Diskuze

Stavba D55 ze Starého Města do Moravského Písku začne příští rok

Silničáři začali vybírat dodavatelskou firmu na výstavbu pokračování dálnice D55 ze Starého Města na Uherskohradišťsku do Moravského Písku na Hodonínsku. Pracovat se má začít už na jaře. Osmikilometrový úsek by pak mohl být hotový v roce 2024.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AZ

NE KVŮLI AKTIVISTŮM, ALE KVŮLI VLADNÍMU USNESENÍ STOJÍ D 49 !!!!!!!!!!!

POSLANECKÁ SNĚMOVNA NA ZÁKLADĚ požadavku Hospodářského výboru schválila 222. usnesení z 5. prosince 2012 k zastavení financování D 49 od roku 2013. A udělala dobře. D49 od Hulína po Dolní Ves musí počkat do doby své nepostradatelnosti, to je vybudování uzlu POZDĚCHOV, TO JE CCA 30 LET !!!!

Toto ale ZÁSADNĚ PODTRHUJE NUTNOST Přeložky 1/49 ze středu města Zlína. Naopak, tato situace si ji přímo vynucuje. Ještě že nepíšete nesmysl, že budoucí D49 vytvoří obchvat města Zlína. protože tato vytvoří pouze dálniční obchvat města, bez možnosti zklidnit zlínskou dopravu . Viz vypořádání připomínek ke Generelu dopravy města Zlína.

0 0
možnosti
VB

zřejmě opět nerozumíte psanému textu. Hospodářský výbor nepožadoval zastavení financování D49 (tehdy R49), ale omezení investiční činnosti na objekty se samostatným věcným opodstatněním. Já mám pochopení proto, že té větě nerozumíte, takže se to pokusím vysvětlit. Ta věta znamená, že se bude investovat jen do vybudování objektů nezbytných pro výstavbu a provoz dálnice (doprovodné stavby), ale do vlastní dálnice (která byla v roce 2012 již blokovaná aktivisty), se investovat nebude, neb to kvůli blokaci ani není možné. V zásadě šlo o to, aby peníze nebyly zbytečně blokovány a mohli být použity jinde, protože se již tehdy vědělo, že spor aktivistů bude na dlouhé roky.

0 0
možnosti
AK

Toz mam takovy blby pocit, ze do toho Vidna sa budu po tych dedinach trckat cely zivot:(

0 0
možnosti
MP

M20a25r27t72i64n 52P78e84t91r

2. 11. 2020 13:43

Staré Město už má dnes dvě silnice, které slouží jako obchvaty města,

Zdroj: https://www.idnes.cz/zlin/zpravy/d55-stare-mesto-moravsky-pisek-priprava-vyber-firmy.A201027_578642_zlin-zpravy_ras

Zlín nemá ještě ani jednu silnici sloužící jako obchvat města. ;-€;-O

4 0
možnosti
VB

ale zas má Otrokovicko-Vizovickou magistrálu :-D

3 0
možnosti
MG

M22a26r69e87k 28G14a34j17d97a

2. 11. 2020 13:32

Pokračování do Rohatce odloženo za rok 2035, takže děkujeme, Veselí Strážnice, Vnorovy, Petrov budou mít desítky let peklo, a to není problém na stavbě není v jejich katastru. A Bzenec ten problém neřeší.

Ta stavba tak jak je by neměla pokračovat. Bez možnosti navazovat by se nemělo stavit ani do Starého Města z Otrokovic..

0 2
možnosti
VP

Ono se ze Staráku do Otrokovic nestaví, Staví se ze Stráku do Babic, mezi Babicemi a Otrokovicemi bude sto let díra.

1 0
možnosti
MT

Volejte sláva a tři dny se radujte!

0 0
možnosti
TN

Aktivisti jsou mor

3 0
možnosti
MS

A to jako mají vykoupené VŠECHNY pozemky...?!? Opravdu...?!?:-P

Já jenom, že moje matka v inkriminovaném úseku vlastní pozemky a nikdo ji nekontaktoval...:-P

0 0
možnosti
Foto

na úseku Mor. Písek - Bzenec probíhají výkupy pozemků, tzn. na místo trv. bydliště Vaší matky nepochybně přijde dopis ... takže stačí vyčkat ...

1 0
možnosti
MK

No ještě najásejte. Zelení tam dovezou nějakého ohroženeho živočicha a je to vite kde........ Dokud nebudou muset platit škody, které způsobí a prohrají soud tak to bude furt stejné. Nebo by stačilo, aby museli složit několikamilionovou kauci při podáni.

6 0
možnosti
Foto

na úseku Staré Město - Mor. Písek je pravomocné stav. povolení, takže tam může kdokoliv dotáhnout třeba dinosaura a nic to nezmění R^

0 0
možnosti
VP

Bez úseku Napajedla - Babice je to kus mrtvé cesty v polích. Nanic.

3 0
možnosti

Jo i ne.... Zase v Babicích, Huštěnovicích, Kunovicích, Ostrožské by s Vámi asi moc nesouhlasili

4 0
možnosti
OV

8km dálnice budou stavět jenom 3 roky? A není to málo?

4 5
možnosti
KB

to víte, technologické přestávky ;-D

0 0
možnosti