K nehodě vláčku, který převáží návštěvníky mezi pavilony zlínské zoo, došlo v jedné ze zatáček. | foto: Policie ČR

Z autovláčku v zoo při nehodě vypadlo dítě, policie hledá rodiče a svědky

  • 17
Policie stále vyšetřuje nehodu z poloviny srpna, při které šofér motorového autovláčku ve zlínské zoo nezvládl jízdu a narazil do dvou chodců. Podle nově zjištěných skutečností při nárazu z vláčku také vypadlo dítě. Policisté nyní hledají jeho rodiče a další cestující.

Havárie se stala v areálu zlínské zoo 14. srpna okolo 16:15. V jedné ze zatáček dostala souprava smyk a poslední dva vagony narazily do dvou návštěvníků.

„Řidič vláčku převážejícího návštěvníky mezi jednotlivými výběhy a pavilony zvířat narazil do dvou chodců, protože pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy při průjezdu zatáčkou,“ popsala událost mluvčí zlínských policistů Monika Kozumplíková.

Dechová zkouška na alkohol u jednatřicetiletého šoféra malého traktoru se třemi přívěsy byla negativní.

Lidé, do kterých vagonky narazily, utrpěli lehká zranění, jeden z nich skončil v nemocnici.

„Na příjem úrazové ambulance jsme převezli muže, ročník narození 1987, se zraněním dolní končetiny,“ potvrdil po události mluvčí krajských zdravotníků Jakub Omelka.

Ve vláčku v té chvíli sedělo asi třicet lidí. Nikdo z nich nebyl zraněn.

V průběhu vyšetřování ale vyšlo najevo, že z jedoucího vlaku mělo při nárazu vypadnout dítě.

„Hledáme proto rodiče tohoto dítěte, případně další osoby, které by mohly svým svědectvím přispět k objasnění této dopravní nehody,“ sdělila Kozumplíková.

„Pokud jste v uvedeném vláčku v inkriminovanou dobu cestovali, nebo můžete podat informace k totožnosti dítěte, jež mělo z vláčku vypadnout, ozvěte se, prosím, na linku tísňového volání policie 158,“ požádala.

Ve zlínské zoo nejde o jedinou nehodu malého vláčku. V roce 2016 se během jízdy z kopce převrátil poslední z vagonů. Tehdy utrpěla 62letá žena těžké zranění nohy a dalších pět lidí se zranilo lehce, z toho tři děti ve věku od jednoho roku do sedmi let. Ti vyvázli se zhmožděninami a odřeninami.

Policie tehdy případ kvalifikovala jako obecné ohrožení s trestní sazbou dva až osm let. Soud řidiči uložil podmíněný trest, když neuvěřil jeho tvrzení, že mu do cesty vběhlo dítě.