Gastronomie, kterou byste nečekali
Reputace věznice však nebyla jen hrozivá. Někteří vězni oceňovali, že separace v malinkých celách minimalizuje riziko sexuálních útoků. Především tu však byla místní kuchyně!
Například 2. září roku 1946 se k obědu podávala vepřová pečeně, šalvějový dresing, omáčka z pečínky, šťouchané brambory, dušená kukuřice, jablečný koláč. O den později se na večeři servírovala smetanová hrachovo-rajčatová polévka, chilli noc carne s rýží vařenou v páře, hlávkovým salátem, též koláč, sušenky, káva a chléb.
Snídaně 5. září byla sladká, dušené broskve a lívanečky, med, chléb, káva nebo mléko. Večeře den nato nabízela polévku minestrone, kreolskou rýži jambalaya se slaninou, rajskou omáčku, salát z okurky a cibule, pomerančové želé, samozřejmě chléb a kávu. Opravdu.
Nešizený jídelníček byl v Alcatrazu tradicí již od ředitelování jeho prvního vládce Jamese Aloysia Johnstona. Šéf soudil, že nejen striktní režim, ale též dobrá strava udržuje vězně disciplinované a brání rvačkám a nepokojům.