dost, řekl Janoušek a opustil vězení

Ledovka a sníh komplikuje provoz na silnicích i železnici. Autobusová doprava v okolí Prahy je omezena, nejezdí některé vlakové spoje od Chebu po Ostravu. Řidiči musí být opatrní na celém území republiky, meteorologové nadále varují před tvorbou ledovky i sněhových jazyků.

Ledovka komplikuje dopravu. Kvůli počasí nevyjela řada vlaků ani autobusů

Ruský prezident Vladimir Putin přiznal, že situace na okupovaných ukrajinských územích je extrémně obtížná. Při setkání s ruskými bezpečnostními složkami vyzval, ať zajistí bezpečnost zdejších obyvatel. Chce po nich rovněž, aby více sledovali ruskou společnost kvůli novým hrozbám. Tajné služby podle něj musí nyní identifikovat zrádce, špiony a sabotéry.

Situace je extrémně obtížná, připustil Putin. Varoval před novými hrozbami

Bývalá místopředsedkyně Evropského parlamentu Eva Kailiová, která je podezřelá z korupce a praní špinavých peněz, přiznala, že před zatčením nařídila svému otci, aby ukryl velké množství peněz v hotovosti. V úterý o tom s odvoláním na dokumenty z vyšetřování napsaly deníky Le Soir a La Repubblica.

Peníze jsem ukrýt nechtěla, tvrdí Kailiová. Milion a půl eur prý nebyl její


Výsledky voleb

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Koalice SPOLU skončila na druhém místě. Koalice Přísahy a Motoristů a Stačilo! předběhli STAN a Piráty.

Video