Za ubodání muže na Mostecku obvinili ženu z vraždy, soud ji poslal do vazby

  • 2
Z vraždy muže v Želenicích na Mostecku obvinili kriminalisté devětačtyřicetiletou ženu. Zadrželi ji hned po středečním incidentu, policie dnes podala podnět k jejímu vzetí do vazby a státní zástupce i soud ho akceptovali. Šestapadesátiletý muž podlehl bodnořezným zraněním, ženě hrozí v případě prokázání viny až 20 let vězení.

Podle státního zástupce žena muže, se nímž v chatce přebývala, napadla s nožem v ruce po hádce. Oba předtím hodně popíjeli alkohol.

„Já jsem nic neudělala,“ prohlásila obviněná žena, když ji policejní eskorta přiváděla k mosteckému soudu.

Po několika desítkách minut jednání soudce rozhodl o uvalení vazby. „Soud vyhověl mému návrhu na vzetí do vazby obviněné. Měl jsem obavu, že by obviněná mohla pokračovat v trestné činnosti, případně by se pobytem na různých místech vyhýbala trestnímu stíhání,“ uvedl státní zástupce Vladimír Jahn.

„Ke způsobu provedení bude možné se vyjádřit blížeji až po vypracování znaleckého posudku z oboru zdravotnictví,“ dodal Jahn.

Obhájkyně obviněné rozhodnutí soudu nekomentovala. Nic k němu neřekla ani obviněná.

Za vraždu ženě hrozí dvanáct až dvacet let odnětí svobody.

Už ve čtvrtek policie nařídila soudní pitvu. „Pitva už proběhla a máme k dispozici její výsledek. Ten ale v tuto chvíli nebudeme komentovat,“ sdělil v pátek ráno mluvčí krajské policie Kamil Marek.

Vražda se stala na okraji zahrádkářské kolonie v Liběšicích, části Želenic na Mostecku. Většina zahrádkářů sem přijíždí pouze na víkendy.

„Trvale zde žije jen pět lidí,“ říká zdejší žena, která znala zabitého muže i zadrženou.

Podle místních šlo o Tomáše a Zitu, kteří v jedné ze zahrádkářských chatek žili. Často prý popíjeli alkohol, který si z obchodu nosili do chaty.

„Zase se ožrali a pak ho nějak pobodala,“ míní o tragédii žena z nedaleké chalupy, kolem níž oba často chodívali. „Pili hodně, do hospody nechodili, pivo si nosili v petkách.“

Do současné doby v Ústeckém kraji od začátku roku 2024 evidují kriminalisté čtyři násilné trestné činy, z nichž ve dvou případech jde o dokonanou vraždu a v dalších dvou o pokus o vraždu. „Ve všech zmíněných případech známe totožnost podezřelých osob,“ řekl ČTK mluvčí.

,