ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jan Salač, MAFRA

Mladík po hádce pobodal svého otce, spory byly v rodině už dlouho

  • 5
Vleklé rozepře v rodině ve středu odpoledne vyústily v pokus o vraždu. Třiadvacetiletý muž v jedné z obcí na Uherskohradišťsku bodl svého otce kuchyňským nožem. Muž skončil ve vážném stavu v nemocnici.

„Poskytli jsme zraněnému neodkladnou přednemocniční péči. Vzhledem k tomu, že věc je v šetření policie nebudeme poskytovat další informace,“ uvedl mluvčí zdravotnických záchranářů Jakub Omelka.

„Čin se stal po předchozí rozepři, syn pak svého sedmačtyřicetiletého otce dvakrát bodl do horní poloviny těla,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Pachatele policisté bezprostředně po činu zadrželi, na útěk se nedal. „Mladý muž je nyní podezřelý z trestného činu vraždy ve stádiu pokusu, za což mu hrozí deset až osmnáct let vězení,“ doplnila Kyšnerová.

Další okolnosti případu, který otevřel letošní statistiku nejtěžších trestných činů na území Zlínského kraje, v této fázi vyšetřování policie nezveřejní.

V loňském roce se v regionu stalo celkem sedm vražd. Před pár dny policie odložila případ vraždy a následné sebevraždy v Rožnově pod Radhoštěm, kde otec usmrtil partnerku a dvě děti. Stále živý je podobný čin v Loučce, kde pravděpodobný pachatel maskoval vraždu výbuchem domu, či vražda v kanceláři krajského úřadu.