Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Opilý řidič srazil na Plzeňsku ještě opilejšího chodce

  • 20
Opilý řidič srazil autem v Líních na severním Plzeňsku opilého chodce. Čtyřiapadesátiletý chodec skončil s rozbitou hlavou v nemocnici. Jak se ukázalo, měl v sobě tolik alkoholu, že nebyl schopný ani dýchnout policistům do měřícího přístroje.

Šestadvacetiletý řidič renaultu policistům tvrdil, že on určitě z restaurace nejede. Auto prý řídila osoba blízká. Na rozdíl od chodce byl schopný dýchat do alkotestu, přístroj mu ukázal 1,62 promile. Teprve pak přiznal barvu. "V restauraci jsem byl a pil jsem tam," potvrdil.

Protože policisté měli obavu, že by po jejich odjezdu zase sedl do auta, odvezli ho na plzeňskou záchytku.

"Tahle nehoda by mohla být odstrašujícím případem nezodpovědnosti," říká policista Josef Aubrecht z policejního ředitelství okresu Plzeň-sever.

Šofér se podle svědků posilňoval v restauraci v Líních. Při vyjíždění ke křižovatce pak srazil chodce. Když zjistil, co se stalo, zatím neznámý spolujezdec s autem odjel na odstavnou plochu a podezřelý řidič zůstal na místě nehody. Čekal tam na příjezd hasičů a policistů.

Chodce s tržnou ranou na hlavě odvezli záchranáři do plzeňské nemocnice. "Po ošetření ho lékaři propustili domů. Z muže byl silně cítit alkohol a nebyl schopný se podrobit dechové zkoušce na alkohol v dechu. Proto mu lékaři odebrali krev na přesné zjištění množství alkoholu," vysvětlil Aubrecht.

Kdo srážku zavinil, policisté stále zjišťují. S jistotou zatím mohou říct, že výměna rozbitého předního skla na renaultu bude stát pět tisíc korun, a to, že měl zejména opilý chodec obrovské štěstí.


Video