Policie údajně obvinila pronajímatele louky na CzechTek.

Policie údajně obvinila pronajímatele louky na CzechTek. | foto: Jiří Bervida, MF DNES

Organizátor CzechTeku: Policie mě obvinila

  • 855
Ve kauze CzechTek 2005 údajně padlo obvinění. Václav Šroub, který si pronajal louku u Mlýnce na Tachovsku, sdělil ČTK, že ho policie stíhá kvůli poškozování cizí věci. Plzeňská policejní mluvčí Ilona Týmlová to MF DNES odmítla potvrdit s tím, že nemůže k věci podávat informace.

Redakcím iDNES a MF DNES se v sobotu nepodařilo kontaktovat nikoho z policistů nebo státních zástupců, kteří mohou k případu podávat informace.

Mluvčí policejního prezidia Blanka Kosinová přitom redakci odkázala na správu Plzeňského kraje. Svůj mobilní telefon nezvedal ani údajně obviněný Václav Šroub. Odpoledne pak telefon zcela vypnul.

Šroub si od firmy Italinvest zastoupené Constantinen Pleskym pronajal louku za účelem konání soukromé oslavy.

Když se na ní začaly sjíždět tisíce technařů, policie je rozehnala. Zásah hájila
tím, že účastníci setkání poškodili i přilehlé pozemky. - více zde

Zásah proti CzechTeku, který si vyžádal zraněné mezi policisty i příznivci techna, se stal předmětem demonstrací po celé republice a ve středu se jím bude zabývat vláda.

Rozměr pronajaté louky byl podle odpůrců technoparty, kteří vycházeli ze zkušeností z minulých ročníků, pro očekávaný počet tanečníků malý.

Šroub minulý týden pro ČTK prohlásil, že rozloha pozemku nebyla pro 5000 účastníků CzechTeku nedostatečná. "Bylo tam 30 metrů čtverečních na jednoho člověka - to není málo."

Šroubova advokátka Klára Slámová je přesvědčena, že trestní stíhání jejího klienta je nesmyslné. "Pan Šroub se tohoto trestného činu nedopustil, ani se dopustit nemohl. Tento trestný čin vyžaduje úmysl a skutek, tak jak je popsán v usnesení o zahájení trestního stíhání značí pouze nedbalost," sdělila České televizi.

CzechTek 2005CZECHTEK 2005 - policie vs. techno
- vše o technoparty a policejním zásahu
- články, názory, fotografie, infografika

Čtěte přílohu www.idnes.cz/czechtek

, ,

Video