Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Nejhorší turistická sezona za desítky let. Češi vyměnili domácí hrady za cizinu

Zatímco loni na konci léta většina turistických míst nadšeně sčítala počty návštěvníků z července a srpna, letos se to neopakovalo. Na naše dva nejoblíbenější zámky v Lednici a Českém Krumlově dorazilo zhruba o pětinu méně lidí než loni. Na Karlštejně poklesla návštěvnost dokonce o čtvrtinu. Češi tentokrát Česko útokem nevzali.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nevím proč, ale peníze radši dám zahraničnímu podnikateli. U toho nemám totiž takový ten pocit, že chce jenom peníze, jako ten český.

2 0
možnosti

Brali jsme s manzelkou deti po Cesku kam to slo. Jenze se sikanou, kterou stat zavedl jsme (a predpokladam, ze to stejne udelala i spousta dalsich) zustali radeji doma na zahrade.. Bez nutnosti byt v respiratoru (zdravime pana Vojtecha a filmovy festival), bez nutnosti resit a pripadne platit testy detem. Jinak bychom jezdili. Takze bohuzel provozovatele placou dobre, ale na spatnem hrobe, duvod neni ten, ze bychom hrady zavrhli nebo vymenili.

1 0
možnosti

Zdravím domácí podnikatele v cestovním ruchu, kteří chtějí od do našich turistů zachraňovat tím, že zvednou ceny a sníží kvalitu a nám na ně dotaz. Letos jsem kvůli kovidu přišel o práci - za města mě někdo z vás za vyšší plat než jsem měl doposud, přičemž budu méně makat než jsem makal před covidem?

1 0
možnosti

J77a56n 20K51r61p47e34c

3. 9. 2021 19:58

tak ja nesjem zrovna clovek ktery by mel hluboko do kapsy nebo byl na nejake extra vydaje skoupy, ale to co si v cesku hotelieri a zejmena restaurateri dovoli rict za penize, to je opravdu vrcholne nevkusne. jako 12 tis. za vikend v trochu lepsim hotelu, to si snad delaji legraci. vecere pod 500 Kc na osobu uz snad ani neexistuje. v chorvatsdku me staly 2 apartmany 3+1 s bazenem na 8 dni 60k. to je trochu cenovy nepomer, ne? ceskou dovolenou jsem resil na vode, ale i v kempu si reknou o 40-50 Kc za pivo do KELIMKU! vyreseno nakupem 2 flasek ginu k taboraku.

ja ty penize mam, ale uz vam je proste nedam! nehelde na to ze kvalita stravovani je mizerie dalece pod cenovou nepod predcovidivou urovni. temer kazda restaurace kam jsem byl zvykly chodit a po covidu je "zachranovat" sla kvalitativne ke dnu. jestli, mili restaurateri, chcete naucit cechy zase chodit na vylety s batuzkem jidla, jste na te spravne ceste. zaroven se muzete v tech pripadech, kdy se na nejake stravovani rozhodnu dorazit rozloucit s mym typicky 20% dyskem, pokud vse bylo ok a moje pokovidova tolerance konci a jidla ktera nesplnuji kvalitativni standardy vam budu zase vracet. naucil jsem se diky vam varit. az tady budete brecet priste, snad vam dojde ze ten problem neni u zakazniku. sbohem a satecek.

8 0
možnosti

Pod to se podepisuju. Neprofesionalita, neochota, nakvalita a ještě kyselé ksichty, když se za to člověk "odmění" patřičnou úpravou dýška. Nechám rád slušně navrch, ale musí za to být nějaká protihodnota.

5 0
možnosti

jezdím a lítám furt, kovid nekovid, na co se kdo dostane z roku 2019 nevím, ale jezdím a lítám furt, právě cestuju po Balkáně jako sem cestoval před rokem 2019

0 1
možnosti

Za něco mohou idiotská nařízení - roušky a podobně... Za něco mohou sami provozovatelé - prohlídky rozdělené po malých okruzích - skoro po místnostech, jen aby mohlo být vybráno více na vstupném... Tolik z mých zkušeností z Jižních Čech.

