Pavel Šíma | foto: Black Angel’s

Whisky před sto lety? Asi byste ji vyplivli, říká barman Pavel Šíma

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Když sejdete po dřevěných schodech starých více než 300 let do sklepení s gotickými klenbami, ocitnete se v 30. letech minulého století v Americe. Přitom se nacházíte v baru Black Angel’s v Praze, který řadu let patří mezi nejlepší koktejlové podniky na světě. Barman Pavel Šíma tu šéfuje od roku 2010, kdy byl bar otevřen.

Které drinky jdou u vás v současné době na dračku?
Jdou všechny koktejly z menu, ale tyhle tři jsou nejprodávanější: Mitch Martini, Anniversary a Old Fashioned. To první je drink převzatý z jednoho londýnského baru. Když jsem ho tam ochutnal poprvé, byl jsem z něj nadšený, protože mě odstřelil do dětství. Zkuste ho. Jakou chuť v něm cítíte?

Koktejly se vlastně začaly dělat proto, aby se alkohol dal vypít. Bez přísad to šlo stěží. První zmínka o koktejlu pochází ze San Franciska zhruba z poloviny 19. století. Složení? Alkohol, cukr a něco hořkého nebo kyselého.

barman Pavel Šíma

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
, Téma