U Střílek havaroval autobus na lince Uherské Hradiště - Brno. Zranilo se osm cestujících a řidič, pro mladou ženu letěl vrtulník. | foto: HZS Zlínský kraj

Při nárazu autobusu do stromu se zranilo devět lidí, mladá žena těžce

  • 20
Ve Střílkách na Kroměřížsku havaroval krátce po poledni linkový autobus. Narazil čelně do stromu, zranilo se všech devět lidí uvnitř. Mladou ženu s těžkým zraněním vrtulník transportoval do nemocnice ve Zlíně.

„Autobus, ve kterém cestovalo osm lidí, čelně narazil do stromu,“ sdělila mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Mluvčí zdravotnických záchranářů Petr Olšan upřesnil, že pro jednu těžce zraněnou ženu přiletěl vrtulník a přepravil ji na traumacentrum zlínské Baťovy nemocnice. Další zraněné rozvezly sanitky do nemocnic ve Zlíně, Uherském Hradišti a Kroměříži. I mezi nimi bylo jedno zranění klasifikováno jako vážné.

V nemocnici skončil také 28letý řidič autobusu. O jeho stavu zatím bližší informace nejsou. Policie však potvrdila, že se podrobil dechové zkoušce, která byla negativní. 

Podle policejní mluvčí Simony Kyšnerové linkový autobus vyjel mimo vozovku. „Z dosud nezjištěných příčin sjel na krajnici, ta se pod ním utrhla a autobus narazil do stromu vedle vozovky,“ uvedla Kyšnerová.

Dopravu v místě řídí policie, hasiči likvidují naftu, která vytekla z havarovaného autobusu.

Vůz patří společnosti ČSAD Uherské Hradiště. Zástupce ředitele pro autobusovou dopravu Ivan Kallus zatím příčinu nehody nezná. „Šlo o spoj, který se vracel z Brna do Hradiště. Víc teď nevím,“ reagoval na dotaz iDNES.cz. Škoda na autobusu je předběžně vyčíslená na jeden milion korun.

Vážná nehoda jiného druhu v úterý večer postihla linkový autobus také ve Zlíně. Kvůli technické závadě začal starší vůz hořet. Řidič i cestující jej ale stihli včas opustit. 

,