3 1
možnosti

J58á44n 65C48i58s59á42r

3. 9. 2021 18:32

Bol som tento rok na zámku v Mikulove a v Buchlowiciach a od návštev ďalších pamiatok ma jednoznačne odradilo, že musím mať rúško niekde dokonca respirátor. Takže som radšej išiel na jednu dovolenku do hôr a na druhú pri more.

3 1
možnosti

Průměrná mzda letos ve 2. čtvrtletí 38 275 korun, takže na to má každý! Za rok to udělá 459 300 Kč, když pracujete oba a dáte si 10% stranou, tak máte týden v cizině a týden můžete doma podporovat ty, co mají správnou kalkulaci!

0 2
možnosti

má, nevím, jaká je mzda ve kterým čtvrtletí, ale jsem už letos s přestávkami 42. den u středozemního moře a je mně tu dobře, voda je tady teplá 28 stupňů, což furt stačí, domů na Buchlov se fakt zatím nechystám

1 1
možnosti

Dva dny nazpátek byla informace i např. v rádiích, že nízká návštěvnost byla na koupalištích, ale že na hrady a zámky se chodilo normálně. A najednou se otočí a vlastně tam ti turisti nebyli?

0 0
možnosti

proč by se to nemohlo otočit? lidi tam na to lezli a pak přestali, nad tím moc hloubáš

0 0
možnosti

Jen tak pro zajímavost, jsou do statistiky zahraničních turistů započteni i ti kteří jeli bez cestovky? Cestovat bez cestovek sice vyžaduje si některé věci ohlídat sám, ale má to svoje výhody:

- větší výběr destinací: hotely jsou téměř všude, kdežto cestovky prodávají zájezdy pouze do některých lukrativních destinací. S tím souvisí i to že třeba pobytový zájezd do Bruselu nebo Paříže bez pevného programu mi žádná cestovka nejspíš nenabídne. Nepotřebuji průvodce, který by mi sice řekl nějaké další informace, ale zase by mi kecal do toho kdy a kam chodit

- větší výběr hotelů: I v těch destinacíh kam cestovky zájezdy prodávají se dá na Booking.com najít hotel s lepším umístěním, případně lepší cenou. Osobně se snažím vyhýbat polopenzím a all-inclusive a jídlo si raději sháním sám.

- možnost výběru dopravy, místa a času začátku a konce dovolené: Když nemám cestovku, můžu si sám vybrat dopravní spoj (vlak, autobus, auto, letadlo...) kterým na dovolenou přijedu a kterým z ní odjedu, tedy vlastní čas a místo příjezdu i odjezdu

- V neposlední řadě si z takové dovolené neberou provizi cestovky

0 0
možnosti

dyž jedeš bez cestovky do afriky autem, tak tě nikdo nikde nezapočte, sice musíš vyplnit příjezdovej formulář, ale na to každej kašle

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Výnosy z ruských aktiv půjdou na zbraně pro Ukrajinu, shodli se zástupci EU

8. května 2024  16:12,  aktualizováno  16:26

Zástupci členských zemí Evropské unie se ve středu v Bruselu v zásadě shodli, že výnosy z ruských...

LoopX s pohádkovými zisky. Podvodníci vylhali kryptoměnu, zadržený je i Čech

8. května 2024  16:09

Rakouská policie ve spolupráci s úřady v dalších zemích zadržela šest lidí podezřelých z rozsáhlého...

Hrozba bombových útoků na Slovensku se nepotvrdila. Školy ve čtvrtek otevřou

8. května 2024  16:03

Úterní hrozba pumovými útoky na více než 1 500 škol na Slovensku se nepotvrdila, vyučování bude ve...

Arkansas odstraní symboly „temných dob“. Do Kapitolu pošle Cashe a Batesovou

8. května 2024  15:12

Stát Arkansas ve vstupní hale amerického Kongresu ve Washingtonu tento týden nově začne...