Diskuze

Radary ve Vsetíně už vydělaly 18 milionů a zklidnily řidiče, přibude další

Téměř 18 milionů korun přinesly do rozpočtu Vsetína tři radary, které měří rychlost ve městě. Během jednoho roku zaznamenaly přes 28 tisíc přestupků. Radnice připravuje vznik dalšího měřicího místa.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

radar v potučkach je jenom přinos do pokladny města libil se mi nazor jednoho čtenaře ktery navrhoval tam dat semafor na přechod jet po pulnoci širokou cestou kde neni nikde živačka je podle mě buzerace na řidiče tady jasně nejde o bezpečnost ale o zisk je mi upřimně lito řidiču kteři tam musi platit

5 0
možnosti
RH

„Bylo to v místní části Potůčky,“ uvedla místostarostka Simona Hlaváčová. Radar je tam v těsné blízkosti přechodu pro chodce, který vede přes frekventovanou silnici."

Jezdím tudy několikrát týdně a ještě NIKDY jsem na přechodu chodce NEVIDĚL...a dát zbytečně 50 na obchvat je buzerace, svědčící o hlouposti, která na radnici vládne - jedná se o okrádání řidičů. Toto by mělo spadat jen do kompetence policie ČR.

7 0
možnosti

o umístění značek nerozhoduje radnice.

1 1
možnosti
JP

Ve vsetine vim o dvou radarech, a to prijezd od zlina a pak na hlavnim tahu na vm v miste prechodu. Rekl bych, jeste relativne rozumne umisteni. Za to valmezu je ukazkovy priklad umisteni radaru za ucelem vydelavani na pokutach, a to radar umisteny na ctyrpruhovem nadjezdu, kde neni chodnik, prechod, zadny pohyb chodcu. Prave kvuli podobnym radarum bych zvazil zmenu zakona, aby samospravy mohli mit zisk z pokut pouze do vyse nakladu na provoz radaru a spravniho rizeni a ostani zisky by sly napr. do statniho rozpoctu nebo sfdi.

7 0
možnosti

Pravidla silničního provozu jsou od toho aby se dodržovala vždy a všude, ne jen když se vám to zrovna hodí.

1 8
možnosti
PS

P38a32v78e95l 35S90a26u54l

30. 3. 2019 11:32

Když tam nebydlíte, tak těžko můžete posuzovat, jestli se situace zklidnila nebo ne. A jestli je tam radar jen kvůli výběru pokut, tak řidiči jsou hloupí, že městu dávají vydělat

2 1
možnosti
VB

Výsledek zklidnění by snad byl, kdyby radar nevydělával, tedy kdyby daným místem jezdili řidiči pod limit, to že se tam vybralo 18 milionů naopak ukazuje, že radar nic nezklidňuje a je tam naopak zejména kvůli výběru pokut.

15 0
možnosti