V sutinách domu na Vsetínsku byly mrtvá žena a tři děti, policie řeší vraždu

  • 73
V sutinách domu v Loučce na Vsetínsku našli po nedělním výbuchu tři mrtvé děti a ženu. Policie případ kvalifikovala jako vraždu. Z činu podezírá jednatřicetiletého muže, který po výbuchu skončil popálený v nemocnici.

„Včera večer jsme v troskách domu nalezli čtyři těla, jednalo se o jednu ženu a tři děti. Případ je předběžně kvalifikován jako vražda, více nám napoví výsledky pitvy,“ řekla krajská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

K výbuchu rodinného domu došlo v neděli ráno. Vážně se při něm zranil jednatřicetiletý muž. Muže přepravili letecky na popáleninové centrum ostravské nemocnice. Podle mluvčího záchranné služby Jakuba Omelky byl v přímém ohrožení života.

„Při příjezdu naší posádky byl mimo dům, zůstával v bezvědomí, utrpěl četné popáleniny. Při transportu byl ve stabilizovaném stavu,“ uvedl v neděli Omelka. Mluvčí nemocnice Petra Petlachová v pondělí řekla, že stav muže je nadále vážný.

„S podezřelým v současné době nelze provádět úkony trestního řízení, a to s ohledem na jeho zdravotní stav,“ dodala během dopoledne Kyšnerová.

Výbuch dům značně zničil, velká část objektu se zřítila. Hasiči na místě od nedělního rána rozebírali konstrukci budovy a zajišťovali statiku objektu, povolán byl také USAR tým Moravskoslezského kraje pro vyhledávání a záchranu v sutinách a Záchranný útvar Hlučín.

„Veškeré okolnosti výbuchu se prověřují. Škoda na majetku nebyla zatím vyčíslena,“ uvedla Kyšnerová.

Byla to bezproblémová rodina, říkají lidé v obci

Dům se nachází na jižním okraji obce. Uvnitř poničené budovy a v jejím bezprostředním okolí nyní pracují krajští kriminalisté a hasiči, v domě je i policistka se psem. Ulice, v níž zbytky domu stojí, je zahrazena páskou, aby k budově nemohl nikdo nepovolaný.

Rodina v obci žila čtvrtým rokem. Sousedé ji příliš neznali, podle starosty Jaromíra Kořístky to však byli bezproblémoví lidé. „Pokud by to bylo jinak, rozhodně bych o tom věděl. Společenských akcí v obci se ale neúčastnili,“ uvedl. Na obecním úřadu vyvěsil černou vlajku. „Je to ohromná tragédie,“ řekl.

Také sousedka Vendula potvrdila, že muže viděla za celou dobu jen jednou nebo dvakrát. Vídala však paní s dětmi, když si venku hráli. „Působili jako slušná rodina, paní se o děti starala hezky,“ řekla mladá žena. Muž je Čech, žena pocházela ze Slovenska.

Černou smuteční vlajku od pondělí vyvěsila i místní Základní a mateřská škola. „Nejstarší z dětí navštěvovalo mateřskou školu,“ vysvětlila ředitelka Šárka Navrátilová.

Otec rodiny se údajně živil jako řidič kamionu a poslední dva měsíce měl být bez práce. V obci měli hospodářství a chovali zvířata, o ta se teď postará obec. Mezi obyvateli se spekuluje o příčinách výbuchu uvnitř domu, ta zůstává nadále nejasná. „Je to celé záhada,“ poznamenala žena ze sousedství.

, ,